Pro-Life Zorgverzekeringen is een zorgverzekeraar die werkt vanuit een christelijke insteek. Hierbij staan de christelijke normen en waarden hoog in het vaandel, waarmee deze zorgverzekering goed aansluit op de christelijke principes en visie. Je kunt zowel terecht voor reguliere zorg als christelijke zorg. Ben je verzekerd bij Pro Life en ben je toe aan een hoortoestel? Dan kun je een vergoeding tot maximaal 75% voor de aanschaf van jouw gehoorapparaat krijgen vanuit de basisverzekering.

De overige 25% is de wettelijke eigen bijdrage, maar kan met een passende aanvullende verzekering verder gedekt worden. Voordat je in aanmerking komt voor een vergoeding voor jouw gehoorapparaat vanuit Pro Life Zorgverzekeringen dien je wel aan de voorwaarden te voldoen zoals minimaal 35 dB gehoorverlies en onderzoek door KNO-arts of audicien.

Vergoeding hoortoestel Pro-Life basisverzekering

De basisverzekeringen bij Pro Life zijn de Principe Polis Budget en de Principe Polis. Beide verzekeringen zijn naturapolissen. Dit betekent dat je niet de vrije keus hebt als het gaat om het kiezen van een zorgverlener. In het geval van audiciens heb je dus geen vrije keuze.

Enkel bij audiciens waar Pro Life contracten mee heeft afgesloten krijg je de volledige vergoeding van 75%. Ga je naar een niet-gecontracteerde audicien? Dan ligt de vergoeding lager. Vanuit de juiste aanvullende verzekering van Pro Life kun je de vergoeding van 75% nog hoger laten uitkomen.

Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

Vergoeding hoortoestel Pro-Life aanvullende verzekeringen

Bij Pro Life heb je de keuze uit verschillende soorten aanvullende verzekeringen. De Smallpolis geeft geen extra dekking voor de eigen bijdrage. De overige 3 aanvullende verzekeringen wel. Deze zijn als volgt:

  • Mediumpolis: 100% tot een maximum van €75,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage).
  • Largepolis: 100% tot een maximum van €100,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage).
  • Extra Largepolis: 100% tot een maximum van €150,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage).

Eigen bijdrage voor hoortoestellen?

Deze extra dekking geeft jou een hogere vergoeding voor de aanschaf van een hoortoestel. Deze extra bijdrage zal echter niet geheel dekkend zijn. Toch zal jouw wettelijke eigen bijdrage veel lager uitvallen met de juiste aanvullende verzekering van Pro Life. Bovenstaande vergoedingen gelden voor 2021. De bedragen komen van de website van Pro Life, wat onderdeel is van Zilveren Kruis Zorgverzekeringen.

pro life vergoeding hoortoestellen