Beste koelkast van 2024

Beste koelkast van 2024

Wat is nou de beste koelkast van 2024? Op Slimster.nl hebben wij een overzicht van de Beste Koop en Beste Getest koelkasten van dit moment gemaakt. Daarnaast tonen we jou de meest verkochte modellen van de afgelopen periode. Wij als onafhankelijke prijsvergelijker kijken streng naar de prijzen en laten te dure koelkasten bij voorbaat al afvallen. Naast uitstekende functionaliteit kun je dus ook rekenen op de beste prijs kwaliteitverhouding.

Slimster heeft een onderzoek uitgevoerd naar modellen in diverse segmenten die wij aanbieden: koelvriescombinaties, Amerikaanse koelkasten, kastmodel koelkasten en tafelmodel koelkasten. Tijdens dit onderzoek hebben we gekeken naar resultaten van andere onafhankelijke partijen zoals De Consumentenbond, naar ervaringen van gebruikers en naar onze eigen ervaringen met de betreffende koelkasten.

Beste Amerikaanse koelkasten

Beste Amerikaanse koelkast Amerikaanse koelkasten zijn zeer populair. Geniet van veel koel- en vriesinhoud en luxe zoals ijsblokjes.

 • Best geteste
 • Meest verkochte
 • Beste koop

Beste koelvriescombinaties

Beste koelvriescombinaties Een koelvriescombinatie combineert de functionaliteit van een koelkast en een vriezer in 1 apparaat.

 • Best geteste
 • Meest verkochte
 • Beste koop

Beste kastmodel koelkasten

Beste kastmodel koelkasten Kastmodel koelkasten bieden ruimte om veel producten te koelen. Vaak hebben ze ook geen vriesvak.

 • Best geteste
 • Meest verkochte
 • Beste koop

Beste tafelmodel koelkasten

Beste tafelmodel koelkasten Met een tafelmodel koelkast haal je een compact model in huis, dat voldoende ruimte biedt voor kleine huishoudens.

 • Best geteste
 • Meest verkochte
 • Beste koop

Beste wijnkoelkasten

Beste wijnkoelkasten Ben jij een echte wijn liefhebber? Een wijnkoelkast, ook wel wijnklimaatkast of wijnbewaarkast genoemd, bewaart je favoriete wijnen op de beste manier.

 • Best geteste
 • Meest verkochte
 • Beste koop

Beste inbouw koelkasten

Beste inbouw koelkast Een inbouw koelkast werk je volledig of gedeeltelijk weg in jouw keuken. Hierbij moet je letten op sleepdeur of deur-op-deur-systemen.

 • Best geteste
 • Meest verkochte
 • Beste koop

Beste koelkasten test

Slimster.nl is onderdeel van Slimster. Het Beste koelkast en Beste Koop koelkasten van 2024 overzicht is een product van Slimster© en wordt door onze bezoekers beoordeeld met een 8.9/10 (1017 personen).

De Beste koelkast en de Beste koop koelkast, welke zijn dat voor het jaar 2024 en welke waren dit in 2023 en wat komt er nog meer aan in 2024? Wat doen wij om tot de "Beste koelkast en Beste Koop koelkasten van 2024" te komen?

Wij verzamelen alle reviews van websites uit binnen- en buitenland, maar ook de Consumentenbond bestuderen wij goed. Daarnaast doen wij ook structureel onderzoek naar koelkasten. Zo kijken wij naar o.a. koelprestaties, invriesvermogen, energieverbruik, geluidsniveau en gebruiksgemak.

Uit deze test komt altijd een Beste Koop koelkast naar voren plus een Beste koelkast. Maar wat zegt dit? Een goede prijs kwaliteit verhouding? Dat is natuurlijk leuk, maar ben je daar over 3 jaar nog steeds blij mee? Kortom, is het nú kopen van een 'beste prijs/kwaliteit' koelkast écht een slimme keus? Daarnaast zetten wij de meest verkochte koelkasten van 2024 voor jou op een rijtje. Alle onderzoeken en data bundelen wij en de Slimster productexperts bepalen iedere maand de Slimster Beste koelkast en Beste Koop koelkast van 2024:

 • Beste koop koelkast: Getest door Consumentenbond, eigen onderzoek en data, goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Best geteste koelkast: Getest door Consumentenbond, eigen onderzoek en data, beste kwaliteit.
 • Meest verkocht koelkasten: Eigen onderzoek, eigen data en partners zoals Gfk.

Hoe testen wij de beste koelkasten?

Om deze lijst met beste koelkasten samen te kunnen stellen doen onze productexperts structureel onderzoek naar nieuwe modellen. We kunnen uiteraard niet elke nieuwe koelkast testen, daarom maken we een selectie op basis van populaire merken en type koelkasten. Hierin proberen we een evenredige verdeling te maken zodat er koelkasten bij zitten uit iedere prijsklasse. We testen dus niet alleen dure Amerikaanse koelkasten, maar ook betaalbare koelvriescombinaties en tafelmodel koelkasten.

In onze beste koelkast test beoordelen we op diverse factoren. Belangrijke punten in ons onderzoek zijn koelprestaties, invriescapaciteit, energieverbruik en gebruiksgemak.

Koelprestaties koelkast

Om het koelvermogen van een koelkast te testen bootsen we de werkelijkheid na. We laden de koelkast met boodschappen (kamertemperatuur) en kijken hoe lang het duurt voordat de koelruimte weer op de ingestelde temperatuur is. Heeft de koelkast superkoelen? Dan doen we deze test een keer zonder deze functie en uiteraard nog een keer met de superkoel-functie ingeschakeld.

Invriescapaciteit test

Heeft de koelkast een vriesruimte? Dan testen we deze natuurlijk ook. Net als bij de koelruimte meten we hoe lang het duurt voordat nieuwe producten goed ingevroren zijn (tot -18 graden Celsius). We kijken ook naar het effect op de temperatuur in de koelruimte, deze moet stabiel blijven. Voor de functie Supervriezen geldt hetzelfde testprincipe als bij Superkoelen.

Energieverbruik

Koelkasten worden steeds zuiniger, daarom zijn we kritisch op het energieverbruik. Voor onze beste koelkast test is het jaarlijkse energieverbruik dus een belangrijke factor. Met een zuinige energieklasse kun je besparen op energiekosten én help je het milieu. Daarbij controleren we ook het energiegebruik wanneer er gebruik wordt gemaakt van functies als Superkoelen of Supervriezen (indien het model over deze technieken beschikt).

Gebruiksgemak test

Een gebruiksvriendelijke koelkast is wel zo prettig. Daarom hebben onze experts de koelkasten beoordeeld op hun gebruiksgemak. Hierbij is gekeken naar de indelingen van de ruimte, flexibele indeling met plateaus, of de deur makkelijk om te draaien is, het instellen van de temperatuur en gebruik van de display. Verder is ook het geluidsniveau beoordeeld. Niet alleen het aantal decibels, maar ook het soort geluid dat de koelkast maakt bij het ‘werken’.

Testresultaten Beste Koop & Getest koelkast

De resultaten van ons eigen onderzoek naar de beste koelkast koppelen we aan de ervaringen van gebruikers uit binnen- en buitenland. Daarbij voegen we de testscores van De Consumentenbond. Al deze gegevens samen verwerken wij tot dit product; De Beste Koop en Beste Getest koelkasten van Slimster.nl.

Beste koelkast merken 2024

Geen zin om alle koelkast testen door te nemen, maar wil je direct de beste koelkast merken bekijken? De onderstaande merken scoren altijd goed in onze top lijsten.

Beste koelkasten vergelijken

Ben jij op zoek naar een nieuwe koelkast? Dan kun je dit overzicht met de beste koelkasten van 2024 gebruiken om jouw favoriete model te vinden. Slimster toont jou de meest verkochte koelkasten, de Beste Koop én de Best Geteste koelkast van dit moment. Of je nu een Amerikaanse koelkast, kastmodel koelkast, koelvriescombinatie of tafelmodel koelkast zoekt, bij ons vind je de beste aanbieding. Je kunt alle modellen kieskeurig vergelijken om de beste koelkast te selecteren en online te kopen!

Voor wie testen wij koelkasten?

Beste koelkasten

Eigenlijk heeft iedere keuken wel een koelkast nodig. Daarom is onze test naar de beste koelkast voor iedereen. Iedereen die een nieuwe koelkast wilt kopen en benieuwd is naar welke merken en modellen hun prijs écht waard zijn. Of je nu een klein budget hebt en een tafelmodel wilt aanschaffen. Of als je liever een ruime Amerikaanse koelkast koopt voor een groot gezin. Het doel van onze koelkasten test is om jou te helpen bij het vinden van de beste koelkast voor de scherpste aanbieding!