Vriezer lekt koelvloeistof

Vriezer lekt koelvloeistof

Erg vervelend: jouw vriezer lekt koelvloeistof. Doe er meteen wat aan, want dan voorkom je dat de problemen verergeren. Als de vriezer te weinig koelvloeistof heeft, zal deze meer energie verbruiken om het apparaat te voorzien van koude lucht. Met de tips van Slimster kan je de vriezer echter op de beste manier proberen te herstellen.

Vriezer laten repareren?

Het lek vinden

Wanneer jouw diepvrieskist of diepvrieskast koelvloeistof lekt, kan je het beste proberen om direct het lek te vinden. Je controleert of het apparaat daadwerkelijk koelvloeistof lekt, door te drukken op de achterwand va de binnenkant van de vriezer. Als je hier beweging voelt, dan is het koelvloeistofsysteem lek. Nu zal je op zoek moeten gaan naar het lek, zodat je deze kunt dichten. Wanneer je het lek gevonden hebt, sluit je dit af en vul je de verloren koelvloeistof aan.

Nieuwe vriezer nodig? Bekijk onze test!
Beste vriezer

Monteur inschakelen

Je kan echter ook gewoon een monteur inschakelen om naar de kwestie te kijken. Het maken van een koelvloeistoflek is meestal niet duur, omdat het geen ingewikkelde opgave is voor een expert. Voordat je een monteur inschakelt is het verstandig om te kijken of je nog garantie op jouw apparaat hebt. Neem daarna contact op met de monteur service van jouw leverancier. De meeste producenten van vriezers hebben een eigen service met monteurs, waar je gratis of goedkoop gebruik van kunt maken.