• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 127.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Best getest: zonnepanelen

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Ga naar

Wat zijn de beste zonnepanelen? Hoe kun je zonnepanelen het beste met elkaar vergelijken? Zonnepanelen vergelijken is zeker mogelijk, als je maar weet op welke punten je de panelen naast elkaar moet leggen.

Wat is de beste keuze van zonnepanelen?

Technische specificaties zijn vaak lastig te begrijpen en zien er ook nog eens hetzelfde uit. Kijk naar de volgende punten en vergelijk zonnepanelen op een slimme manier.

 • Merken
 • Garantie
 • Rendement
 • Prijs
 • Design
 • Keurmerken

Beste zonnepanelen merken

Zonnepanelen winnen aan populariteit en fabrikanten komen steeds vaker met naam en toenaam in de media. Maar het is lastig om goede (en slechte) fabrikanten te onderscheiden, door vele wisselingen in deze jonge markt. Wat je altijd kan doen:

 1. Controleer of een fabrikant bekend is
 2. Ga op zoek naar beoordelingen over het merk

Wij raden je aan om te kiezen voor gerenommeerde fabrikanten, die beschikken over ervaring in dit vakgebied.

Zonnepanelen vergelijken?

Beste garantie op zonnepanelen

Zonnepanelen schaf je aan voor een lange periode van ongeveer 25 jaar. De garantie is daarom ook erg belangrijk. Er zijn twee soorten garantie:

 1. Productgarantie
 2. Opbrengstgarantie

1. Productgarantie

Op de zonnepanelen ontvang je doorgaans 10 tot 15 jaar fabrieksgarantie. Deze fabrieksgarantie heeft betrekking op een gebrekking afwerking van de panelen of op een constructiefout in de zonnepanelen.

2. Opbrengstgarantie

Fabrikanten geven garantie op het minimale vermogen van zonnepanelen. Dit is meestal een garantie van minimaal 80% na 25 jaar. Ontdek meer over de zonnepanelen opbrengst.

Zonnepanelen met beste rendement

Het is niet altijd interessant om een zonnepaneel met het beste vermogen te kiezen, soms is het financieel gezien beter om gewoonweg meer zonnepanelen aan te schaffen met een lagere Wattpiek.

Beste prijs

Ga je zonnepanelen kopen, dan houd je uiteraard ook rekening met de prijs. Hoewel je jouw investering op den duur terug verdient, wil je natuurlijk weten wat het je gaat kosten.

Wat kosten zonnepanelen?

Beste design voor zonnepanelen

Bij zonnepanelen draait het om de opbrengst, maar veel consumenten hechten ook waarde aan het uiterlijk. De zonnepanelen liggen namelijk (vooral bij schuine daken) erg in het zicht. Vaak wordt daarom de voorkeur gegeven aan donkere, zwarte panelen. Dit zijn vaak de monokristallijn zonnepanelen. Ook de nieuwere glas-glas zonnepanelen zijn in een egaal zwarte kleur verkrijgbaar.

Beste keurmerken voor zonnepanelen

Een zonnepaneel kan verschillende keurmerken bevatten. Ze zijn niet allemaal verplicht, maar zeggen wel veel over de kwaliteit van het product of de fabrikant.

TÜV-keurmerk

Dit keurmerk wordt door een Duits testbureau uitgegeven. Panelen worden getest op kwaliteit en gebruik van juiste materialen en constructie.

IEC-certificaat

Alle zonnepanelen moeten voldoen aan een bepaalde IEC standaard. Het gaat hier om de veiligheid van elektrische componenten.

CE-keurmerk

Zonnepanelen met dit keurmerk voldoen aan de Europese wetgeving. In Nederland mogen enkel panelen worden verkocht met dit keurmerk.

ISO-kwaliteit

Dit keurmerk zegt niets over de panelen, maar over de kwaliteit van de organisatie. Geeft je een beeld van de leverancier van de zonnepanelen.

Beste advies over nieuwe zonnepanelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen moet je nogal wat keuzes maken. Duizelt het je qua informatie en weet je niet goed wat de beste optie is voor jouw situatie en wensen?

Vraag dan gratis zonnepanelen offertes aan en kom in contact met regionale specialisten. Je ontvangt vrijblijvend advies én een prijsopgave. Zo ontdek je de beste opties en kan je slim vergelijken. Je beslist zelf wie jouw zonnepanelen gaat plaatsen.

Direct 188 zonnepaneel installateurs vergelijken

Energiecontrol
Kroon Zonnepanelen
Direct Zonnepanelen
Greentastic Zonnepanelen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal