• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 104.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Dunne film zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen

Naast kristallijn zonnepanelen zijn er ook amorf (dunne film) zonnepanelen op de (Nederlandse) markt. Deze zonnepanelen staan bekend om hun lichte gewicht, buigzaamheid en goedkope prijzen. Wanneer kan je het beste deze dunne film zonnepanelen kopen om zonne-energie om te zetten naar elektriciteit?

Voordelen dunne film panelen

  • Esthetisch mooie uitstraling
  • Milieuvriendelijk
  • Buigzaam
  • Voordelig

Nadelen dunne film panelen

  • Geen hoog rendement
  • Nieuwe materialen voor dunne film zijn wel duurder
Wat zijn dunne film zonnepanelen? Dunne film zonnepanelen zijn buigzame, egaal zwarte panelen. Ze zorgen voor een mooie uitstraling op het dak, maar komen qua rendement niet in de buurt bij de andere zonnepanelen.

Kosten dunne film zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen zijn over het algemeen goedkoop in de aanschaf in vergelijking met monokristal panelen, polykristal panelen of glas-glas panelen. De prijs van dunne film panelen van amorfe silicium is lager door een goedkoper, eenvoudiger productieproces. De keerzijde van de voordelige prijs is het lagere rendement van de panelen.

Ben je benieuwd naar de kosten van nieuwe zonnepanelen? Bekijk de algemene zonnepaneel prijzen of vraag voor een exacte prijs gratis zonnepaneel-offertes aan via Slimster.

Dunne film zonnepanelen op je dak

Productie van zonnepanelen dunne film

Dunne film zonnepanelen worden net als monokristallijn en polykristallijn panelen gemaakt van silicium, maar dan wel van een ander soort: amorf silicium. Tegenwoordig komen er ook dunne film panelen op de markt van andere materialen, zoals

  • Cadmium Telluride (CdTe)
  • Koper Indium Gallium Selenide (CIS)

Deze nieuwe materialen zetten het zonlicht efficiënter om naar elektriciteit, maar zorgen wel voor een stijging van de kosten. De goedkope dunne film zonnepanelen van amorf silicium worden veel gebruikt voor plekken die maar weinig energie verbruiken, zoals caravans of vakantiehuisjes. Het lagere rendement hoeft geen probleem te zijn als je veel beschikbare ruimte hebt. Het is dan mogelijk om simpelweg meer amorfe zonnepanelen te plaatsen om het gewenste vermogen te behalen. De duurdere dunne film panelen met de nieuwe materialen leveren al meer rendement op, maar alsnog minder dan andere soorten panelen.

Egaal zwarte zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen zijn zwart en ook voorzien van een zwart frame. Wil je een egaal zwart paneel en is het rendement iets minder van belang, dan zijn dunne film panelen een uitstekende optie.

Goedkope en goede installateur vinden Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor prijzen flink kunnen variƫren. Door gratis verschillende bedrijven te vergelijken via Slimster, betaal je nooit te veel. Je beslist namelijk zelf wie de opdracht krijgt.

Vergelijk zonnepaneel-offertes en bespaar

Een ervaren specialist kan je vertellen of dunne film zonnepanelen de beste optie zijn op jouw dak. Wil je advies ontvangen over de zonnepanelen installatie en een kostenplaatje weten? Vraag meerdere gratis zonnepaneel-offertes aan en vergelijk regionale installateurs. Zo betaal je nooit te veel en bespaar je tot wel 45%.

Direct gratis offertes aanvragen

Energiecontrol
Kroon Zonnepanelen
Direct Zonnepanelen
Greentastic Zonnepanelen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal