• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Menzis vergoeding hoortoestellen

  Menzis vergoeding hoortoestellen

  Maak afspraak
  Gratis & vrijblijvend

  Menzis is één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Ongeveer 2,3 miljoen Nederlanders hebben Menzis als zorgverzekeraar. Ook zorgverzekeraars als AnderZorg en Azivo vallen onder het Menzisconcern. Bij Menzis kun je naast restitutie- en naturapolissen voor de basisverzekering ook aanvullende zorgverzekeringen afsluiten. Hoe zit het met de Menzis vergoedingen voor gehoorapparaten? Voordat je in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit Menzis zul je aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Denk aan een gehoorverlies van minimaal 35 dB en onderzoek door een audiologisch expert.

  Vergoeding hoortoestel Menzis basisverzekering

  Bij Menzis kun je 3 verschillende basisverzekeringen afsluiten. De Menzis Basis Voordelig en de Menzis Basisverzekering zijn naturapolissen. Dit betekent dat je voor de maximale vergoeding van 75% gebruikt moet maken van de audiciens waar Menzis contracten mee heeft afgesloten. Ga je toch naar een andere audicien? Dan zal de vergoeding minder bedragen dan 75%.

  De Menzis Basis Vrij is een restitutiepolis. Hiermee heb je wel de vrije keuze voor een audicien. Als aan de voorwaarden is voldaan zal Menzis 75% van de vergoeding voor een hoortoestel op zich nemen. Hoe zit het met de aanvullende verzekeringen en een vergoeding bij Menzis?

  Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

  Vergoeding hoortoestel Menzis aanvullende verzekeringen

  Bij Menzis kun je 6 verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten bovenop jouw basisverzekering. Dit zijn de ExtraVerzorgd 1, ExtraVerzorgd 2, ExtraVerzorgd 3, Aanvullend, ExtraAanvullend en JongerenVerzorgd. Geen van deze pakketten biedt extra mogelijkheden voor een aanvullende vergoeding voor een hoortoestel.

  Bij Menzis bestaat alleen de vergoeding van maximaal 75% vanuit de basisverzekering. De aanvullende 25% komt daarmee altijd voor eigen rekening. Ook in 2020 kun je terecht voor een vergoeding van maximaal 75% voor de aanschaf van een gehoorapparaat bij Menzis. Dit krijg je door je nota te declareren bij de zorgverzekeraar.

  menzis vergoeding hoortoestellen

  Andere zorgverzekeraars

  Benieuwd naar de hoortoestel vergoeding van andere verzekeraars? Bekijk hieronder alle zorgverzekeringen.