Hoe vervoer je een vriezer?

Hoe vervoer je een vriezer?

Vervoer een vriezer altijd rechtop. Hierdoor voorkom je namelijk dat er olie uit de compressor in de verdamper terecht komt. Het is voor een vriezer heel slecht als deze op zijn kop word vervoerd, maar ook op de zij is geen aanrader. Heb je dit echter wel gedaan? Zet de vriezer dan voor in ieder geval 24 uur lang niet aan, zodat de olie weer in de compressor kan zakken.

Wanneer je de vriezer wel goed hebt vervoerd kan je deze 30 minuten tot 4 uur laten rusten. De exacte tijd verschilt per vriezer. Kijk hiervoor in de handleiding van het apparaat.

Wil jij de beste vrieskast kopen?
Beste vrieskast

Manieren van vriezer vervoeren

Het haalt overigens niet weg dat het vervoeren van een vriezer een klus is waarbij je flink wat spierkracht nodig heeft. Wil jij een zware koelkast of vriezer naar boven vervoeren? Dan kan je dit doen door met twee mensen erg veel moeite te verzetten, maar handiger is het om gebruik te maken van hulpmiddelen die speciaal hiervoor zijn ontworpen.

Stairmobil

Echt ‘easy’ wordt het met de uitvinding van de Stairmobil. Dit is een karretje waarop je jouw vriezer kunt plaatsen. Het karretje is zonder enige inspanning over de trap te krijgen, omdat deze hier speciaal voor gebouwd is. Dit karretje wordt vaak gebruikt door vervoerders en witgoed leveranciers. Vraag jouw lokale witgoed specialist of je deze kunt lenen.

Grippey

Ben jij al bekend met de Grippey? Dit is een heel handige uitvinding, die bestaat uit vier handvaten en twee verbindende koorden. De persoon onder houdt twee handvaten vast en de persoon boven doet dit, zodat je de vriezer veel gemakkelijker vast kunt houden en naar boven kunt tillen.

vriezer vervoeren grippey

stairmobil

Extra tips

Het spreekt misschien voor zich, maar het is zeker belangrijk: bij het verhuizen en/of verplaatsen van jouw vriezer dien je alle producten uit het apparaat te hebben verwijderd. Hierdoor voorkom je dat de losliggende producten schade aanbrengen aan de binnenkant van het apparaat en zorg je ervoor dat het gewicht van de machine een stuk lager zal liggen.

Als je jouw vriezer hebt vervoerd kan je deze nog niet direct aansluiten op het stopcontact. Hiervoor is het belangrijk om enkele uren te wachten. Een fabel is dat je 24 uur dient te wachten met het aansluiten van de vriezer. Dit geldt namelijk alleen voor oude modellen. Raadpleeg altijd eerst de handleiding van jouw vriezer om te kijken hoe lang de machine nodig heeft. Vooralsnog geldt: liever onnodig lang dan te kort jouw vriezer rust geven.