• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Dunne film zonnepanelen

Naast kristallijn zonnepanelen zijn er ook dunne film zonnepanelen op de (Nederlandse) markt. Deze zonnepanelen staan bekend om hun lichte gewicht, buigzaamheid en goedkope prijzen. Wanneer kan je het beste deze dunne film zonnepanelen kopen om zonne-energie om te zetten naar elektriciteit?

Kenmerken dunne film zonnepanelen

  • Vooral goed voor oost-west opstelling
  • Minder temperatuurgevoelig
  • Diep zwarte kleur
  • Milieuvriendelijk

Wat zijn dunne film zonnepanelen?

Dunne film zonnepanelen zijn al jaren in opkomst. Het rendement van deze zonnepanelen is anders dan van normale kristallijn panelen; het rendement per m2 dak is lager, maar het rendement per Wattpiek igt hoger. Voor een maximaal rendement uit je dakoppervlakt is dunne film niet de beste keuze. Maar wil je een maximaal rendement halen uit je gekochte capaciteit, ga dan wel voor dunne film zonnepanelen.

Mogelijkheden met zonnepanelen van dunne film

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen van dunne film te onderscheiden. De eerste dunne film panelen werden gemaakt van amorf silicium, maar ondertussen zijn er twee materialen bijgekomen die het zonlicht efficiënter omzetten naar elektriciteit:

  • Cadmium Telluride (CdTe)
  • Koper Indium Gallium Selenide (CIS)

De oude versie van amorf silicium wordt niet veel meer gebruikt. De nieuwe dunne film panelen hebben een strak, mooi uiterlijk en zijn milieuvriendelijk. De panelen zijn vooral geschikt voor Oost-West opstellingen; het rendement van de panelen is minder afhankelijk van de positie ten opzichte van het zuiden.

Wat kosten zonnepanelen van dunne film?

Dunne film zonnepanelen zijn goedkoop in de aanschaf, in vergelijking met panelen van mono- of polykristal. De prijs van deze panelen is lager dankzij een goedkoper productieproces. Ben je benieuwd naar de kosten van dunne film panelen voor jouw dak? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster.

Vergelijk zonnepaneel-offertes en bespaar

Een ervaren specialist kan je vertellen of dunne film zonnepanelen de beste optie zijn op jouw dak. Wil je advies ontvangen over de installatie van zonnepanelen en een kostenplaatje weten? Vraag meerdere gratis offertes aan en vergelijk regionale installateurs. Zo betaal je nooit te veel en bespaar je tot wel 45%.