OZF Achmea is onderdeel van het Achmea concern. Het is een kleinschalig verzekeringsbedrijf met slechts 35 medewerkers. Je kunt er terecht voor een klein aantal verzekeringen, waaronder de basis zorgverzekering en aanvullende verzekeringen. Vanuit de basisverzekering kun je ook bij OZF Achmea een vergoeding van maximaal 75% krijgen voor de aanschaf van een hoortoestel. Je moet wel aan de voorwaarden voldoen zoals een gehoorverlies van 35 dB om hiervoor in aanmerking te komen. De resterende 25% valt onder jouw wettelijke eigen bijdrage. Deze is normaal gesproken voor eigen rekening, tenzij je de juiste aanvullende verzekering bij OZF Achmea hebt afgesloten.

Sinds 1 januari 2020 is OZF overgenomen door Zilveren Kruis. De verzekering op deze pagina zijn dus helaas niet meer af te sluiten. Benieuwd naar de hoortoestellen vergoeding van Zilveren Kruis? Bekijk hier de vergoedingen van Zilveren Kruis.

alert
Per 1 januari 2020 is OZF overgenomen door Zilveren Kruis. Het is dus niet meer mogelijk om een basisverzekering of aanvullende verzekering via OZF af te sluiten. Voor de hoortoestellen vergoeding in 2021 verwijzen we je naar de polisvoorwaarden van Zilveren Kruis.

Vergoeding hoortoestel OZF Achmea basisverzekering

Bij OZF Achmea vind je 1 basisverzekering. Dit is de OZF Zorgpolis. Normaal gesproken is een basisverzekering een naturapolis of een restitutiepolis. De OZF Zorgpolis is echter een combinatiepolis. Dit is een combinatie van de eerder genoemde polissen. Je hebt bij de OZF Zorgpolis bij sommige zorgaanbieders een vrije keuze. Voor audiciens geldt dit echter niet. Bij audiciens kun je voor de maximale vergoeding van 75% enkel terecht bij gecontracteerde audiciens. Ga je naar een niet-gecontracteerde audicien? Dan krijg je een lagere vergoeding. Hierdoor wordt jouw eigen bijdrage groter.

Vergoeding hoortoestel OZF Achmea aanvullende verzekeringen

Naast de basisverzekering kun je bij OZF Achmea 2 verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten. Dit zijn de AV Compact en de AV Royaal. Alleen de AV Royaal kent een vergoeding voor de eigen bijdrage bij de aanschaf van een gehoorapparaat.

  • AV Royaal: 100% vergoeding voor de eigen bijdrage indien gecontracteerde audicien. Bij een niet gecontracteerde audicien per hoortoestel maximaal 100 euro extra dekking.
Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

Eigen bijdrage voor hoortoestellen?

Heb jij de OZF zorgpolis en de AV Royaal aanvullende verzekering? Dan wordt de aanschaf van een hoortoestel volledig voor je betaald door de zorgverzekeraar, mits je kiest voor een gecontracteerde audicien. Bovenstaande vergoedingen gelden voor 2019 en komen uit het Vergoedingenoverzicht 2019 van de website van OZF Achmea zorgverzekeringen.

Let dus op; vanaf 2020 zijn deze verzekeringen niet meer af te sluiten en behoort OZF tot Zilveren Kruis.