PNOzorg is de zorgverzekeraar voor de creatieve sector. Ben jij verzekerd via PNOzorg en is jouw gehoor de laatste tijd verslechterd? Dan kan het een goed moment zijn om te kiezen voor een hoortoestel. Vanuit de zorgverzekering van PNOzorg kun je een vergoeding krijgen voor de aanschaf van een gehoorapparaat. Deze bedraagt maximaal 75%. De overige 25% valt onder jouw eigen bijdrage, maar is met de juiste aanvullende verzekering van PNOzorg verder af te dekken. Je komt echter niet zomaar in aanmerking voor een hoortoestel vergoeding, daarvoor moet je aan een aantal voorwaarden voldoen zoals 35 dB gehoorverlies en verwijzing van een audioloog of StAr-audicien.

Vergoeding hoortoestel PNOzorg basisverzekering

Bij PNOzorg kun je gebruik maken van 1 basisverzekering. Dit is een restitutiepolis, wat wil zeggen dat je een maximale keuzevrijheid hebt in zorgaanbieders. Voor jou betekent dit dat je zelf kunt kiezen naar welke audicien je gaat voor het aanmeten van een hoortoestel. Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan zal PNOzorg 75% van de kosten vergoeden. De overige 25% voor de aanschaf van een hoortoestel is voor jouw eigen rekening.

Heb je naast de basisverzekering van PNOzorg ook een aanvullende verzekering afgesloten? Dan kan de vergoeding nog hoger bedragen, waardoor de wettelijke eigen bijdrage veel kleiner zal worden.

Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

Vergoeding hoortoestel PNOzorg aanvullende verzekeringen

Bij PNOzorg kun je 7 verschillende aanvullende zorgverzekeringen afsluiten. PNO Start, PNO Plus, PNO Beter, PNO Optimaal, PNO Top, PNO Excellent en PNO OntzorgPlus. 4 van deze aanvullende verzekeringen bieden een extra dekking voor de eigen bijdrage. Dit zijn de volgende aanvullende verzekeringen:

  • PNO Plus: 100% tot een maximum van €250,- per hoortoestel (vergoeding eigen bijdrage).
  • PNO Optimaal: 100% tot een maximum van €500,- per hoortoestel (vergoeding eigen bijdrage).
  • PNO Top: 100% tot een maximum van €1000,- per hoortoestel (vergoeding eigen bijdrage).
  • PNO Excellent: 100% vergoeding van de wettelijke eigenlijk bijdrage zonder maximum.

Eigen bijdrage voor hoortoestellen?

Deze extra vergoedingen kunnen in sommige gevallen volledig dekkend zijn voor de aanschaf van een hoortoestel. Hierdoor zal jouw eigen bijdrage vervallen. Bovenstaande vergoedingen voor een hoortoestel via PNOzorg gelden voor 2021 en komen van de website van PNO Zorg.

Audiologische zorg valt bij PNOzorg onder de vergoeding Audiologische Zorg. Dit betreft het onderzoek naar jouw gehoor en het advies van een StAr-gecertificeerde audicien over hoortoestellen.

pnozorg vergoeding hoortoestel