VGZ is één van de grootste zorgverzekeraar van Nederland met meer dan 2,1 miljoen verzekerden. VGZ is mede zo groot doordat ook een groot aantal andere zorgverzekeraars als United Consumers, Turien & Co en Aevitae onder het VGZ concern vallen. Bij VGZ kun je 2 verschillende basisverzekeringen, verschillende aanvullende verzekeringen en alles-in-een zorgverzekeringen afsluiten.

Hoe zit het met de vergoeding bij VGZ voor gehoorapparaten? Als je aan de voorwaarden van de Hoortoestellen Vergoeding voldoet, zoals o.a. een gehoorverlies van minimaal 35 dB, kun je voor maximaal 75% een vergoeding krijgen vanuit de basisverzekering. De overige 25% is voor jouw eigen rekening, tenzij je een dekkende aanvullende verzekering bij VGZ hebt afgesloten.

Vergoeding hoortoestel VGZ basisverzekering

Bij VGZ kun je 2 verschillende basisverzekeringen afsluiten. Dit is de naturapolissen VGZ Ruime Keuze. Ook kun je een restitutiepolis kiezen; VGZ Eigen Keuze. Bij de naturapolis moet je voor de maximale vergoeding van 75% naar de audiciens waar VGZ contracten mee heeft afgesloten. Bezoek je een niet aangesloten audicien? Dan wordt de vergoeding van 75% lager. Dit betekent dat je een groter deel zelf zult moeten bijdragen.

Bij de restitutiepolis VGZ Eigen Keuze heb je zelf de vrije keuze voor een audicien voor de maximale vergoeding van 75%. Vanzelfsprekend is een restitutiepolis duurder dan een naturapolis.

Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

Vergoeding hoortoestel VGZ aanvullende verzekeringen

Bij VGZ kun je 3 verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten. Bij “Aanvullend Goed” vind je geen extra dekking voor een gehoorapparaat. De overige 2 kennen wel een extra aanvulling. Dit zijn de volgende aanvullende verzekeringen:

  • VGZ Aanvullend Best: 100% voor maximaal €500,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)
  • VGZ Aanvullend Beter: 100% voor maximaal €250,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)

Deze extra dekking komt uit het budget voor hulpmiddelen.

Eigen bijdrage voor hoortoestellen?

Deze extra vergoedingen dien je te gebruiken voor de wettelijke eigen bijdrage bij de aanschaf van een hoortoestel. Afhankelijk van de exacte aanvullende verzekering en het aankoopbedrag van jouw gehoorapparaat is het goed mogelijk dat je jouw gehoorapparaat in zijn geheel vergoed krijgt bij VGZ. Bovenstaande vergoedingen zijn voor 2021 en komen van de website van VGZ Zorgverzekeringen.

vgz vergoeding hoortoestel