Beste vriezer van 2024

Beste vriezer van 2024

Omdat wij als vergelijkingswebsite de beste prijs/kwaliteitsverhouding belangrijk vinden hebben wij per type vriezer gekeken naar de meest verkochte modellen, de Beste Koop én de Beste Getest vriezers van 2024. Om jou te helpen hebben we voor ieder soort vriezer en bijbehorende categorie 4 verschillende modellen geselecteerd. Zo vind jij eenvoudig de beste vrieskast, vrieskist, tafelmodel vriezer of inbouw vriezer van dit moment.

Beste vrieskasten

beste vrieskast Grote vrieskasten zijn zeer populair in Nederland. Geniet van veel vriesinhoud, No Frost en een luxe design. Hier vind je de beste geteste vrieskast van 2024.

 • Best geteste
 • Meest verkochte
 • Beste koop

Beste vrieskisten

beste vrieskist Vrieskisten bieden veel vriesruimte en worden vaak in een schuur of bijkeuken geplaatst. Ze bieden weinig luxe functies, maar wel een grote inhoud en lange bewaartijd.

 • Best geteste
 • Meest verkochte
 • Beste koop

Beste tafelmodel vriezers

beste tafelmodel vriezers Tafelmodel vriezers zijn compact van formaat en nemen dus weinig ruimte in beslag. Ze zijn daarom ideaal voor plaatsing in kleinere keukens of voor gebruik als extra vriezertje.

 • Best geteste
 • Meest verkochte
 • Beste koop

Beste inbouw vriezers

beste inbouw vriezers Inbouw vriezers kun je netjes wegwerken in jouw keuken. Je plaatst deze vriezer in een keukenkast en zo sluit hij naadloos aan bij het interieur van jouw keuken. Wij hebben ze getest!

 • Best geteste
 • Meest verkochte
 • Beste koop

De beste vriezers 2024 getest

Er zijn veel goede vriezers, maar wat is nou de beste vriezer van 2024? Slimster heeft een onafhankelijk productonderzoek uitgevoerd naar alle soorten diepvriezers die wij in het assortiment hebben. We hebben al onze vrieskasten, vrieskisten en tafelmodel vriezers getest op de kwaliteit van het product en we hebben dit vergeleken met de prijs. Uiteraard hebben we ook specifiek gekeken naar inbouw vriezers. Ook hebben we gekeken naar de ervaringen van andere gebruikers (Kieskeurig & Tweakers) en geluisterd naar het oordeel van De Consumentenbond.

Wat hieruit resulteerde is een geweldig vergelijkend warenonderzoek met voor iedere categorie één winnende vriezer. Bekijk per categorie de beste vriezers met daarbij de grootste voordelen per apparaat.

 • Beste koop vriezer: Getest door Consumentenbond, eigen onderzoek en data, goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Best geteste vriezer: Getest door Consumentenbond, eigen onderzoek en data, beste kwaliteit.
 • Meest verkocht vriezers: Eigen onderzoek, eigen data en partners zoals Gfk.

De beste vrieskasten

Het grote voordeel van een vrieskast is dat deze relatief smal is. Daarom past deze bijvoorbeeld makkelijk naast een koelkast in je keuken. Vrieskasten bieden je een flinke invriescapaciteit en vaak ook allerlei handige functies. Zoals bijvoorbeeld No Frost en Supervriezen. Het aanbod kastmodel vriezers is er ruim, dus hoe vind je nu de allerbeste? Op Slimster.nl hebben we de meest verkochte, Beste Koop en Best Geteste vrieskasten voor je op een rij gezet!

De beste vrieskisten

Wil je profiteren van erg veel vriesruimte en een lange houdbaarheid bij storingen? Dan is een vrieskist precies wat je zoekt. Vrieskisten worden vaak in een schuur of bijkeuken geplaatst. Meestal hebben deze kistmodel vriezers geen luxe functies, maar doen ze wel waar ze goed in zijn; jouw levensmiddelen onder optimale omstandigheden invriezen. Zoek jij het beste vriezer merk? Wij hebben de beste vrieskisten voor jou geselecteerd!

De beste tafelmodel vriezers

Heb jij een klein huishouden, of zoek je een compacte vriezer als extra vriezertje? Dan is een tafelmodel vriezer een goede keus. Deze kleine vrieskastjes nemen weinig ruimte in beslag, maar bieden toch meer vriesruimte dan je zou verwachten. Sommigen beschikken zelfs over No Frost en SuperFrost, om jou nog meer comfort te bieden. Bij Slimster helpen we jou bij het vinden van de beste tafelmodel vriezers van dit jaar. Check ons overzicht!

De beste inbouw vriezers

Wil jij de keuken strak houden en de uniforme uitstraling niet kwijtraken? Dan is een inbouw vriezer precies wat je zoekt. Deze vriezers worden namelijk geplaatst in een keukenkast. Bij ons kun je alvast selecteren op basis van afmetingen. Kijk bijvoorbeeld naar inbouw vriezers van 54 cm breed of van 88 centimeter hoog. Wil je direct weten wat de beste koop is? Bekijk dan de Beste Koop & Beste Getest inbouw vriezers op onze website!

