Turien & Co vergoeding hoortoestellen

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Bij Turien & Co kun je terecht voor verschillende soorten verzekeringen. Je kunt niet direct via Turien & Co een zorgverzekering afsluiten, maar via een assurantieadviseur uit jouw eigen buurt. Voor de basisverzekering werkt Turien & Co samen met de zorgverzekeraars Avéro Achmea en VGZ. Voor de aanvullende verzekeringen heeft Turien & Co ook een eigen pakket samengesteld. Heb jij een zorgverzekering bij deze verzekeraar afgesloten en wil je een hoortoestel aanschaffen? Als je aan de voorwaarden voldoet, zoals een gehoorverlies van minimaal 35 dB, dan kun je een maximale vergoeding van 75% op de aanschafkosten krijgen. De juiste aanvullende verzekering kan de laatste 25% eigen bijdrage verder dekken.

Per 1 januari 2017 biedt Turien & Co geen zorgverzekering meer aan. Hierdoor zullen alle nieuwe verzekeringen en aanvullende pakketten via VGZ, Achmea of een andere verzekeraar verlopen. Voor de hoortoestel vergoeding in 2024 verwijzen we je naar de polisvoorwaarden van deze zorgverzekeraars.

Vergoeding hoortoestel Turien & Co basisverzekering

Je kunt via Turien & Co een basisverzekering afsluiten bij VGZ of Avéro Achmea. Zo heb je een ruime keuze uit natura- en restitutieverzekeringen. Heb je een natura verzekering afgesloten? Dan kun je voor de maximale vergoeding van jouw gehoorapparaat terecht bij audiciens waar de verzekeraar een contract mee heeft afgesloten.

Je kunt er voor kiezen om een niet-gecontracteerde audicien te bezoeken, maar dan krijg je een lagere vergoeding. Hierdoor wordt de eigen bijdrage groter. Heb jij een restitutieverzekering afgesloten? Dan heb je een vrije keuze uit audiciens. Als aan de voorwaarden is voldaan krijg je een vergoeding van 75%. De wettelijke eigen bijdrage kan verder dekkend worden gemaakt met de juiste aanvullende verzekering.

Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?
Gratis hoortest

Vergoeding hoortoestel Turien & Co aanvullende verzekeringen

Bij Turien & Co kun je voor de aanvullende verzekeringen terecht voor de verzekeringen van VGZ en Avéro Achmea. Ook heeft Turien & Co een aantal eigen aanvullende verzekeringen met de volgende vergoedingen:

  • Royaal: 100% tot een maximum van €250,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)
  • Prima: 100% tot een maximum van €250,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)
  • Excellent: 100% tot een maximum van €300,- per hoortoestel (vergoeding eigen bijdrage)
  • Privilege: 100% tot een maximum van €750,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)

Bovenstaande vergoedingen gelden voor 2016. Aangezien Turien & Co per 1 januari 2017 geen zorgverzekeringen meer aanbiedt zullen deze via VGZ of Achmea worden geregeld. Bekijk dus hun polisvoorwaarden om de vergoedingen voor hoortoestellen in 2024 te vergelijken.

Andere zorgverzekeraars

Benieuwd naar de hoortoestel vergoeding van andere verzekeraars? Bekijk hieronder alle zorgverzekeringen.

Gratis horen offertes?
Geheel vrijblijvend
Turien & Co vergoeding hoortoestellen