Vriezer is nat aan de buitenkant

Vriezer is nat aan de buitenkant

Een natte buitenkant van jouw vriezer kan ontstaan door een hoge luchtvochtigheid in de ruimte. Bijvoorbeeld wanneer jouw vriezer in een vochtige kelder staat. Om dit te voorkomen kan je de vriezer in een minder vochtige ruimte plaatsen. Slimster legt jou uit hoe een dergelijk proces ontstaat en waarom de buitenkant van je vriezer nat kan zijn.

Condensvorming buitenkant vriezer

Staat jouw diepvries in een luchtvochtige omgeving, zoals een kelder, dan kan luchtvochtigheid ervoor zorgen dat de buitenkant van de vriezer nat word. Dit gebeurt te allen tijde doordat de lucht buiten warmer is dan de lucht in de vriezer. Warme lucht kan meer vocht vasthouden dan lucht die koud is. De buitenkant van de vriezer is relatief koud, omdat de binnenkant van het apparaat hiervoor zorgt.

Als er dus warme lucht botst met deze koude buitenkant van de vriezer ontstaat automatisch condensvorming. Een andere mogelijkheid is dat het ontstaat bij jouw vriezer als je een nieuw huis hebt, waarvan de wand- en vloerkleden nog niet goed droog zijn. Waar het in feite om gaat is dat er vochtige elementen in de ruimte aanwezig zijn waarin jouw vriezer staat.

De condensatie heeft echter niets te maken van de kwaliteit van jouw vriezer. Integendeel, het geeft aan dat jouw vriezer goed koud is en zijn werk naar behoren doet! Wil je echter af van de condensvorming, dan kan je het apparaat beter in een droge plaats bij kamertemperatuur plaatsen.

Wil jij de allerbeste vriezer kopen?
Beste vriezer

Condensvorming binnenkant

Heb je een verouderde vriezer, dan kan het zo zijn dat condensatie zal plaatsvinden in het isolatiemateriaal, dus de binnenkant. Dit is niet goed voor je vriezer. In dit soort gevallen is het daarom niet aan te raden om de vriezer in een vochtige kelder te plaatsen, omdat dit de vriezer zelf aantast. Kan je de vriezer nergens anders plaatsen, dan is het verstandig om deze op een verhoging te zetten, zodat de onderkant van het apparaat niet in het vocht komt. Aan de buitenkant kan je autowas gebruiken om de machine extra te beschermen tegen externe factoren.

Vriezer laten repareren?

  • Ervaren specialisten
  • Bespaar tijd & geld
  • Vergelijken = beste deal
  • Werkzaam in jouw regio
  • Tot 2 vrijblijvende offertes

Vriezer reparatie