Gratis energie offertes?
Gratis & vrijblijvend

Energielabel E

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Heb jij een woning met energielabel E? Dit is het eerste rode energielabel en dus zijn er veel verbetermogelijkheden om je huis energiezuiniger te maken. Ontdek meer over wat energielabel E precies betekent en welke verbeteringen mogelijk zijn.

Wat betekent energielabel E voor je huis?

  • Eerste rode energielabel
  • Redelijk hoog energieverbruik
  • Weinig energiebesparende maatregelen uitgevoerd
  • Veel warmteverlies en tocht in huis

Energielabel E bij een woning staat gelijk aan een redelijk hoog energieverbruik. Dit energielabel is beter dan F of G, maar er is alsnog veel winst te behalen. Energielabel E is het eerste rode energielabel en er zijn weinig aanpassingen gedaan om energie te besparen. Vaak gaat het hier om woningen uit de jaren 60 of begin jaren 70 en nauwelijks geïsoleerd zijn bij oplevering. Hierdoor is er nog veel warmteverlies en zijn de stookkosten hoog.

Waarom energielabel E verbeteren?

  • Minder warmteverlies
  • Lagere energierekening
  • Je verdient de investeringen terug
  • Aangenamer wonen
  • Woning is beter te verkopen
  • Woningwaarde stijgt

Hoe energielabel E verbeteren?

Wat kan je doen om energielabel E te verbeteren? Energielabel E aanpassen naar een beter label doe je met behulp van energiebesparende maatregelen. Soms zijn er al enige aanpassingen gedaan, maar hier zijn nog voldoende verbeteringen mogelijk. Isolatie aanbrengen (of bestaande isolatie verbeteren) is daarom ook bij energielabel E de eerste stap.

Hoeveel je jouw energielabel verbetert, is afhankelijk van de uitgevoerde maatregelen. Wil je van energielabel E naar een groen energielabel zoals C of B? De maatregelen met de meeste winst zijn het isoleren van je muur, vloer en dak. Laat ook HR++ glas plaatsen en je oude cv-ketel vervangen.

Kosten energielabel E verbeteren

Wat kost het om energielabel E te verbeteren? Aanpassingen aan je woning zijn niet goedkoop en de kosten kunnen flink oplopen. Maar ze leveren je ook veel op en elke energiebesparende maatregel verdien je terug. Sommige maatregelen verdien je al binnen een paar jaar terug.

Tip: voor verschillende maatregelen is subsidie beschikbaar, waardoor de kosten lager uitvallen.

Kosten & besparing bij tussenwoning

Maatregel Kosten Besparing per jaar
Prijs spouwmuur isoleren € 900 € 260
Prijs kruipruimte isoleren € 1.500 € 200
Prijs dak isoleren € 3.100 € 250
Prijs HR++ glas € 3.500 € 120

Gemiddelde kosten energielabel E verbeteren bij tussenwoning.

Energielabel E huis laten verbeteren door specialist

Energielabel E verbeterd: en dan?

Energielabel E

Heb je jouw woning verbeterd en is het tijd je energielabel te vernieuwen? Je kunt je definitieve energielabel aanpassen met behulp van een expert. Deze deskundige komt langs voor een inspectie aan huis en berekent je nieuwe energielabel.

Vraag nieuw energielabel aan
Energielabel vervangen