Vriezer kapot/defect

Vriezer kapot/defect

Erg vervelend: de vriezer doet het plotseling niet meer. De producten die je in het koelingsapparaat bewaart zullen hierdoor snel warmer worden. Het is dan ook zaak om zo snel mogelijk iets te doen aan dit vervelende probleem. Slimster legt jou uit wat je het beste met een kapotte vriezer kunt doen.

Vriezer laten repareren?

Opslaan van producten

Als de vriezer uitvalt is dit nog geen reden tot paniek. Het beste is namelijk om het hoofd koel te houden in een tijd waarin jouw juist vriezer juist warmer wordt. Om te beginnen dien je snel een oplossing te vinden voor jouw producten die in de vriezer liggen. Heb je koelboxen of koeltassen? Probeer hierin dan zoveel mogelijk van jouw levensmiddelen in te bewaren. Indien mogelijk kan je ze het beste voorzien van koelelementen, zodat het lang koud blijft in jouw koelbox en je de producten dus zo lang mogelijk kunt blijven bewaren.

Wees echter niet bang dat jouw etenswaren direct bederven. Vriezers hebben een bewaartijd bij stroomuitval, wat betekent dat de ingevroren producten nog enkele uren goed blijven. Hoe beter de vriezer geïsoleerd is, hoe langer jouw etenswaren bevroren blijven. Sommige vriezers hebben een bewaartijd van 10 uur, terwijl bepaalde vrieskisten een bewaarperiode van maar liefst 42 uur hebben.

Zoek jij de beste vriezer van 2024?
Beste vriezers

Zelf aan de slag!

Vervolgens kan je aan de slag gaan met het repareren van de diepvries. Dit is echter niet zo gemakkelijk als het lijkt en in veel gevallen zal je over moeten gaan tot het inschakelen van een monteur. Bekijk eerst of het probleem wordt veroorzaakt door een simpele, menselijke fout. De stekker van het apparaat kan niet goed in het stopcontact zitten, waardoor de machine niet meer werkt.

Ook al klinkt dit als een cliché-oplossing, toch is het één van de meest voorkomende oorzaken van het uitvallen van een vriezer. Kijk eens aan de achterkant van de diepvriezer. Hier zie je een zwart aansluitbalkje. Het kan ook zo zijn dat niet alle stekkers en schroeven goed aangesloten zitten in dit balkje.

vriezer kapot

Handleiding van de vriezer

Het is erg handig om de handleiding van de vriezer erbij te pakken en te kijken of er misschien een lampje brandt. Als er nog een lampje brandt, dan weet je dat het niet ligt aan een probleem van de bedrading. Iedere vriezer is bovendien anders, dus bij ieder merk en model is weer een andere wijze van het oplossen van dit probleem. Kijk daarom goed in de handleiding, zodat je weet waar het probleem door kan ontstaan. Hierin staat uiteraard ook aangegeven hoe je het probleem oplost.