• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Zakelijke zonnepanelen subsidie

  Zakelijke zonnepanelen subsidie

  Ga naar

  Investeren in zakelijke zonnepanelen wordt een stuk aantrekkelijker dankzij diverse subsidies en regelingen. Voor welke zakelijke zonnepanelen subsidies kom jij in aanmerking? We zetten de belangrijkste subsidies op een rij.

  Zonnedak incl. subsidieaanvraag?

  EIA: Energieinvesteringsaftrek

  De Energieinvesteringsaftrek geldt voor zakelijke kleinverbruikers en geeft een eenmalig belastingvoordeel bij investering in een zonnestroominstallatie. De EIA is bedoeld als stimulans voor investeringen in energiebesparende maatregelen en technieken en duurzame energie. Zonnepaneleneigenaars mogen eenmalig 45% van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst. Om in aanmerking te komen voor de EIA moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

  Voorwaarden

  • Je bent een kleinverbruiker (maximaal 3 x 80 Ampère netaansluiting)
  • Je investeert in minimaal € 2.500 per bedrijfsmiddel
  • Je investeert in duurzame bedrijfsmiddelen
  • Het vermogen in minimaal 25.000 wp
  • Aanvraag indienen binnen 3 maanden na aankoop zonnepanelen

  KIA: Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

  De Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is een andere regeling voor eigenaren van zakelijke zonnepanelen. Ook hier kun je een bedrag aftrekken van je fiscale winst, tot maximaal 28% van je investering. De hoogte van de investeringsaftrek is afhankelijk van het geïnvesteerde bedrag. De KIA is voor zowel kleinverbruikers als grootverbruikers.

  De KIA geldt voor zonnepanelen en alle andere investeringen in bedrijfsmiddelen voor je onderneming. Overleg met je boekhouder wat het beste moment is voor een investering. Soms is het beter om een investering naar voren te halen of juist later te doen.

  Tip: je kunt de EIA en de KIA met elkaar combineren voor nog meer fiscaal voordeel.

  Meer over zzp'ers & zonnepanelen?

  SDE subsidie

  Voor grootverbruikers is de SDE subsidie erg interessant. Met behulp van de SDE subsidie kunnen grootverbruikers op een rendabele manier in zonnepanelen investeren. Deze regeling zorgt ervoor dat je namelijk een vergoeding ontvangt voor iedere opgewekte kWh.

  In het najaar van 2020 wordt de SDE+ verbreed naar SDE++. De subsidie gaat dan verder onder de naam Stimulering Duurzame Energietransitie. De SDE-subsidie is een exploitatiesubsidie. Dit houdt in dat je subsidie ontvangt over wat je opwekt of reduceert. Wat is het verschil tussen de SDE+ en SDE++ subsidie?

  • SDE+: vooral gericht op de duurzame energieproductie.
  • SDE++: vooral gericht op CO2reductie. Er wordt gekeken naar de manier waarop duurzame energie wordt opgewekt, niet naar de hoeveelheid opgewekte duurzame energie. 

  De SDE subsidie is bedoeld als stimulans voor grootverbruikers die hernieuwbare energie (gaan) produceren of CO2-reducerende technieken (gaan) toepassen. Om in aanmerking te komen voor deze regeling moet je als aanvrager aan een aantal voorwaarden voldoen.

  De volgorde waarin aanvragen worden behandeld is afhankelijk van het basisbedrag en de emissie schaal.

  Voor de SDE+ subsidie was er tweemaal per jaar een aanvraagmoment, maar voor de SDE++ subsidie is dit teruggebracht tot eenmaal: er is jaarlijks 1 openstellingsronde. 

  Een SDE subsidie aanvragen is niet eenvoudig en er wordt ontzettend veel informatie gevraagd. Laat het zonnedak of zonnepark plaatsen door een expert die ook de subsidie aanvragen voor je uit handen neemt. De meeste experts in de zakelijke markt doen dit voor je.

  MIA / VAMIL

  Update: Het verwijderen van asbestdaken en plaatsen van zonnepanelen staat niet langer op de Milieulijst. MIA en VAMIL zijn dus niet meer te gebruiken voor deze maatregelen. Ga je zakelijke zonnepanelen plaatsen? EIA, KIA en SDE subsidie zijn nog wel beschikbaar.

  De overheid maakte het enige tijd aantrekkelijk voor agrariërs om asbestdaken te vervangen voor zonnepanelen. Hiervoor kon gebruik worden gemaakt van de MIA voor de verwijdering van asbestdaken en de EIA voor de zonnepanelen installatie. De Vamil regeling kon voor beide maatregelen worden ingezet.

  Zakelijk zonnepanelen laten installeren?

  Wil je zakelijk zonnepanelen aanschaffen en laten installeren? Vraag gratis zakelijke zonnepaneel offertes aan via Slimster. Zo kom je in contact met experts die je adviseren over de mogelijkheden, de subsidie-aanvraag voor je uit handen nemen en de installatie + het beheer van de zonnepanelen regelen.

  Direct zonnepanelen experts vergelijken

  Energiecontrol Duurzame energie
  Solar2enjoy Zonnepanelen
  Zonnemarkt Zonnepanelen
  Kroon Zonnepanelen
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal