Genomineerd voor Website van het Jaar 2020

Energie vergelijken

Besparen op je energierekening? Via Slimster vergelijk je snel energieaanbieders en stap je binnen 1 minuut over. Vul hieronder je thuissituatie in vergelijk kosten en prijzen van energieleveranciers.

Besparen op jouw energiekosten

Door het energie vergelijken kun je veel geld besparen op de energiekosten voor het verbruik van gas en elektriciteit. Onze energievergelijker is onafhankelijk en vindt voor jou de beste energieprijs van betrouwbare aanbieders. De energietarieven van de energieleveranciers kunnen verschillen en bij het overstappen kun je vaak profiteren van een overstapkorting. Dit is een welkomstkorting of actietarief voor nieuwe klanten van soms wel honderden euro’s die meestal wordt verrekend met het jaarbedrag. Als je energievergelijkers gebruikt krijg je veelal energiecontracten aangeboden met een lagere prijs dan op de website van de energiemaatschappijen en soms met een cadeau. Het energie vergelijken is dus zeer voordelig!

Bereken de maandelijkse energieprijs

Op de vergelijkingswebsite van Slimster kun je precies aangeven hoeveel gas (m3) en elektriciteit (kWh) je per jaar verbruikt. Aan de hand van het aantal personen in het huishouden kun je berekenen wat de maandelijkse kosten worden. Je hoeft hierna alleen nog de goedkoopste energieprijzen te vergelijken en de aanvraag in te vullen. Na het versturen van de energie aanvraag heb je nog 14 dagen bedenktijd en kun je binnen deze tijd altijd nog annuleren. Je kunt zowel voor particulier als zakelijk gebruik bij ons jouw nieuwe energiebedrijf kiezen.

Ben jij een ondernemer? Bekijk dan onze speciale zakelijke energie vergelijker.

Voordelen van vergelijken bij Slimster

Het vergelijken van energieleveranciers bij Slimster levert jou de volgende voordelen op:

  • In slechts enkele minuten overstappen;
  • Je krijgt de beste energiedeals aangeboden;
  • Het overstappen is gratis en wordt voor je geregeld;
  • Vaak goedkoper dan op de website van de aanbieder.

Vast of variabel en groene of grijze energie?

Een verhuizing is een ideaal moment om over te stappen, maar dit kun je natuurlijk op ieder moment van het jaar doen. Denk bij het overstappen goed na of je een energiecontract met vast tarief of variabel tarief wil en of je gaat kiezen voor groene stroom of grijze stroom. Een voorbeeld van duurzame energie is windenergie en dit wordt onder andere opgewekt door windmolens. Tijdens het zoeken van de beste energiemaatschappij kun je ook meer informatie vinden over het contract, het soort energie en de leverancier. Prijzen voor gas en stroom vergelijken en overstappen doe je slim bij Slimster!