Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
FBTO vergoeding hoortoestellen

FBTO vergoeding hoortoestellen

Maak afspraak
Gratis & vrijblijvend

FBTO is onderdeel van Achmea. Je kunt bij FBTO verschillende soorten verzekeringen afsluiten, waaronder een basisverzekering voor de zorg en verschillende aanvullende verzekeringen. Ook bij FBTO kun je een vergoeding ontvangen voor de aanschaf van jouw hoortoestel. Deze vergoeding bedraagt 75% van het aankoopbedrag. Wel moet je aan verschillende voorwaarden voldoen voordat je in aanmerking kunt komen voor een vergoeding. Zo moet je onder andere een gehoorverlies van ten minste 35 dB hebben. Dankzij de juiste aanvullende verzekering bij FBTO kan deze vergoeding nog verder oplopen, waardoor je nog minder uit eigen portemonnee hoeft bij te dragen bij de aanschaf van jouw gehoorapparaat.

Vergoeding hoortoestel FBTO basisverzekering

De FBTO Basisverzekering is een naturapolis. Dit wil zeggen dat je geen vrije keuze hebt in zorgverleners. Wil je naar een hoorspecialist waar FBTO geen contract mee heeft? Dan wordt slechts driekwart van het bedrag vergoed. Gelukkig kun je ook kiezen voor een restitutiepolis met 100% vergoeding bij alle zorgverleners. Voor jou betekent dit een vrije keuze uit audiciens. In 2021 kost de restitutiepolis 5,55 euro per maand extra.

Als je aan de voorwaarden voldoet zal je een vergoeding van 75% krijgen op de aanschaf van jouw gehoorapparaat. De overige 25% eigen bijdrage is wettelijk vastgelegd, maar er bestaan vergoedingen vanuit de aanvullende verzekeringen om dit bedrag te dekken. Hoe zit het met de aanvullende verzekeringen van FBTO?

Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

Vergoeding hoortoestel FBTO aanvullende verzekeringen

Bij FBTO zijn er veel verschillende aanvullende verzekeringen. FBTO werkt namelijk met modules die je zelf aan en uit kunt zetten. Dit verschilt dus van de vaste aanvullende pakketten van andere verzekeraars. Van al deze modules is er echter maar 1 aanvullende verzekering met een extra dekking voor de eigen bijdrage. Dit is de Module Gezichtszorg en Orthodontie.

  • Module Gezichtszorg en Orthodontie: 100% tot maximaal €250,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)

€ 250 aan budget dat per verzekerde kan worden gebruikt voor vergoeding van: acnetherapie, eigen bijdrage gehoorapparaten, eigen bijdrage pruiken, elektrische epilatie gezichtsbeharing en/of camouflagetherapie.

Eigen bijdrage voor hoortoestellen?

Deze bijdrage dien je te gebruiken als vergoeding voor de eigen bijdrage. Dit zal niet in alle gevallen helemaal dekkend zijn, maar de eigen bijdrage zal hierdoor een stuk lager worden. Je hoeft bij deze aanvullende verzekering van FBTO dus minder zelf bij te betalen. Bovenstaande vergoedingen gelden voor 2021. De vergoedingen voor audiologische zorg zijn hiermee gelijk gebleven ten opzichte van 2019.

fbto hoortoestellen vergoeding

Andere zorgverzekeraars

Benieuwd naar de hoortoestel vergoeding van andere verzekeraars? Bekijk hieronder alle zorgverzekeringen.