• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Zorg en Zekerheid vergoeding hoortoestellen

  Zorg en Zekerheid vergoeding hoortoestellen

  Maak afspraak
  Gratis & vrijblijvend

  Zorg en Zekerheid is de regionale zorgverzekeraar die betaalbare zorg en toegankelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Je vindt er een ruime keuze aan aanvullende pakketten die je aan kunt passen naar jouw zorgbehoefte. Ook vind je er 3 verschillende basisverzekeringen. Bij Zorg en Zekerheid kun je ook terecht voor een vergoeding op de aanschaf van een gehoorapparaat.

  De vergoeding bedraagt maximaal 75% op de aanschafkosten. De overige 25% is jouw wettelijke eigen bijdrage, maar die is af te dekken met de juiste aanvullende verzekering van Zorg en Zekerheid. Wil je ook gebruik maken van de vergoeding voor jouw hoortoestel? Dan moet je eerst aan de voorwaarden voldoen, zoals onder andere een gehoorverlies van ten minste 35 dB.

  Vergoeding hoortoestel Zorg en Zekerheid basisverzekering

  Bij Zorg en Zekerheid zijn er 3 basisverzekeringen af te sluiten. Als eerste de naturapolis “Zorg Zeker Polis”. Bij deze naturapolis kun je voor de maximale vergoeding van 75% terecht bij audiciens waar Zorg en Zekerheid een contract mee heeft afgesloten. Als je toch naar een andere audicien toe gaat krijg je een lagere vergoeding.

  De restitutiepolis “Zorg Vrij Polis” is anders van opzet. Hier heb je de vrije keuze uit audiciens. Als je aan de voorwaarden voldoet krijg je een vergoeding van 75%. De “Zorg Gemak Polis” is een online naturapolis. Wil jij de laatste 25% eigen bijdrage ook dekken? De juiste aanvullende verzekering kan daarbij helpen.

  Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

  Vergoeding hoortoestel Zorg en Zekerheid aanvullende verzekeringen

  Bij Zorg en Zekerheid zijn er 7 aanvullende pakketten die onderling ook nog eens te combineren zijn. Hierdoor zijn er tientallen mogelijkheden voor jouw aanvullende verzekering. De meeste pakketten bieden een extra vergoeding voor de eigen bijdrage, alhoewel deze meestal niet het hele bedrag dekken. De vergoedingen per aanvullende polis zie je hier:

  • AV Top (verschillende combinaties): 100% tot een maximum van €140,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage).
  • AV Standaard en AV Basis (verschillende combinaties): 100% tot een maximum van €70,- per oor (vergoeding eigen bijdrage).
  • AV Plus (verschillende combinaties): 100% tot een maximum van €140,- per oor (vergoeding eigen bijdrage).
  • AV GeZZin (verschillende combinaties): 100% tot een maximum van €140,- per oor (vergoeding eigen bijdrage).

  Bovenstaande vergoedingen gelden voor 2020. De vergoedingen voor een gehoorapparaat via Zorg en Zekerheid ten opzichte van 2019 zijn hetzelfde gebleven volgens hun eigen website.

  zorg en zekerheid hoortoestel vergoeding

  Andere zorgverzekeraars

  Benieuwd naar de hoortoestel vergoeding van andere verzekeraars? Bekijk hieronder alle zorgverzekeringen.