Hoe zet ik mijn vriezer uit?

Hoe zet ik mijn vriezer uit?

Een vriezer zet je uit door de stekker uit het apparaat te trekken. Sommige diepvrieskasten hebben ook een uitknop die je in kunt drukken. Er zijn verschillende soorten vriezers, die een verschillende benadering vragen. Om te kijken hoe jouw type vriezer het beste uitgezet kan worden is het verstandig om de handleiding te raadplegen of contact op te nemen met de leverancier van het apparaat.

Zet de vriezer uit voordat je het apparaat gaat schoonmaken of ontdooien!

Vriezer uitzetten

Het kan nuttig zijn om een vriezer tijdelijk even uit te zetten. Als je de vriezer wilt ontdooien zal je de stekker uit het stopcontact moeten halen. Ditzelfde geldt voor wanneer je gaat verhuizen of als je de machine aan de achterkant wilt schoonmaken. Wegens veiligheidsredenen is het in dit laatste geval aan te raden om de vriezer uit te zetten.

Het uitzetten van een vriezer is in vrijwel alle gevallen niet moeilijk. Vergelijk het met het uit- of aanzetten van een computer. Het is de basisvaardigheid die mensen hebben bij een vriezer. Denk daarom niet te moeilijk en kijk of er een aan- of uitknop op de machine zit en haal tevens de stekker uit het stopcontact.

vriezer uitzetten

Koelvriescombinatie uitzetten

Naast vriezers zijn er ook koelvrieskasten, die een vriezer en koelkast in één zijn. Veel dergelijke modellen hebben dan ook twee verschillende thermostaten die apart van elkaar bedienbaar zijn. Zowel het vriesgedeelte als het koelgedeelte valt apart te bedienen, waardoor het ook mogelijk is om de vriezer uit te zetten en de koelkast aan (of andersom). Bij koelvriescombinaties met één thermostaat is dit echter niet mogelijk, omdat de koeler en vriezer geen aparte thermostaat hebben om te bedienen.

Op zoek naar de beste koelvriescombinatie?
Beste koelvriescombinaties

Bevroren vriezer

Heb je een vriezer met ijsophopingen? Bedenk dan goed dat het ijs zal smelten als je de vriezer uitzet. Leg dus handdoeken in en rondom de vriezer en plaats een emmer onder de bult met ijs, zodat het ijswater zoveel mogelijk kan worden opgevangen en jij zo weinig mogelijk last zult hebben van waterschade in jouw woning.

Tip: Lees hier hoe je jouw vriezer kunt schoonmaken na het ontdooien.