Essent

Essent

Op zoek naar goedkoop gas en stroom van een betrouwbare energieleverancier? Vergelijk dan alle Essent stroom en gas aanbiedingen, inclusief korting op je tarief of een mooi welkomstcadeau. Wil je nog meer energie besparen? Bij Essent kun je jouw energiecontract koppelen aan besparende investeringen aan huis. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen, isolatie en een zuinige CV-ketel.

Essent energie vergelijken

Investeringssubsidie 2024 (ISDE)
Bij 2 of meer verduurzamingen kom je in aanmerking voor subsidie. Wees er snel bij voor het 'potje' weer op is.

Besparen op je energierekening?

Kies dan ook voor het verduurzamen van je woning met populaire maatregelen zoals zonnepanelen, spouw-, zolder- en vloerisolatie of isolatieglas.

Ontvang direct gratis en vrijblijvende offertes:

Meer weten? Bekijk alles over duurzaam maar ook onze Woning verduurzamen en Gasloos wonen pagina's.

Energie van je betrouwbare energieleverancier

In 1999 is Essent opgericht na een fusie tussen de EDON Groep en PNEM/Mega Groep. Sindsdien behoort Essent tot één van de meest betrouwbare energieleveranciers in Nederland. Ze bieden zowel particuliere als zakelijke energie aan en voorziet Nederlandse huishoudens al vele jaren van groene stroom. Bij de opwekking van groene energie maken ze gebruik van windmolens en biomassa.

Als energieleverancier heeft Essent ruim 2,5 miljoen klanten in Nederland en België. Bij Essent kies je uit een aantal standaard stroom- en gasproducten: Flexibel, Zeker, DubbelGroen of Nederlandse Groene WindStroom. Met Zeker weet je precies waar je aan toe bent: een voordelig leveringstarief en 1, 3 of 5 jaar gegarandeerd geen prijsstijgingen.

Essent contact & klantenservice

Online kun je bij Mijn Essent inloggen om alle energiezaken te regelen. Denk aan het doorgeven van de meterstanden, het inzien van jouw gas- en stroomverbruik, facturen bekijken en jouw termijnbedrag wijzigen. Dit maakt Essent een zeer gebruiksvriendelijke energieleverancier. Wil je liever op een andere manier contact opnemen met Essent? Gebruik dan onderstaande contactgegevens;

Essent stroom & gas

Bij Essent kun je kiezen voor een vast tarief of variabel tarief voor stroom en gas. Wat je ook kiest, bij Essent vind je altijd een goede aanbieding voor jouw energiecontract. Bij elk contract krijg je Groene Windstroom, maar vind jij duurzame groene energie nog belangrijker? Dan kun je kiezen voor DubbelGroen waarbij je 100% Nederlandse Windstroom én groen gas geleverd krijgt.

Essent isolatie

Naast energieleverancier is Essent ook thuis in het plaatsen van duurzame energieproducten. Zo kun je kiezen voor Essent zonnepanelen om zelf groene stroom op te wekken. Ook is het mogelijk om te kiezen voor Essent isolatie voor het verduurzamen van jouw woning. Essent helpt jou graag op weg met dakisolatie, vloerisolatie of spouwmuurisolatie om te besparen op stookkosten.

Essent overstappen

Overstappen energie naar Essent is eenvoudig en snel geregeld. Kies jouw nieuwe energiecontract van Essent en zij zeggen je huidige contract op bij de leverancier. Geef voor je overstap de meterstanden door aan Essent als je nog een analoge meter hebt. Maak je gebruik van een slimme meter? Dan worden de meterstanden door Essent uitgelezen.

Eerst nog even energie vergelijken via Slimster?

  1. Vul je gegevens in, zoals postcode + huisnummer en gemiddeld energieverbruik
  2. Gebruik de filters om aan te geven wat je zoekt
  3. Vergelijk energie aanbiedingen op prijzen en looptijd

Essent energie van vandaag

Essent tarieven & aanbiedingen

In onze energievergelijker zie je direct de tarieven van Essent. Op basis van jouw postcode en (geschat) energieverbruik zie je de prijs per maand voor gas en stroom. Overstappen is eenvoudig online te regelen. Vergelijk de energieprijzen en vind altijd de beste deal voor jouw nieuwe energiecontract. De tarieven in 2024 bij Essent Energie zijn als volgt;

  • Stroomprijs per kWh = € 0,505
  • Gasprijs per m3 = € 2,24

Bij Slimster kun je eenvoudig alle Essent energie tarieven en groene stroom aanbiedingen vergelijken. Wij helpen jou bij het vinden van de beste deal!