Sleepdeursysteem of deur-op-deur montage?

Sleepdeursysteem of deur-op-deur montage?

Er zijn twee soorten montage systemen voor inbouw vriezers. Je hebt de keus uit het sleepdeursysteem en het deur-op-deur systeem (ook wel vlakscharniersysteem genoemd). In deze blog van Slimster leggen we precies uit wat beide inbouw systemen inhouden. Zo kun jij de inbouw vriezer vinden die voldoet aan jouw eisen. Klik op de afbeelding om het aanbod van het betreffende montagesysteem te vergelijken in onze vergelijkingstool.

Op zoek naar de beste inbouw vriezer?
Beste inbouw vriezers

Sleepdeursysteem

  • Gemakkelijk te monteren systeem
  • Deur met sleepgeleider bevestigd
  • Minder stabiel dan deur-op-deur montage
vriezer sleepdeur montage

Deur-op-deur montage

  • Stabieler en compacter dan sleepdeursysteem
  • Meubeldeur aan deur van vriezer gemonteerd
  • Installatie lastiger dan bij sleepdeur montage
vriezer deur op deur montage

Wat is een sleepdeursysteem?

Het sleepdeursysteem is een gemakkelijk te monteren systeem, waarbij de deur van de diepvriezer met een sleepgeleider aan het keukenpaneel wordt bevestigd. Dit keukenpaneel wordt door middel van eigen scharnieren met de keukenkast verbonden. Wanneer je de meubeldeur open doet, wordt de deur van de vriezer automatisch mee geopend.

Het nadeel ten opzichte van het deur-op-deursysteem is dat het sleepdeursysteem minder stabiel is en bovendien minder compact. Je houdt met dit systeem dan ook minder veel ruimte over. Hier tegenover staat wel dat een sleepdeursysteem veel gemakkelijker te installeren valt dan vriezers met deur-op-deursysteem.

Wat is deur-op-deur systeem?

Het deur-op-deur-systeem is een robuust mechanisme waarbij de meubeldeur aan de deur van de diepvries wordt gemonteerd. Een andere naam hiervoor is het vlakscharniersysteem. De deur zit vast aan de vriezerdeur en hierbij draait het keukenpaneel geheel op de scharnieren van de inbouw vriezer. Beide deuren maken ten opzichte van elkaar geen bewegingen en de deur sluit zichzelf automatisch als deze nog 20 centimeter los zit.

Wanneer je voor een vriezer met dit systeem kiest, wordt de deur van de vrieskast los geleverd en is het dus even nodig om deze aan te sluiten. De scharnieren van de deur van de vriezer zitten complex in elkaar en zijn relatief zwaar. Dit komt doordat de scharnieren het gewicht van de meubeldeur moeten tillen.