Hoe testen wij de beste vriezers?

Om onze lijst met beste vriezers samen te stellen gebruiken we dus verschillende informatiebronnen. Een daarvan is ons eigen onderzoek naar diepvriezers. Omdat het natuurlijk niet mogelijk is om elk nieuw model uitgebreid te testen maken we een selectie. Hierbij kiezen we voor populaire merken en een eerlijke verdeling tussen vrieskisten, vrieskasten en tafelmodel vriezers.

Ook proberen we vriezers uit verschillende prijsklassen te testen. In deze beste vriezer test beoordelen we op een aantal kenmerken. Belangrijke factoren in ons onderzoek zijn vriesvermogen, energieverbruik, geluidsniveau en gebruiksgemak.

Vriesvermogen vriezer

Het belangrijkste van een vriezer is natuurlijk dat deze jouw voedingsmiddelen op de beste manier bewaard. Daarom proberen we de werkelijkheid in onze vriezer test na te bootsen. We vullen de vriezer met boodschappen (op kamertemperatuur) en meten hoe lang het duurt voordat de vriesruimte op -18 graden is.

Beschikt de vrieskast over supervriezen? Dan testen we twee keer. 1 keer met en 1 keer zonder de SuperFrost functie. Ook controleren we hoe stabiel de temperatuur van de vriezer is. Schommelt deze gedurende de dag? Of blijft de temperatuur constant na openen van de deur.

Geluidsniveau diepvriezer

Verder is ook het geluidsniveau beoordeeld. Niet alleen het aantal decibels, maar ook het soort geluid dat de vriezer maakt bij het ‘werken’. Een zwaar brommend geluid kan storender zijn dan een hogere toon, ondanks dat het aantal geproduceerde decibel gelijk is. Onze test-experts beoordelen bij dit punt dan ook subjectief. Stille vriezers scoren uiteraard hoger.

Energieverbruik

Een vriezer staat altijd aan, daarom is het erg belangrijk om naar het energieverbruik te kijken. In onze beste vriezers test kijken we kritisch naar het jaarlijkse energieverbruik. Een energiezuinige vriezer helpt je besparen op de stroomkosten, maar is ook goed voor het milieu. We testen het energiegebruik bij verschillende omgevingstemperaturen (kamertemperatuur, warme ruimte en koelere ruimte). Ook kijken we naar het energieverbruik als functies als Supervriezen zijn ingeschakeld.

Gebruiksgemak test

Een gebruiksvriendelijke diepvriezer is wel zo prettig. Daarom hebben onze experts de vrieskisten en vrieskasten beoordeeld op hun gebruiksgemak. Hierbij is gekeken naar de indelingen van de vriesruimte, flexibele indeling met lades of voorraadkorven, of de deur makkelijk om te draaien is, het instellen van de temperatuur en gebruik van de display.

Testresultaten Beste Koop & Getest vriezer

De resultaten van ons eigen onderzoek naar de beste vriezer koppelen we aan de ervaringen van gebruikers uit binnen- en buitenland. Daarbij voegen we de testscores van De Consumentenbond. Al deze gegevens samen verwerken wij tot dit product; De Beste Koop en Beste Getest vriezers van Slimster.

Voor wie testen wij diepvriezers?

Eigenlijk heeft bijna iedere keuken wel een vriezer nodig. Daarom is onze test naar de beste diepvriezer voor iedereen. Iedereen die een nieuwe vriezer wil kopen en benieuwd is naar welke merken en modellen hun prijs écht waard zijn. Of je nu een klein budget hebt en een tafelmodel wilt aanschaffen. Of als je liever een ruime vrieskist koopt voor een groot gezin. Het doel van onze vriezertest is om jou te helpen bij het vinden van de beste vriezer voor de scherpste aanbieding!

Op welke punten is getest?

Naast het analyseren van gebruikerservaringen en onderzoeken hebben wij de diepvriezers ook zelf onderzocht. Door deze verschillende bronnen van informatie kunnen wij een volledig onafhankelijk advies bieden over welke vriezers nu het beste zijn. Tijdens het testen van de vriezer is onder meer gelet op de volgende onderdelen:

 • Hoe wordt de vriezer geleverd?
 • Is de vriezer gebruiksvriendelijk?
 • Is de vriezer energie zuinig?
 • Hoe snel vriest de vriezer bijv. eten?
 • Wat is de bewaartijd zonder stroom?
 • Hoeveel geluid maakt de vriezer?
 • Krijg je waar voor jouw geld?
 • Zitten er belangrijke functies op zoals no-frost of dooiwaterafvoer?

Naast deze aspecten wordt er gekeken naar ervaringen die door verschillende mensen zijn gegeven die de vriezer aangekocht hebben. Al deze gegevens voegen we bovendien ook nog eens samen met de prijs van de vriezer om zo te beoordelen wat de Beste Koop is voor 2024 volgens Slimster.

Wist jij dat wij ook koelkasten hebben beoordeeld? Bekijk hier de Beste Koelkasten van 2024 op Slimster.nl!

Onze beste vriezer sectie is door onze bezoekers beoordeeld met een: 8.9/10 (191 personen)