Avéro Achmea vergoeding hoortoestellen - 2021 | Slimster

Avéro Achmea vergoeding hoortoestellen

Gratis & vrijblijvend

Avéro Achmea is onderdeel van Achmea en richt zich op de intermediaire markt. Je kunt niet zelf een verzekering bij dit bedrijf afsluiten, maar krijgt deze via een onafhankelijke adviseur. Je kunt kiezen uit vele soorten verzekeringen, waaronder de zorgverzekering. Bij Avéro Achmea vind je zowel basisverzekeringen als aanvullende verzekeringen.

Ook bij Avéro Achmea kun je voor de maximale vergoeding van 75% van het aankoopbedrag in aanmerking komen. Beschik je ook over een aanvullende verzekering? Dan kan de vergoeding nog hoger oplopen. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een vergoeding van jouw gehoorapparaat. Per 1 januari 2020 zijn Avéro Achmea en Zilveren Kruis gefuseerd. De hoortoestel vergoedingen voor 2021 zijn dus gelijk aan die van Zilveren Kruis.

Vergoeding hoortoestel Avéro Achmea basisverzekering

Bij Avéro Achmea kies je uit 3 verschillende basisverzekeringen. De Basisverzekering Exclusief is een restitutiepolis. Hierbij heb je zelf de vrije keuze bij het uitzoeken van jouw audicien. Als je aan alle voorwaarden voldoet krijg je een vergoeding van 75% voor de aanschaf van jouw hoortoestel.

Je kunt ook kiezen voor Basis Budget of Basis Zeker. Bij deze naturapolissen kun je terecht bij de audiciens waar Avéro Achmea contracten mee heeft afgesloten om in aanmerking te komen voor de maximale vergoeding. Ga je naar een audicien zonder contract? Dan zal de 75% vergoeding een stuk lager uitkomen. Er wordt dan namelijk gekeken naar het gemiddeld gecontracteerd tarief bij zorgverleners zonder contract. Hierdoor zul je een grotere eigen bijdrage moeten betalen.

Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

Vergoeding hoortoestel Avéro Achmea aanvullende verzekeringen

Bij Avéro Achmea heb je een ruime keuze uit aanvullende verzekeringen. In totaal kun je kiezen uit 5 verschillende aanvullende verzekeringen. Je kunt kiezen uit Basis Plus Module, Aanvullend (met 1 t/m 4 sterren) en Extra Vitaal. Maar welke aanvullende verzekeringen bieden een extra dekking voor jouw hoortoestellen?

  • Basis Plus Module = geen aanvullende vergoeding
  • Aanvullend 1 ster = geen aanvullende vergoeding
  • Aanvullend 2 sterren = geen aanvullende vergoeding
  • Aanvullend 3 sterren = mogelijk vergoeding via collectief
  • Aanvullend 4 sterren = mogelijk vergoeding via collectief
  • Extra Vitaal = €300,- per toestel (bij een gecontracteerde audicien)

Hoortoestellen aanvullend verzekeren

Bij deze aanvullende verzekering dien je de extra vergoeding te gebruiken om jouw eigen bijdrage te betalen. Bovenstaande cijfers gelden voor 2021. Ook onderzoeken door een audiologisch centrum worden door Avéro Achmea voor 100% vergoed het komende jaar. Dit geldt voor de basisverzekering als alle 5 de aanvullende verzekeringen.

avero achmea hoortoestel vergoeding