Agis Zorgverzekeringen is een bedrijf wat onderdeel uitmaakt van het Zilveren Kruis concern. Sinds 1 januari 2015 Agis overgegaan in Zilveren Kruis, samen met het jongerenlabel TakeCareNow. De hoortoestel vergoeding is dus gelijk aan die van Zilveren Kruis.

Vanuit de basisverzekering kun je bij Agis een maximale vergoeding voor jouw gehoorapparaat krijgen van 75%. Door een passende aanvullende verzekering kan de maximale vergoeding nog hoger oplopen. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen. Deze kun je vinden bij de Hoortoestel Vergoeding. Welke opties heb jij bij Agis Zorgverzekeringen?

alert
Per 1 januari 2015 is Agis overgegaan in Zilveren Kruis. Je kunt dus geen zorgverzekeringen meer bij Agis afsluiten. Voor de hoortoestel vergoeding in 2021 verwijzen we je graag door naar de polisvoorwaarden van Zilveren Kruis.

Vergoeding hoortoestel Agis basisverzekering

Bij Agis kun je niet kiezen uit meerdere basisverzekeringen. Je kunt alleen de Agis Basispolis Basic afsluiten. Dit is een naturapolis. Agis sluit hierbij contracten af met audiciens. Dit betekent dat je voor de maximale vergoeding voor een gehoorapparaat bij Agis naar een aangesloten audicien moet gaan. Ga je toch naar een andere audicien? Dan zal de vergoeding een stuk lager worden dan 75%. Je kunt hierbij denken aan 50% of 70% van het aankoopbedrag.

Aangesloten audiciens zijn te vinden in elke regio, maar het zou kunnen dat je voor de maximale vergoeding iets verder moet reizen naar een aangesloten audicien. Bij Agis Zorgverzekeringen kun je ook enkele aanvullende zorgverzekeringen afsluiten.

Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

Vergoedingen Horen en Spreken

Naast de vergoeding voor 75% van de prijs van een hoortoestel zijn er meer hoorgerelateerde vergoedingen mogelijk. Ga jij naar een audiologisch centrum voor jouw gehoorproblemen? Deze kosten worden volledig vergoed vanuit de basispolis. Ook een botverankerd hoortoestel wordt 100% vergoed. Last van doofheid aan 1 oor? Dan kun je een bicros- of cros-hoortoestel laten aanmeten. Voor kinderen tot 18 jaar wordt deze 100% vergoed vanuit de basisverzekering. Volwassenen krijgen 75% vergoed, maar kunnen met een aanvullende verzekering (Extra Vitaal) de wetteplijke eigen bijdrage dekken.

Let op: je betaalt uiteraard altijd eerst je eigen risico. Dit is 385 euro in 2021.

Vergoeding hoortoestel Agis aanvullende verzekeringen

Wil je de wettelijke eigen bijdrage van 25% voor een hoortoestel ook vergoed krijgen? Dan kun je kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Maar welke polis van Agis biedt een extra dekking voor hoortoestellen?

  • Basis Plus Module = geen aanvullende vergoeding
  • Aanvullend 1 ster = geen aanvullende vergoeding
  • Aanvullend 2 sterren = geen aanvullende vergoeding
  • Aanvullend 3 sterren = mogelijk vergoeding via collectief
  • Aanvullend 4 sterren = mogelijk vergoeding via collectief
  • Extra Vitaal = €300,- per toestel (bij een gecontracteerde audicien)

agis hoortoestel vergoeding

Maximale vergoeding hoortoestellen

De bijdragen zijn niet voldoende om de gehele eigen bijdrage over te nemen, maar de maximale vergoeding van 75% zal wel flink gaan stijgen. Hierdoor hoeft u uiteindelijk minder zelf te betalen als u beschikt over één van de aanvullende verzekeringen van Agis. Voor kinderen tot 18 jaar geldt dat een hoortoestel altijd 100% wordt vergoed door Agis. Voor 2017 heeft Agis de vergoedingen voor een gehoorapparaat nog niet bekend gemaakt. Bovenstaande informatie gaat over 2016. De verwachting is echter dat er geen grote verschillen ontstaan in het komende jaar.