Diepvries alarm piept

Diepvries alarm piept

Het alarm van jouw diepvrieskist of diepvrieskast waarschuwt jou als de temperatuur in de vriezer te hoog wordt. Dat dit verschillende oorzaken hebben. Afhankelijk van het merk van jouw vriezer kunnen er specifieke problemen zijn. Om deze problemen van jouw merk te achterhalen raden wij je aan om de gebruikshandleiding bij jouw vriezer te raadplegen.

Je kunt ook een topic aanmaken in het experts forum en je krijgt snel een goed antwoord op jouw vraag. In dit artikel worden de algemene basishandelingen voor het stoppen van het piepen van jouw vriezer omschreven. Wij raden je aan om deze handelingen eerst uit te voeren.

vriezer alarm piept

Vriezer laten repareren?

  • Ervaren specialisten
  • Bespaar tijd & geld
  • Vergelijken = beste deal
  • Werkzaam in jouw regio
  • Tot 2 vrijblijvende offertes

Temperatuur van de vriezer

Vriezers gaan meestal piepen als de temperatuur in het apparaat te hoog oploopt, waardoor het niet meer mogelijk wordt om alle producten goed koud te houden. De oorzaak hiervan is meestal dat je teveel producten in de vriezer hebt gestopt die nog moesten bevriezen, terwijl de vriezer niet over de capaciteit beschikt om al deze producten in één maal te bevriezen.

Maar wat is de beste vriezer temperatuur? De ideale instelling is -18 graden Celsius. Op deze temperatuur worden jouw producten het best bewaard. Kouder heeft geen meerwaarde, maar zorgt wel voor een hoger energieverbruik.

Koelbox of reservevriezer

Is er een product dat je op kunt maken of heb je een andere minivriezer waar je levensmiddelen in kunt opslaan? Maak hier dan tijdelijk gebruik van. Je kunt ook voor een paar uur enkele producten in een koelbox of koeltas bewaren, zodat de machine kan bijkomen. Op deze manier kan je één voor één de onbevroren producten toevoegen aan jouw vriezer, zodat de ‘klap’ minder groot is en je het vervelende piepen vermijdt.

Snelvriesstand

Een andere manier om het probleem te verhelpen is door jouw vriezer tijdelijk in de snelvries stand te zetten. Niet alle diepvriezers hebben deze stand, dus afhankelijk van jouw type vriezer kan deze optie voor jou een uitweg bieden. Wat er gebeurt wanneer je deze snelvriesstand aanzet is dat de vriezer snel extra koud wordt. Hiermee compenseer je de vriesproblemen met de onbevroren producten, zodat de temperatuur in de vriezer weer laag genoeg is om alle producten te bevriezen.

Vriezers met snelvriezen vergelijken

Lampje blijft branden

De diepvriezer gaat over het algemeen piepen omdat er teveel onbevroren producten in één maal in het apparaat gestopt zijn. Wanneer deze producten echter zijn bevroren (door bijvoorbeeld de snelvries stand te gebruiken), blijft het lampje op de vriezer nog enige tijd branden. Dit is echter niets om je zorgen over te maken. Het betekent dat de temperatuur in het apparaat nog niet laag genoeg is, maar dit gebeurt vanzelf. Ook dít proces versnel je door de snelvriesstand te gebruiken of door producten tijdelijk ergens anders op te slaan.