Vriezer sterren / steraanduiding

Elke vriezer werkt met een sterrensysteem. Dit geeft aan wat de temperatuur in de vriezer is. Dit sterrensysteem is opgebouwd uit nul tot en met vier sterren. Een vriezer met vier sterren kan het koudst zijn en een vriezer met nul sterren is het minst koud. Heeft jouw vriezer echter vier sterren, dan betekent dit ook dat het apparaat de meeste energie verbruikt. Bedenk dus goed bij jezelf of je een vriezer met vier sterren ook daadwerkelijk nodig hebt.

vriezer sterren

Sterrensysteem vriezers

Iedere vriezer heeft nul tot en met vier sterren, die aangeven wat de minimale temperatuur is van de diepvries. Hoe meer sterren de vriezer heeft, hoe langer je jouw ingevroren producten kunt bewaren.

☆☆☆☆ = Met een 0-Sterren vriezer kan je alleen ijsblokjes maken, hierin kan je geen diepvriesproducten bewaren.

★☆☆☆ = Een 1-Ster vriezer is iets kouder, zo'n -6 graden. Hierin kan je diepvriesproducten maximaal een week bewaren.

★★☆☆ = Een vriezer met twee sterren is -12 graden of kouder. Hierin kan je producten een maand bewaren.

★★★☆ = Een 3-Sterren vriezer is -18 graden of kouder. Hierin kan je producten een maand tot een jaar bewaren.

★★★★ = De koudste vriezers hebben vier sterren, hierin is de temperatuur -24 tot en met -40 graden. Je kan jouw producten hierin jarenlang bewaren. Daarnaast is het mogelijk om hierin levensmiddelen in te vriezen.

4 sterren vriezer

Dit type vriezer verbruikt de meeste energie, dus bedenk goed of je deze vriezer ook daadwerkelijk nodig hebt. Desondanks hebben de meeste vriezers tegenwoordig vier sterren, omdat je anders geen levensmiddelen kunt invriezen.

Op zoek naar de beste vrieskist?
Beste vrieskist

Let op bij koelkasten met vriesvak

Koop je een koelkast met een vriesvak, dan komt het nog wel eens voor dat het vriesvak één of twee sterren heeft. Dit is doorgaans het geval met de goedkopere modellen. Ben je er dus bewust van dat je hier alleen ijsklontjes en ijsjes in kunt bewaren en geen levensmiddelen in kunt invriezen. De ideale temperatuur voor je vriezer is echter -18 graden. Bij deze temperatuur blijven jouw producten optimaal bewaard.