Aevitae valt als zorgverzekeraar onder de VGZ groep. Aevitae is een volmachtbedrijf dat is gespecialiseerd in zowel collectieve als geïndividualiseerde werkgevers- en werknemersvoorzieningen. Ook voor de zorgverzekering kun je bij Aevitae terecht. Aevitae levert basisverzekeringen als volmachtbedrijf en heeft zijn eigen aanvullende verzekeringen. Vanuit de basisverzekering kun je een vergoeding voor jouw hoortoestel krijgen voor maximaal 75%. Wel moet je aan de voorwaarden voldoen om een hoortoestel vergoeding te krijgen. Welke opties heb je bij Aevitae qua verzekeringen en welke vergoedingen zijn er aanvullend mogelijk?

Vergoeding hoortoestel Aevitae basisverzekering

Aevitae is een volmachtbedrijf. Daarom kun je bij Aevitae een basisverzekering afsluiten via EUCARE. Bij EUCARE kun je zowel een restitutie- als naturapolis afsluiten. Naturapolissen zijn beperkter. Je hebt minder keuze, maar bent wel maandelijks goedkoper uit met jouw zorgverzekeringskosten. Voor een maximale gehoorapparaat vergoeding zul je naar audiciens moeten gaan waar de verzekeraar contracten mee heeft afgesloten.

Bezoek je toch een andere audicien? Dan gaat de maximale 75% vergoeding een stuk omlaag. Hierdoor zul je meer zelf moeten betalen. Bij een restitutiepolis kun je zelf een audicien uitzoeken. Wanneer aan de voorwaarden is voldaan zal de zorgverzekeraar 75% vergoeden.

Voorheen kon je bij Aevitae ook terecht voor de basisverzekeringen van VGZ, ASR en Avéro Achmea. Per 01-01-2019 wordt de basisverzekering van Avéro niet meer aangeboden. ASR en VGZ worden sinds 01-01-2020 niet meer aangeboden.

Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

Vergoeding hoortoestel Aevitae aanvullende verzekeringen

Welke aanvullende verzekeringen kun je bij Aevitae afsluiten? Bij Aevitae kun je, afgezien van de tandverzekering, 4 verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten. Bij het Plus Pakket vind je geen extra dekking voor een gehoorapparaat. De andere 3 pakketten kennen wel een vergoeding.

  • Extra Pakket: vergoeding tot €200,- van de eigen bijdrage per kalenderjaar.
  • Top Pakket: vergoeding tot €200,- van de eigen bijdrage per kalenderjaar. En €20,- euro vergoeding voor hoortoestel batterijen.
  • VIP Pakket: hoortoestel vergoeding tot €300,- van de eigen bijdrage per kalenderjaar. En €40,- euro vergoeding voor batterijen.

aevitae hoortoestel vergoeding

Pakketten vergoeding hoortoestellen

Bij de laatste 3 pakketten krijg je een vergoeding die je kunt gebruiken voor de eigen bijdrage. Of het helemaal dekkend is hangt af van de exacte aanvullende verzekering en het aankoopbedrag van jouw gehoorapparaat. Je kunt bij Aevitae in ieder geval een ruime vergoeding krijgen voor de aanschaf van een gehoorapparaat. Deze bovenstaande bedragen gelden voor 2021. Benieuwd naar de vergoedingen van andere verzekeraars? Bij Slimster kun je alles lezen over de hoortoestel vergoedingen.