Een IKEA vriezer, is dat wat?

Een IKEA vriezer, is dat wat?

De vriezers van IKEA zijn goedkoop, daardoor zijn ze van mindere kwaliteit dan duurdere diepvriezers van andere merken. Wel zit er vijf jaar garantie op, dus binnen vijf jaar kan de vriezer kosteloos gerepareerd of vervangen worden als er iets stuk is. Slimster.nl geeft jou een overzicht van de voordelen en nadelen van IKEA-vriezers.

Energiezuinige vriezers vergelijken

Goedkoop is duurkoop

In de wereld van de vriezers geldt: goedkoop is duurkoop. Niet alleen gaan goedkope vriezers minder lang mee, ze zijn op het einde van de rit ook duurder dan goedkopere modellen. Kies je namelijk voor een goedkope vriezer van minder dan 200 euro, dan haal je een apparaat in huis dat over het algemeen gezien minder energiezuinig zal zijn en minder handige functies heeft.

Doordat de machine minder energiezuinig is, zal deze op jaarbasis meer energie verbruiken, waardoor je meer betaalt. Wanneer je voor een duurder model gaat, heb je minder energiekosten en geef je dat geld omgerekend uit aan een beter, duurzamer apparaat met meer functies. Veel vriezers van IKEA zijn goedkoop, dus laat je hierdoor niet inpalmen, maar kies voor kwaliteit. Voor jouw portemonnee én voor het milieu.

ikea vriezer kwaliteit

Verschillende soorten IKEA-vriezers

Natuurlijk zijn niet alle diepvriezers van IKEA over één kam te scheren. De leverancier heeft ook de wat duurdere vriezers in de aanbieding, die zonder meer duurzamer zijn. De merken van IKEA zijn onder meer Lagan, Kyld, Kylig, Avkyld en Frostig. Laatstgenoemde is het meest bekende merk, dat te koop is in meerdere prijsklassen. Van IKEA zijn er vriezers met de energieklassen E en F. Daarnaast levert de keten vriezers mét no frost-functie, zonder no-frost en inbouwvriezers naast vrijstaande modellen.

Direct de beste vriezers van 2024 zien?
Beste vriezers