Energie vergelijken

Energie vergelijken en besparen op de energiekosten? Vul onderstaande energie vergelijker in en vergelijk energie aanbiedingen met elkaar. Zo vind je eenvoudig de beste en goedkoopste energieleverancier voor jou.

Investeringssubsidie 2024 (ISDE)
Bij 1 of meer verduurzamingen kom je in aanmerking voor subsidie. Wees er snel bij voor het 'potje' weer op is.

Besparen op je energierekening?

Kies dan ook voor het verduurzamen van je woning met populaire maatregelen zoals zonnepanelen, spouw-, zolder- en vloerisolatie of isolatieglas.

Ontvang direct gratis en vrijblijvende offertes:

Meer weten? Bekijk alles over duurzaam maar ook onze Woning verduurzamen en Gasloos wonen pagina's.

Energie vergelijken & energie besparen

Je woning verduurzamen zorgt voor een lager energieverbruik, maar wil je ook de energiekosten verlagen? Zorg dan dat je overstapt naar de beste energie aanbieder voor jouw situatie. Hoe doe je dit? Door het vergelijken van energieleveranciers.

Waarom energie vergelijken via Slimster?

 • In slechts enkele minuten overstappen;
 • Filter eenvoudig energie aanbiedingen die bij jou passen;
 • Je krijgt de beste energie aanbiedingen in handig overzicht;
 • Het overstappen is gratis en wordt voor je geregeld;
 • Vaak goedkoper dan op de website van de aanbieder
 • Elk jaar overstappen = geld besparen op energie

Energie vergelijken in 3 stappen

Gebruik onze energie vergelijker voor het onafhankelijk vergelijken van energie aanbiedingen. Hoe kan je eenvoudig energievergelijken?

 1. Vul je gegevens in, zoals postcode + huisnummer en gemiddeld energieverbruik
 2. Gebruik de filters om aan te geven wat je zoekt
 3. Vergelijk energie aanbiedingen
overstappen energie vergelijken
Energie vergelijken

Onafhankelijke energievergelijker

Onze energievergelijker is onafhankelijk en vindt voor jou de beste energieprijs van betrouwbare aanbieders. De energietarieven van de energieleveranciers kunnen verschillen en bij het energie overstappen kun je vaak profiteren van een overstapkorting. Dit is een welkomstkorting of actietarief voor nieuwe klanten van soms wel honderden euro’s die meestal wordt verrekend met het jaarbedrag.

Als je energievergelijkers gebruikt krijg je vaak energiecontracten aangeboden met een lagere prijs dan op de website van de energiemaatschappijen en soms met een cadeau. Het energievergelijken is dus zeer voordelig!

Energie aanbiedingen die bij jou passen

Met onze energievergelijker gaan wij op zoek naar de beste energie aanbiedingen voor jouw situatie. Om je goed te helpen hebben we wel wat gegevens nodig, zoals je energieverbruik. Je kan in onze energievergelijker aangeven hoeveel gas (m3) en elektriciteit (kWh) je jaarlijks verbruikt. Aan de hand van het aantal personen in het huishouden kun je berekenen wat de maandelijkse kosten worden. Daarna kan je de goedkoopste energieprijzen vergelijken en kiezen voor de energieaanbieder met de beste deal.

Groene energie vergelijken

Wil je graag alleen aanbiedingen met groene energie vergelijken? Je kunt in onze energie vergelijker filteren op groene stroom:

 • Geen voorkeur
 • Groene stroom uit NL
 • Groene stroom uit EU

Wil je weten waar de stroom vandaan komt? Bij iedere energieleverancier vind je meer uitleg onder de knop ‘meer info’. In percentages staat aangegeven waar de stroom vandaan komt, bijvoorbeeld: 100% windkracht, 56% zonne-energie en 44% windkracht, 100% aardgas etc.

Ben jij een ondernemer? Bekijk dan onze speciale zakelijke energie vergelijker.

Veelgestelde vragen over energie vergelijken