Delta Lloyd vergoeding hoortoestellen - 2021 | Slimster

Delta Lloyd vergoeding hoortoestellen

  • Gratis & vrijblijvend

Delta Lloyd is samen gegaan met Nationale-Nederlanden als één bedrijf en werkt onder de naam Nationale-Nederlanden. Heb jij een zorgverzekering van Delta Lloyd en ben je toe aan een gehoorapparaat? Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen voordat je een vergoeding voor de aanschaf kunt krijgen. Je leest meer over deze voorwaarden op onze hoortoestel vergoeding pagina. Als je aan de voorwaarden voldoet heb je recht op een vergoeding van maximaal 75% van het aankoopbedrag. De overige 25% is voor jouw eigen rekening. Heb je ook een aanvullende verzekering van Delta Lloyd? Dan kan deze vergoeding flink hoger oplopen, waardoor je het gehoorapparaat in sommige gevallen geheel vergoed krijgt.

alert
Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden gaan samen verder als één bedrijf onder de naam Nationale-Nederlanden. Jouw zorgverzekering zelf is niet veranderd. Het gaat dus alleen om een naamswijziging.

Vergoeding hoortoestel Delta Lloyd basisverzekering

Bij Delta Lloyd kun je kiezen uit 2 verschillende basisverzekeringen. Zo is daar de Zorgverzekering Natura, maar ook de Zorgverzekering Restitutie. Bij de Zorgverzekering Restitutie heb je vrije keuze voor audiciens. Het maakt niet uit naar welke audicien je gaat, als je aan de voorwaarden voldoet krijg jij een vergoeding van 75% voor het aankoopbedrag.

Bij de Zorgverzekering Natura ligt dit anders. Maandelijks hoef je minder premie te betalen, maar daarmee ben je ook beperkter in de keuze voor een audicien. Alleen bij de audiciens waar Delta Lloyd contracten mee heeft afgesloten kun je een vergoeding van 75% ontvangen. Ga je naar een niet-gecontracteerde audicien? Dan ligt jouw vergoeding een stuk lager. Denk dan aan een vergoeding van 50% of 70%. Je zult dus meer zelf moeten betalen.

Vergoeding hoortoestel Delta Lloyd aanvullende verzekeringen

Bij Delta Lloyd heb je de keuze uit maar liefst 5 verschillende aanvullende verzekeringen voor consumenten. 4 van deze aanvullende verzekeringen bieden een extra dekking voor jouw eigen bijdrage. Alleen het aanvullende pakket ‘Start’ heeft geen extra dekking. Dit zijn de volgende aanvullende verzekeringen:

  • Comfort: 100% tot maximaal €1250,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)
  • Compleet: 100% tot maximaal €1000,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)
  • Extra: 100% tot maximaal €500,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)
  • Top: 100% tot maximaal €1500,- voor elk type hoortoestel
Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

Eigen bijdrage voor hoortoestellen?

Vanuit de basisverzekering wordt 75% vergoed, de overige 25% is je wettelijke eigen bijdrage. Dankzij deze aanvullende verzekeringen kun je voor nagenoeg elk type hoortoestel een volledige vergoeding krijgen bij Delta Lloyd. Bovenstaande vergoedingen gelden voor 2021 en komen uit de Pakketvergelijker op de website van Delta Lloyd zorgverzekeringen. Nu dus onder de naam Nationale Nederlanden.

Andere zorgverzekeraars

Benieuwd naar de hoortoestel vergoeding van andere verzekeraars? Bekijk hieronder alle zorgverzekeringen.