Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
De Amersfoortse vergoeding hoortoestellen

De Amersfoortse vergoeding hoortoestellen

Maak afspraak
Gratis & vrijblijvend

De zorgverzekering van De Amersfoortse is speciaal gericht op ondernemers. Je kunt een basisverzekering bij De Amersfoortse afsluiten en daarnaast verschillende aanvullende verzekeringen. Bij De Amersfoortse kun je voor de aanschaf van een hoortoestel een vergoeding krijgen tot maximaal 75% van de aanschafwaarde vanuit de basisverzekering. De overige 25% valt onder jouw eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage kan verder gedekt worden door aanvullende verzekeringen.

Op deze pagina van Slimster bekijken we waar jij aan toe bent als verzekerde van De Amersfoortse. Voordat je voor de vergoeding voor een gehoorapparaat in aanmerking kunt komen dien je wel aan alle voorwaarden te voldoen. Denk aan onder andere een gehoorverlies van mimimaal 35 dB.

Vergoeding hoortoestel De Amersfoortse basisverzekering

Bij De Amersfoortse vind je 2 basisverzekeringen: De zorgverzekeringen Ruime Keuze en Eigen Keuze. Ruime Keuze is een naturapolis met een ruime keuze uit zorgverleners. Maar je kunt niet zelf bepalen naar welke audicien je gaat. Deze verzekeringspolis is dan ook goedkoper dan de restitutiepolis Eigen Keuze. Hier heb je vrije keuze uit zorgverleners en wordt jouw gehoorapparaat ook voor 75% vergoed wanneer je kiest voor een hoorspecialist waar De Amersfoortse geen contract mee heeft. Deze maximale hoortoestel vergoeding kan nog hoger oplopen door de juiste aanvullende verzekering.

Ook het onderzoek bij een audiologisch centrum wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Vrijblijvend jouw gehoor laten testen?

Vergoeding hoortoestel De Amersfoortse aanvullende verzekeringen

Bij De Amersfoortse kun je jouw basisverzekering uitbreiden met maar liefst 3 verschillende aanvullende verzekeringen. Dit zijn Start, Extra en Uitgebreid. Met deze aanvullende verzekeringen kun je een deel van je wettelijke eigen bijdrage vergoeden uit het budget voor hulpmiddelen:

  • Aanvulling Start = 50 euro uit budget hulpmiddelen
  • Aanvulling Extra = 250 euro uit budget hulpmiddelen
  • Aanvulling Uitgebreid = 400 euro uit budget hulpmiddelen

Eigen bijdrage voor hoortoestellen?

Deze vergoedingen dien je te gebruiken voor de eigen bijdrage. Afhankelijk van jouw aanvullende verzekering en het aanschafbedrag van jouw gehoorapparaat kun je bij De Amersfoortse in sommige gevallen het gehele aankoopbedrag van het gehoorapparaat vergoed krijgen. Bovenstaande bedragen gelden voor 2021 en komen uit het Vergoedingenoverzicht 2021 van de website van De Amersfoortse.

hoortoestel vergoeding de amersfoortse

Houd rekening met eigen risico

Wanneer je een hoortoestel aanschaft wordt dit ook altijd eerst verrekend met het verplichte eigen risico. Voor 2021 bedraagt dit 385 euro. Heb je hier nog niks van gebruikt? Dan betaal je dit bedrag dus eerst uit je eigen zak bij het aanmeten van een gehoorapparaat. Het overgebleven bedrag wordt vergoed door De Amersfoortse. Omdat een hoortoestel een dure investering is ben je wel in 1 keer door je eigen risisco voor de rest van het jaar heen.

Andere zorgverzekeraars

Benieuwd naar de hoortoestel vergoeding van andere verzekeraars? Bekijk hieronder alle zorgverzekeringen.