• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  ONVZ vergoeding hoortoestellen

  ONVZ vergoeding hoortoestellen

  Maak afspraak
  Gratis & vrijblijvend

  ONVZ is een middelgrote zorgverzekeraar met bijna een half miljoen verzekerden. ONVZ richt zich uitsluitend op de zorgverzekering en heeft geen winstoogmerk. Je kunt een basisverzekering afsluiten en verschillende aanvullende verzekeringen. Vanuit de basisverzekering kun je een vergoeding krijgen voor de aanschaf van een hoortoestel van 75% als je aan alle voorwaarden voldoet. Zoals een gehoorverlies van ten minste 35 dB en een onderzoek door een audioloog. De overige 25% is wettelijk vastgelegd als eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage kan dekkend gemaakt worden met een passende aanvullende verzekering van ONVZ.

  Vergoeding hoortoestel ONVZ basisverzekering

  Bij ONVZ kun je de Vrije Keuze Basisverzekering afsluiten. Dit is een restitutieverzekering en biedt jou een vrije keuze uit zorgaanbieders. Je kunt dus zelf kiezen welke audicien je bezoekt voor het aanmeten van een gehoorapparaat. Als aan alle voorwaarden zijn voldaan zal ONVZ 75% van de aanschafkosten vergoeden. De overige 25% is voor jouw eigen rekening, tenzij je een aanvullende verzekering bij ONVZ hebt afgesloten. Een aantal aanvullende verzekeringen bieden een extra dekking voor de wettelijke eigen bijdrage.

  Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

  Vergoeding hoortoestel ONVZ aanvullende verzekeringen

  Bij ONVZ heb je de mogelijkheid om 6 verschillende aanvullende verzekeringen af te sluiten. 2 van deze aanvullende verzekeringen bieden geen extra dekking tegen de eigen bijdrage (Startfit en Extrafit). De overige 4 wel. De volgende vergoedingen voor een gehoorapparaat bij ONVZ horen daarbij:

  • Vrije Keuze Benfit: 100% dekking tot een maximum van €250,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)
  • Vrije Keuze Optifit: 100% dekking tot een maximum van €500,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)
  • Vrije Keuze Topfit: 100% dekking tot een maximum van €1000,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)
  • Vrije Keuze Superfit: 100% dekking zonder maximum per jaar (vergoeding eigen bijdrage)

  De extra dekking is onderdeel van de vergoeding voor Hulpmiddelen. Deze vergoedingen voor een gehoorapparaat via ONVZ gelden voor het jaar 2020. Bovenstaande cijfers zijn verkregen uit het Vergoedingsoverzicht op de website van ONVZ Zorgverzekeraar.

  onvz hoortoestel vergoeding

  Hulpmiddelen vergoeding

  De hoortoestel vergoeding van ONVZ valt onder het budget voor hulpmiddelen. Deze hulpmiddelen maken het dagelijks leven met een aandoening makkelijker. Ook ruismaskeerders voor tinnitus vallen onder deze regeling. Door te kiezen voor een aanvullende verzekering van ONVZ kun je een flink deel van de wettelijke eigen bijdrage gedekt krijgen. Kies je voor de aanvullende polis Topfit of Superfit, dan is de kans groot dat je het gehele bedrag voor jouw gehoorapparaat vergoedt krijgt!

  Andere zorgverzekeraars

  Benieuwd naar de hoortoestel vergoeding van andere verzekeraars? Bekijk hieronder alle zorgverzekeringen.