Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Stad Holland vergoeding hoortoestellen

Stad Holland vergoeding hoortoestellen

Maak afspraak
Gratis & vrijblijvend

Stad Holland is een kleine, zelfstandige zorgverzekeraar die nauw samenwerkt met de DSW Zorgverzekeraar. Je kunt zowel een basisverzekering als verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten. Vanuit Stad Holland krijg je een vergoeding van 75% voor de aanschaf van jouw gehoorapparaat. Je moet echter wel aan alle voorwaarden voldoen, zoals o.a. gehoorverlies van minimaal 35 dB en onderzoek door een KNO-arts of audicien. De overige 25% is voor jouw eigen rekening en valt onder de wettelijk vastgelegde eigen bijdrage. Toch kun je deze eigen bijdrage met de juiste aanvullende verzekering van Stad Holland verder afdekken.

Vergoeding hoortoestel Stad Holland basisverzekering

Bij Stad Holland kun je 1 basisverzekering afsluiten. Dit is een restitutieverzekering. Bij een restitutieverzekering heb je de vrije keuze uit zorgaanbieders, wat in jouw geval wil zeggen dat je zelf een audicien kunt uitzoeken voor de vergoeding van 75%. Dit in tegenstelling tot een naturapolis, waar je geen vrije keuze in audiciens hebt. Hier kun je voor de vergoeding van 75% enkel terecht bij audiciens waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten.

Heb je naast de restitutiepolis van Stad Holland ook een aanvullende verzekering afgesloten? Dan kan de vergoeding nog verder stijgen, waardoor je in sommige gevallen helemaal niets zelf hoeft bij te dragen.

Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

Vergoeding hoortoestel Stad Holland aanvullende verzekeringen

Naast de basisverzekering kun je 5 verschillende aanvullende zorgverzekeringen afsluiten. Dit zijn Compact AV, Jongeren AV, Standaard AV, Uitgebreide AV en tot slot Extra Uitgebreide AV. 2 van de 5 verzekeringen kennen een extra dekking voor de eigen bijdrage. Deze zijn als volgt:

  • Uitgebreide AV: 100% tot een maximum van €250,- per 5 jaar (vergoeding eigen bijdrage).
  • Extra Uitgebreide AV: 100% tot een maximum van €250,- per 5 jaar (vergoeding eigen bijdrage).

Let wel op dat deze vergoeding per 5 jaar geldt en niet ieder jaar is op te nemen. Ze gaan er van uit dat een hoortoestel een levensduur van 5 jaar heeft voordat een nieuw apparaat wordt aangemeten.

stad holland hoortoestel vergoeding

Eigen bijdrage voor hoortoestellen?

In sommige gevallen zal deze vergoeding passend zijn om de wettelijke eigen bijdrage geheel af te dekken. In andere gevallen zal er een klein bedrag overblijven voor jouw eigen rekening. Bovenstaande vergoedingen gelden voor 2021 en komen van de website van Stad Holland Verzekeringen.

Andere zorgverzekeraars

Benieuwd naar de hoortoestel vergoeding van andere verzekeraars? Bekijk hieronder alle zorgverzekeringen.