Autoverzekering vergelijken

Waarom autoverzekeringen vergelijken?

De snelste manier om de beste en goedkoopste autoverzekering te vinden doe je door autoverzekeringen te vergelijken met elkaar. Wanneer je een nieuwe auto koopt of een tweede auto erbij neemt, ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Hiervoor wil je natuurlijk niet te veel betalen, maar toch wil je goed verzekerd zijn. Slimster helpt jou aan zo’n verzekering van hoge kwaliteit en bij ons kun je ook jouw premie per maand berekenen. Of je nu een alleen een WA verzekering wilt of eentje met beperkt casco of volledig casco (all risk), door het vergelijken van autoverzekeringen weet je zeker dat je de beste deal vindt.

Onafhankelijk verzekeringen vergelijken doe je bij Slimster. Hierdoor krijg je een autoverzekering die het best bij jou past. Vergelijken scheelt je ook veel tijd, want je hoeft niet alle websites van de verzekeringsmaatschappijen af te gaan. In slechts een paar minuten zie jij gelijk welke verzekering het goedkoopst is en deze kun je direct afsluiten. Je kunt ook aangeven welke verzekeringen jij met elkaar wilt vergelijken. Deze worden naast elkaar gelegd, waardoor jij meteen kunt zien wat de verschillen zijn. Op deze manier kies je niet alleen de meest goedkope autoverzekering, maar ook de verzekering met goede voorwaarden.

Autoschade verzekeren

Waar op letten bij online afsluiten autoverzekering?

Als je de verzekeringen gaat vergelijken en online gaat afsluiten, moet je rekening houden met jouw schadevrije jaren en het aantal kilometers per jaar. Je kunt kiezen uit drie soorten dekkingen voor jouw nieuwe autoverzekering. De meest beperkte is de WA verzekering en daarnaast heb je nog de WA + beperkt casco en WA + volledig casco. In deze soorten verzekeringen zit altijd de aansprakelijkheidsverzekering, want die is wettelijk verplicht. Hiernaast kun je er ook nog voor kiezen om een aanvullende verzekering te nemen. Denk hierbij aan een rechtsbijstandverzekering en een schadeverzekering voor inzittenden. Houd er rekening mee dat met een aanvullende verzekering de maandelijkse premie omhoog gaat.

Wat is een WA verzekering?

Autoverzekering

WA: WA betekent wettelijke aansprakelijkheid. Als je hiervoor kiest dat ga je voor de goedkoopste autoverzekering en ook de meest beperkte. Je krijgt de schade vergoed die jij veroorzaakt met de auto, maar niet de schade aan jouw eigen auto.

WA + beperkt casco: staat beter bekend als WA plus en heeft de toevoeging dat de schade aan jouw wagen wel wordt vergoed. Dit is alleen het geval bij onder andere ruitbreuk, brand, storm en diefstal. Bij een botsing die je zelf hebt veroorzaakt, krijg je geen schadevergoeding.

WA + volledig casco: dit is de all risk autoverzekering en deze verzekering vergoedt alles wat onder WA en WA + beperkt casco valt. De WA + volledig casco vergoedt ook alle autoschade die jij maakt. Dus ook schade aan jouw eigen auto waar je zelf verantwoordelijk voor bent.

Bekijk direct ook de beste verzekeringen voor:

Bij Slimster kun je ook de volgende verzekeringen vergelijken: