Energieleveranciers

Investeringssubsidie 2024 (ISDE)
Bij 2 of meer verduurzamingen kom je in aanmerking voor subsidie. Wees er snel bij voor het 'potje' weer op is.

Besparen op je energierekening?

Kies dan ook voor het verduurzamen van je woning met populaire maatregelen zoals zonnepanelen, spouw-, zolder- en vloerisolatie of isolatieglas.

Ontvang direct gratis en vrijblijvende offertes:

Meer weten? Bekijk alles over duurzaam maar ook onze Woning verduurzamen en Gasloos wonen pagina's.

Bij het energie vergelijken kom je aanbiedingen tegen van veel verschillende energieleveranciers. Wanneer je al jaren een contract hebt bij dezelfde energie-aanbieder, betaal je waarschijnlijk teveel geld voor jouw energie. Daarom doe je er goed aan om bij Slimster alle energieleveranciers te vergelijken op hun energietarieveren in 2024 en voorwaarden. Vergelijk energieleveranciers eenvoudig via onze vergelijker en lees hieronder meer over de beste en goedkoopste leveranciers van gas en stroom op jouw adres!

Vergelijk energieleveranciers bij Slimster

Wil jij meer informatie over energieleveranciers in Nederland? Bekijk hieronder het overzicht van de bij ons aangesloten energie-aanbieders. Wij helpen jou energieleveranciers vergelijken zodat je flink bespaart op jouw energierekening!

Goedkoopste energieleveranciers vergelijken

Energie overstappen kan ervoor zorgen dat jij ieder jaar geld bespaart op de kosten voor gas en licht in huis. Je kunt zo namelijk elk jaar de goedkoopste energieleverancier uitkiezen en zelfs profiteren van overstappen met welkomstkorting. Ben jij op zoek naar de goedkoopste energieleveranciers van 2024? Vul jouw postcode en energieverbruik in en onze energievergelijker toont je direct de voordeligste aanbiedingen. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan, zodat je direct ziet waar je jouw energie goedkoop kunt afnemen.

Zoek jij de goedkoopste energieleverancier?
Energie vergelijken

Budget Energie

Budget Energie is een prijsvechter in de energiemarkt en streeft er naar om goedkope stroom en gas te leveren. Ze leveren zowel particulier als zakelijke energie en staan bekend om hun goedkope energiecontracten. Budget Energie levert 100% groene stroom en gas en draagt hiermee bij aan een duurzamere wereld. Bij overstappen naar Budget Energie profiteer je vaak van hoge cashback kortingen!

Coolblue

Je kent Coolblue waarschijnlijk vooral als webwinkel voor witgoed en elektronica, maar je kunt hier ook terecht voor groene energie. Coolblue Energie levert stroom van Nederlandse windmolens en zonnepanelen. Bovendien werken ze met CO2-gecompenseerd gas. Overstappen naar energie van Coolblue? Dan helpen ze jou ook bij het verlagen van je energieverbruik, je krijgt korting op energiebesparende producten!

Eneco

Voor duurzame energie ben je bij Eneco aan het goede adres. Deze energieleverancier levert namelijk altijd 100% groene stroom uit Nederland. Zo draagt Eneco bij aan het (sneller) vergroenen van Nederland. Eneco levert wel standaard gas, maar het is mogelijk om te kiezen voor Eneco CO2-gecompenseerd gas. Hiermee investeer je in duurzame projecten om CO2-uitstoot te compenseren.

Energiedirect

Bij Energiedirect krijg je meer dan alleen een scherpe prijs. Ze staan namelijk ook voor een uitstekende service getuige de 8,2 die ze van hun klanten krijgen. Bij alle energie-contracten van Energiedirect krijg je 100% windenergie, oftewel gewoon groene stroom voor een lage prijs. Dit is goed voor jouw portemonnee én het milieu. Je kunt eenvoudig online overstappen en profiteren van cashback voordeel.

Engie

Wil jij thuis 100% Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas gebruiken? Dan vind je bij ENGIE de scherpste tarieven én een uitstekende service. Met de ENGIE-app krijg je bovendien meer grip op jouw verbruik en energiekosten. IN Nederland heeft ENGIE al meer dan 100 duurzame energiebronnen, zoals zonneparken en windmolens. Zo wekken zij hun eigen groene stroom op.

Essent

Op zoek naar goedkoop gas en stroom van een betrouwbare energieleverancier? Vergelijk dan alle Essent stroom en gas aanbiedingen, inclusief korting op je tarief of een mooi welkomstcadeau. Wil je nog meer energie besparen? Bij Essent kun je jouw energiecontract koppelen aan besparende investeringen aan huis. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen, isolatie en een zuinige CV-ketel.

NLE

Iedereen wil wel een lagere energierekening. Daarom kun je bij de Nederlandse Energie Maatschappij eenvoudig besparen op gas en elektriciteit. NLE is sinds 2005 actief op de Nederlandse energiemarkt en leveren groene windstroom voor knetterscherpe tarieven. Bovendien is overstappen naar NLE zo geregeld met hun overstapservice. Zo profiteer jij super simpel van de goedkoopste energie!

Oxxio

Oxxio levert stroom en gas voor een scherpe prijs in Nederland. In 2016, 2017 en 2018 heeft Oxxio de Pricewise Energie Award gewonnen voor de beste prijs & kwaliteit. Hun stroom wordt opgewekt door Europese windmolens en is dus helemaal groen. Geen zin in gedoe? Met de Oxxio App kun je alle energie (rand)zaken eenvoudig regelen wanneer jou dat uitkomt. Super handig toch!

Powerpeers

Powerpeers staat voor samen groene stroom delen. Je krijgt namelijk 100% groene stroom van Powerpeers klanten met zonnepanelen. Daarnaast kun je kiezen van welke andere lokale energiebronnen je stroom wil afnemen. Denk aan een zonnepark in de buurt of windmolens van een lokale boer. Door De Consumentenbond is Powerpeers uitgeroepen tot Groenste stroomleverancier.

Pure Energie

Kies je voor Pure Energie? Dan kies je voor 100% wind- en zonne-energie uit Nederland. Zo probeert Pure Energie zich te ontwikkelen tot het groenste energiebedrijf. Dit gaat niet onopgemerkt! In 2021 is de stroom van Pure Energie namelijk beoordeeld met een 10/10 door De Consumentenbond. Door Gaslicht.com zijn ze ook uitgeroepen tot beste energieleverancier met een 8,6.

United Consumers

United Consumers streeft naar meer geld voor een leuk leven! Zo bieden zij o.a. verzekeringen, telefoon abonnementen en tanken met korting aan. Maar je kunt bij United Consumers ook terecht voor korting op energie. Je krijgt 10% korting op de gemiddelde energieprijs en geniet van 100% windenergie. Zo is deze energieleverancier goed voor de planeet en voor jouw portemonnee.

Vandebron

Bij Vandebron kies je voor duurzame energie van Nederlandse bodem. Deze energieleverancier staat voor groene energie, een goede prijs en geen gedoe. Je kiest zelf je wind-, bio- of zonne-energiebron en weet zo precies waar jouw energie vandaan komt. Momenteel levert Vandebron stroom en gas aan meer dan 200.000 Nederlandse huishoudens, voor de scherpste tarieven.

Vattenfall

Vattenfall is de grootste energieleverancier in Nederland met meer dan 2 miljoen klanten. Je kunt Vattenfall waarschijnlijk onder hun oude naam Nuon. De leverancier streeft naar fossielvrij leven binnen één generatie en streeft naar een duurzame toekomst. Energie overstappen naar Vattenfall? Kies je eigen cadeau tot 350 euro bij stroom en gas, zoals een Philips TV of Bol.com bon.

Welkom Energie

Welkom Energie is de sociale energieleverancier van Nederland. Naast scherpe tarieven en 100% groene energie is deze leverancier namelijk sociaal betrokken. Ze steunen maandelijks goede doelen en initiatieven. Kies je voor 100% groene energie van Welkom Energie? Dan krijg je niet alleen groene stroom, maar ook groen gas. Dit is anders dan CO2-gecompenseerd gas van andere leveranciers.

slimster
Wil jij elke maand besparen op jouw energiekosten? Energievergelijken doe je eenvoudig via Slimster om de energieleverancier met de scherpste tarieven voor stroom en gas te vinden!

Zoek jij een duurzame energieleverancier?

Wil jij groene energie thuis? Bij ons kun je eenvoudig aangeven in de energievergelijker wat voor stroom en gas jij wil. Kies uit o.a. groene stroom uit Nederland of uit Europa. De groenste energieleveranciers leveren 100% groene stroom en groen gas.

Om de groenste energieleverancier te vinden heeft De Consumentenbond in samenwerking met Natuur & Milieu en WISE de duurzaamheid van 34 leveranciers getest. Dit onderzoek vond plaats in 2020 en heeft energieleveranciers op rij gezet met een cijfer van 10 tot 1 (waarbij een 10 de grootste duurzaamheid betreft). 11 van de leveranciers scoorden hoger dan een 8. Zij zetten zich actief in voor de transitie van grijze energie naar volledig groene energie in Nederland.

 • Pure Energie = 10
 • Vrijopnaam = 10
 • Energie VanOns = 10
 • om | nieuwe energie = 10
 • Powerpeers = 10
 • HVC Energie = 9,9
 • Energy Zero = 9,8
 • EasyEnergy = 9,6
 • Vandebron = 9,5
 • Greenchoice = 8,2
 • Eneco = 8,1

Beste energieleverancier 2024

Wat is de beste energieleverancier? Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen. Wil je het goedkoopste energiecontract, dan zullen de energieprijzen voor jou doorslaggevend zijn. Hecht je juist veel waarde aan duurzaamheid, dan is één van de groenste energieleveranciers voor jou de beste koop. Om jou te helpen bij het vinden van de beste energieleveranciers kun je de Energie Awards van Pricewise gebruiken.

Hierbij worden alle leveranciers getest op prijs, aantal verkopen en klanttevredenheid. In 2020 heeft Welkom Energie gewonnen met een 8,7, gevolgd door United Consumers met een 8,3 en Energiedirect.nl met een 8,2. Greenchoice is uitgeroepen tot best beoordeelde groene leverancier.

Energieleveranciers Nederland

Energieleveranciers

Sinds de liberalising van de energiemarkt in 2001 mag iedereen zelf een energieleverancier kiezen. Hierdoor is veel concurrentie ontstaan en dit zorgt ervoor dat jij geld kunt besparen. Deze concurrentie dwingt de energieleveranciers namelijk om hun energietarieven laag te houden en welkomstkorting aan te bieden. Bij Slimster kun je alle energieleveranciers in Nederland vergelijken op prijzen en service. Wij helpen jou met energie vergelijken!

Heb je zonnepanelen en lever je stroom terug aan het elektriciteitsnet? Dan ontvang je een terugleververgoeding van de energieleveranciers. Wij hebben een overzicht gemaakt waar je alle terugleververgoedingen kunt vergelijken.

Goedkoopste energieleverancier vinden?
Energie vergelijken