• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  OHRA vergoeding hoortoestellen

  OHRA vergoeding hoortoestellen

  Maak afspraak
  Gratis & vrijblijvend

  Bij OHRA kun je terecht voor verschillende soorten verzekeringen, waaronder de zorgverzekering. OHRA is onderdeel van NN Group (Nationale-Nederlanden). Heb jij een zorgverzekering van OHRA? Bij Slimster kijken we naar de mogelijke vergoedingen bij de aanschaf van een hoortoestel. Er bestaat een vergoeding van maximaal 75% voor de aanschaf van een gehoorapparaat.

  Hierdoor blijft er een eigen bijdrage van 25% over voor jouw eigen rekening. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de vergoeding bij OHRA. Zo dien je minimaal 35 dB gehoorverlies te hebben en een professionele hoortest te hebben gedaan. HIeronder lees je meer over OHRA verzekeringen en hoortoestellen.

  Vergoeding hoortoestel OHRA basisverzekering

  Bij OHRA kun je niet kiezen uit verschillende basisverzekeringen. OHRA biedt alleen de OHRA zorgverzekering restitutie aan. Een restitutieverzekering wil zeggen dat je een vrije keuze hebt in zorgaanbieders. In het geval van een hoortoestel betekent een restitutieverzekering dat je zelf mag kiezen welke audicien je bezoekt.

  Als aan alle voorwaarden is voldaan kun je een vergoeding van 75% krijgen. De overige 25% voor de aanschaf van een hoortoestel is voor jouw eigen portemonnee, tenzij je een passende aanvullende verzekering van OHRA hebt. De juiste aanvullende verzekering kan dekking bieden voor deze wettelijke eigen bijdrage.

  Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

  Vergoeding hoortoestel OHRA aanvullende verzekeringen

  Ondanks dat er maar 1 keuze is voor een basisverzekering bij OHRA, kun je wel terecht voor 4 verschillende aanvullende verzekeringen. OHRA Sterk en OHRA Aanvullend hebben geen extra vergoeding, maar OHRA Extra Aanvullend en OHRA Uitgebreid bieden wel een extra dekking voor de eigen bijdrage bij de aanschaf van een hoortoestel.

  • OHRA Extra Aanvullend: 100% tot een maximum van €500,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)
  • OHRA Uitgebreid: 100% tot een maximum van €1000,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)

  Deze vergoedingen voor een gehoorapparaat bij OHRA zijn voor 2020. Kies je voor de Extra Aanvullend of Uitgebreid aanvullende verzekering bij OHRA, dan zal je een flinke extra dekking op de kosten van jouw gehoorapparaat ontvangen.

  ohra vergoeding hoortoestel

  Andere zorgverzekeraars

  Benieuwd naar de hoortoestel vergoeding van andere verzekeraars? Bekijk hieronder alle zorgverzekeringen.