Boot verzekering vergelijken

Boot verzekering vergelijken

Heb je een (motor)boot, kleine sloep of wellicht een grote yacht? Dan wil je dat deze goed verzekerd is tegen diefstal of schade. Wanneer je de beste bootverzekering wilt, dan is het verstandig om meerdere boot verzekeringen te vergelijken.

Voor het vergelijken van boten verzekeringen is het belangrijk om op bepaalde dingen te letten, namelijk de dekking en het vaargebied. Je kunt namelijk een WA verzekering met basisdekking afsluiten, maar je kunt ook kiezen voor een uitgebreide allrisk verzekering met uitgebreide dekking. Ook het vaargebied is belangrijk om mee te nemen in de vergelijking. Ga je alleen in Nederland varen of ga je per boot naar het buitenland? Want dan heeft dit invloed op het premiebedrag voor jouw verzekering van de boot.

Bootverzekering 2024 vergelijken

Vaar jij graag met mooi weer op je boot? Dan wil je natuurlijk zorgeloos kunnen genieten en niet bang zijn voor schade die niet wordt vergoed. In dat geval is het afsluiten van een bootverzekering een slimme keus. Zo weet je zeker dat mogelijk schade aan jouw sloep of speedboot wordt vergoed zonder veel administratieve rompslomp. Maar wat is nu de goedkoopste bootverzekering met de beste polisvoorwaarden? Via Slimster kun je eenvoudig alle boot verzekeringen vergelijken voor 2024. Wij helpen jou bij het vinden van de beste deal!

Welke verzekering kun je afsluiten voor je boot?

Voor het afsluiten van de beste bootverzekering kun je kiezen uit 3 soorten verzekeringen:

WA-verzekering boot

In sommige situatie, zoals wedstrijden, jachthaven, bootstalling of bepaalde vaarwateren, is het verplicht om een WA-verzekering voor je boot af te sluiten. Vaar je onverhoopt tegen een andere boot aan, dan wordt de schade aan de andere boot vergoed door je verzekeraar.

WA casco verzekering boot

Met een WA beperkt casco verzekering (ook wel WA+ genoemd) verzeker je je boot voor schade door brand, ontploffing, joyvaren / diefstal, storm en hagel. Met een WA beperkt casco dekking is de inboedel van je boot ook meeverzekerd.

Allrisk verzekering boot

Heb je een dure boot of wil je gewoon dat jouw boot goed verzekerd is? Dan moet je kiezen voor een allrisk bootverzekering. Met deze dekking is jouw boot, naast stormschade, brand en diefstal, ook verzekerd voor schade aan je eigen vaartuig. Ook als je zelf schade veroorzaakt aan je boot door bijvoorbeeld het aanmeren van de boot en je botst tegen de kade. Met een allrisk bootverzekering is de reparatiekosten van je boot gedekt.

bootverzekering vergelijken

Verzekeringen vergelijken

Na het afsluiten van een nieuwe bootverzekering is het misschien wel tijd om al jouw verzekeringen eens goed te beoordelen. Dit doe je eenvoudig via Slimster. Bij ons kun je namelijk verschillende verzekeringen vergelijken, zoals;