Inbouw (diep)vriezers met vlakscharnier / deur-op-deursysteem

Inbouw (diep)vriezers met vlakscharnier / deur-op-deursysteem

Het deur-op-deur-systeem is een robuust mechanisme waarbij de meubeldeur aan de deur van de diepvries wordt gemonteerd. Een andere naam hiervoor is het vlakscharniersysteem. De deur zit vast aan de vriezerdeur en hierbij draait het keukenpaneel geheel op de scharnieren van de inbouw vriezer. Beide deuren maken ten opzichte van elkaar geen bewegingen en de deur sluit zichzelf automatisch als deze nog 20 centimeter los zit.

Wanneer je voor een vriezer met dit systeem kiest, wordt de deur van de vrieskast los geleverd en is het dus even nodig om deze aan te sluiten. De scharnieren van de deur van de vriezer zitten complex in elkaar en zijn relatief zwaar. Dit komt doordat de scharnieren het gewicht van de meubeldeur moeten tillen.

1 resultaat
Liebherr SUIGN 1554 Premium
80 l , Energieklasse E , No Frost: Ja
Liebherr SUIGN 1554 Premium
Geen reviews
€ 1399,-
3 prijzen
Energieklasse E

Inbouw vriezers met deur-op-deursysteem vergelijken

Slimster heeft een breed assortiment inbouw diepvriezers met een deur-op-deursysteem om te vergelijken. Op deze pagina zie je alle vriezers met een deur-op-deursysteem van bij Slimster aangesloten webwinkels. Indien je wenst te filteren op specifieke kenmerken zoals prijs en afmetingen, kun je dit doen door het unieke filtermenu van Slimster.nl te gebruiken. Heb jij een inbouw vrieskast met vlakscharniersysteem gevonden die voldoet aan al jouw wensen? Dan bestel je deze eenvoudig bij de webshop met de beste online aanbieding!

vriezer deur-op-deur montage

Voordelen en nadelen deur-op-deur montage

Het deur-op-deursysteem heeft enkele kleine nadelen ten opzichte van vriezers met sleepdeursysteem, maar vooral voordelen. Als nadeel kan worden gezegd dat het moeilijker is om deze te monteren. Soms zal hier dan ook een potboring voor nodig zijn. Daarnaast kost het vervangen van een deur-op-deursysteem meer tijd dan bij een sleepdeursysteem. De voordelen doen de nadelen echter wegvagen. Een deur-op-deursysteem is namelijk het meest stabiele systeem dat er is. Bovendien houd je met dit systeem de meeste ruimte over, waardoor het ook het meest compacte systeem is.

Zoek je een andere inbouw vriezer?
Bekijk alle inbouw vriezers

Inbouw vriezers vergelijken

Bij Slimster kun je eenvoudig alle inbouw vriezers vergelijken. Hierbij is het vooral belangrijk om te kijken naar de afmetingen. Meet vooraf de nismaten op (de ruimte waarin jouw nieuwe koelkast geplaatst moet worden). Het is immers belangrijk dat de inbouw vriezer goed past. Via Slimster kun je vriezers met verschillende inbouw afmetingen vergelijken, zoals;