Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Azivo vergoeding hoortoestellen

Azivo vergoeding hoortoestellen

Maak afspraak
Gratis & vrijblijvend

Azivo is onderdeel van het Menzisconcern. Je kunt er een basisverzekering afsluiten, maar ook kiezen uit 3 verschillende aanvullende verzekeringen. Bij Azivo kun je een vergoeding voor de aanschaf van jouw hoortoestel krijgen van maximaal 75% vanuit de basisverzekering. Via een aanvullende verzekering kun je de eigen bijdrage van 25% verder dekken. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor jouw gehoorapparaat moet je wel voldoen aan enkele voorwaarden. Hier lees je meer over op onze hoortoestel vergoeding pagina!

Per 1 januari 2017 is Azivo helemaal over gegaan in Menzis en wordt de naam Azivo niet meer gebruikt. Dit betekent dat ook alle zorgverzekeringen via Menzis geregeld worden. De informatie op deze pagina betreft de oude zorgverzekering van Azivo.

Azivo opgegaan in Menzis

Met ingang van 1 januari 2017 is Azivo opgegaan in Menzis. De beide organisaties werkten al acht jaar nauw samen. Menzis is een landelijke zorgverzekeraar met een sterke regionale binding in bijvoorbeeld Groningen en Twente. Omdat Azivo over is gegaan in Menzis blijft de verbondenheid met de regio behouden. Die gaat ver terug, tot 1879 om precies te zijn. Toen ontstond coöperatie De Volharding waaruit onder andere Algemeen Ziekenfonds de Volharding (Azivo) groeide. Menzis heeft mede door Azivo ook een sterke binding met de regio Den Haag. (bron: website Menzis)

TIp: bekijk hier alle Menzis vergoedingen voor jouw hoortoestel om de actuele verzekeringen te checken.

Vergoeding hoortoestel Azivo basisverzekering

De basisverzekering bij Azivo is een naturapolis. Hierbij ben je meestal goedkoper uit dan bij een restitutiepolis, maar je hebt minder keuzevrijheid in zorgaanbieders. In het geval van audiciens kun je voor de maximale vergoeding van 75% alleen terecht bij audiciens waar Azivo een contract mee heeft afgesloten. Ga je toch naar een andere audicien, waar geen contract mee is afgesloten, dan zal de maximale vergoeding een stuk lager liggen. Hierdoor wordt jouw eigen bijdrage automatisch hoger. Bij Azivo vind je ook enkele aanvullende verzekeringen.

Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

Vergoeding hoortoestel Azivo aanvullende verzekeringen

Bij Azivo kun je terecht voor 3 verschillende aanvullende verzekeringen. Bij de AV-Basis vind je geen extra dekking voor de aanschaf van een hoortoestel. De andere 2 aanvullende verzekeringen, de AV-Top en de AV-TopExtra kennen wel een extra dekking voor jouw eigen bijdrage.

  • AV-Top: 100% tot een maximum van €350,- per hoortoestel (vergoeding eigen bijdrage)
  • AV-TopExtra: 100% tot een maximum van €500,- per hoortoestel (vergoeding eigen bijdrage)

Eigen bijdrage voor hoortoestellen?

De vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen kun je gebruiken om de eigen bijdrage af te dekken. Zo kun je een vergoeding voor jouw gehele hoortoestel krijgen, mits het aankoopbedrag niet hoger uitvalt dan 4 keer het bedrag van jouw extra, aanvullende vergoeding. Bovenstaande cijfers voor een vergoeding van jouw gehoorapparaat bij Azivo gelden voor 2016. Voor 2021 verwijzen wij je graag door naar de vergoedingen van Menzis, aangezien Azivo hier compleet onderdeel van is geworden per 1 januari 2017.

azivo hoortoestel vergoeding

Andere zorgverzekeraars

Benieuwd naar de hoortoestel vergoeding van andere verzekeraars? Bekijk hieronder alle zorgverzekeringen.