Vriezer slaat niet af

Vriezer slaat niet af

Het niet afslaan van jouw vriezer kost jou veel stroom en dit moet uiteraard voorkomen worden. Het kan komen door ijsvorming in de buurt van de thermostaat. Ontdooi jouw vrieskist en geef wat tikjes op de thermostaat zodat deze loskomt. Wanneer dit niet helpt, is de thermostaat waarschijnlijk stuk en moet deze vernieuwd worden. Slimster geeft jou hieronder een gedetailleerde beschrijving van het probleem en wat je eraan kunt doen.

Oorzaken niet afslaan vriezer

Als de vriezer niet afslaat is in de meeste gevallen de thermostaat blijven hangen. De vriezer blijft nu koelen en slaat niet meer af, waardoor je extra veel kwijt bent aan energiekosten. Er zal zich bovendien een flinke ijslaag gaan vormen in jouw koelkast. Je kunt zelf controleren of de thermostaat kapot is door met een hamertje een kleine klap te geven op de as van de thermometer. Als de contacten loslaten is de kans groot dat jouw koelkast weer als vanouds zal functioneren.

Zo niet, dan moet je de thermostaat laten vervangen door een monteur. Afhankelijk van de leeftijd van jouw vriezer is het aan te raden om het apparaat te laten maken. Heb je een oude vriezer (ongeveer 10 jaar oud)? Dan kan je het beste een nieuw model aanschaffen, want die zijn veel energiezuiniger. De reparatiekosten van het oude model wegen niet op tegen de waarde van het apparaat.

Bekijk hier de beste vriezers van dit jaar!
Beste vriezers

Problemen met de koeling

Er kan ook een probleem zijn met de koeling zelf. Denk hierbij aan de motor en de koelvloeistof. Een symptoom hiervan kan bovendien zijn dat de deur niet meer goed sluit. De diepvriezers heeft niet meer voldoende capaciteit om de gehele vriesruimte te koelen. Hierdoor blijft hij 'werken' en slaat de compressor niet meer af. In dit geval moet je zeker een monteur inschakelen, want het is onverstandig om zelf het apparaat te proberen te maken. Een specialist heeft namelijk verstand van zaken en weet hoe het apparaat het beste te maken valt.

vriezer slaat niet af

Monteur inschakelen

Je kan in veel gevallen een monteur vinden door de leverancier van jouw vriezer te contacteren en te informeren of deze partij ook een monteur service aanbiedt. Controleer of je nog garantie hebt op jouw vriezer, zodat de monteurskosten gedekt kunnen worden. Uiteraard kun je via Slimster ook eenvoudig een afspraak maken voor jouw vriezer reparatie.

Vriezer laten repareren?

  • Ervaren specialisten
  • Bespaar tijd & geld
  • Vergelijken = beste deal
  • Werkzaam in jouw regio
  • Tot 2 vrijblijvende offertes

Vriezer reparatie