• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 98.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Dunne film zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen

Naast kristallijn zonnepanelen zijn er ook dunne film zonnepanelen op de (Nederlandse) markt. Deze zonnepanelen staan bekend om hun lichte gewicht, buigzaamheid en goedkope prijzen. Wanneer kan je het beste deze dunne film zonnepanelen kopen om zonne-energie om te zetten naar elektriciteit?

Voordelen dunne film panelen

  • Esthetisch mooie uitstraling
  • Milieuvriendelijk
  • Buigzaam
  • Voordelig

Nadelen dunne film panelen

  • Geen hoog rendement
Wat zijn dunne film zonnepanelen? Dunne film zonnepanelen zijn buigzame, egaal zwarte panelen. Ze zorgen voor een mooie uitstraling op het dak, maar komen qua rendement niet in de buurt bij de andere zonnepanelen. Kan je veel zonnepanelen plaatsen en vind je de uitstraling erg belangrijk? Dan zijn deze panelen een optie.

Kosten dunne film zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen zijn goedkoop in de aanschaf in vergelijking met monokristal panelen, polykristal panelen of glas-glas panelen. De prijs van dunne film panelen is lager door een goedkoper, eenvoudiger productieproces. De keerzijde van de voordelige prijs, is het lagere rendement van de panelen.

Ben je benieuwd naar de kosten van nieuwe zonnepanelen? Bekijk de algemene zonnepaneel prijzen of vraag voor een exacte prijs gratis zonnepaneel-offertes aan via Slimster.

Dunne film zonnepanelen op je dak

Productie van zonnepanelen dunne film

Er zijn verschillende zonnepanelen van dunne film te onderscheiden. De eerste dunne film panelen werden gemaakt van amorf silicium, maar ondertussen zijn er twee materialen bijgekomen die het zonlicht efficiënter omzetten naar elektriciteit:

  • Cadmium Telluride (CdTe)
  • Koper Indium Gallium Selenide (CIS)

De oude versie van amorf silicium (amorfe zonnepanelen) wordt niet veel meer gebruikt. De nieuwe dunne film panelen hebben een strak, mooi uiterlijk en zijn milieuvriendelijk. Hoewel het rendement zeker is verbeterd in vergelijking met de eerdere modellen, leveren deze panelen nog steeds niet hetzelfde rendement als andere soorten panelen.

Egaal zwarte zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen zijn zwart en ook voorzien van een zwart frame. Wil je een egaal zwart paneel, dan zijn dunne film panelen een uitstekende optie.

Goedkope en goede installateur vinden Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor prijzen flink kunnen variƫren. Door gratis verschillende bedrijven te vergelijken via Slimster, betaal je nooit te veel. Je beslist namelijk zelf wie de opdracht krijgt.

Vergelijk zonnepaneel-offertes en bespaar

Een ervaren specialist kan je vertellen of dunne film zonnepanelen de beste optie zijn op jouw dak. Wil je advies ontvangen over de zonnepanelen installatie en een kostenplaatje weten? Vraag meerdere gratis zonnepaneel-offertes aan en vergelijk regionale installateurs. Zo betaal je nooit te veel en bespaar je tot wel 45%.

Direct gratis offertes aanvragen
Energiecontrol
Kroon Zonnepanelen
Direct Zonnepanelen
Greentastic Zonnepanelen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal