CZdirect is een zorgverzekering speciaal gericht op jongeren en studenten en is onderdeel van de CZ-groep. Deze zorgverzekering is een speciale online zorgverzekering, waardoor de kosten lager gehouden kunnen worden. Je kunt bij CZdirect terecht voor een basisverzekering en voor 3 soorten aanvullende verzekeringen. Ook bij CZdirect kun je aanspraak maken op een maximale vergoeding van 75% voor de aanschaf van een hoortoestel. De overige 25% valt onder jouw eigen bijdrage. Je kunt in aanmerking komen voor deze vergoeding voor een gehoorapparaat bij CZdirect als je aan een aantal voorwaarden voldoet, zoals gehoorverlies van minimaal 35 dB.

Vergoeding hoortoestel CZdirect basisverzekering

Bij CZdirect kun je 1 basisverzekering afsluiten. Dit is de Basisverzekering CZdirect. Deze basisverzekering is een naturapolis. Voor de vergoeding van 75% moet je daarom naar audiciens gaan waar CZdirect contracten mee heeft afgesloten. Wil je toch liever naar een andere audicien? Deze mogelijkheid heb je natuurlijk altijd, maar de maximale vergoeding zal dan een stuk lager liggen. Hierdoor zul je meer zelf moeten betalen voor de aanschaf van jouw hoortoestel. Een restitutiepolis, waar je zelf de keuzevrijheid hebt voor een audicien, wordt niet aangeboden door CZdirect.

Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

Vergoeding hoortoestel CZdirect aanvullende verzekeringen

Hoe zit het met vergoedingen bij aanvullende verzekeringen van CZdirect? Bij CZdirect kun je 5 verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten. Dit zijn de CZdirect Aanvullend 1 t/m Aanvullend 5. Geen van deze aanvullende verzekeringen bieden extra dekking voor de aanschaf van een hoortoestel.

Hierdoor zul je, als verzekerde bij CZdirect, altijd de eigen bijdrage van 25% op de aanschaf van een hoortoestel uit eigen portemonnee moeten betalen. Bovenstaande vergoedingen op de aanschaf van een gehoorapparaat bij CZdirect gelden voor 2021. Deze informatie komt uit de Pakketvergelijker van CZ Direct voor 2021.

Verschillen zorgverzekering CZdirect en CZ

CZdirect is onderdeel van CZ en biedt dus dezelfde goede service en kwaliteit. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen beide zorgverzekeringen. CZdirect is meer gericht op jongeren / studenten. Dit verklaart ook waarom er geen extra aanvullende verzekering voor hoortoestellen is. Maar er zijn meer verschillen.

  • CZ biedt 3 basisverzekeringen en CZdirect maar 1
  • Geen restitutiepolis bij CZdirect
  • CZdirect biedt geen aanvullende verzekering voor diëtetiek, kraamzorg en huidtherapie
  • Orthodontie is bij CZ wel meeverzekerd

czdirect hoortoestel vergoeding