• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 127.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Polykristallijn zonnepanelen

Polykristallijn zonnepanelen kopen

Ga naar
Minimale kosten € 125,- Maximale kosten € 275,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 200,-
Gemiddelde prijs polykristal zonnepaneel.

Ben je op zoek naar voordelige zonnepanelen, dan zijn polykristallijn zonnepanelen een goede optie. Hoewel de uitstraling van blauwe zonnepanelen op het dak niet altijd de voorkeur heeft, is het rendement goed en de prijs lager vergeleken met monokristallijn zonnepanelen.

Voordelen polykristal panelen

 • Goed rendement per Wattpiek
 • Redelijk rendement per m2 dakoppervlak
 • Ideaal op grotere daken
 • Ideaal bij diffuus licht
 • Goedkoper dan monokristal zonnepanelen

Nadelen polykristal panelen

 • Lager rendement dan monokristal panelen
 • Blauwe kleur niet bij iedereen geliefd

Wat zijn polykristallijn zonnepanelen?

Polykristallijn zonnepanelen zijn helderblauw van kleur en zijn goedkoper dan monokristal panelen. Ze hebben doorgaans een iets lager rendement dan mono panelen, maar het rendement kan variëren. Heb je veel ruimte om zonnepanelen te plaatsen, dan zijn polykristal panelen een goede optie: ze zijn betaalbaar en hebben een goed rendement.

Wat kosten polykristallijn zonnepanelen?

Soort zonnepaneel
Prijs*
Offerte
Polykristallijn zonnepanelen € 125 - 275

* Gemiddelde prijs polykristal zonnepanelen, excl. montage.

Polykristal zonnepanelen zijn lager in prijs dan monokristal panelen, dankzij de snellere productie van de panelen. Heb je veel dakoppervlak om zonnepanelen te plaatsen? Dan zijn polykristallijn panelen een goede optie: de prijzen zijn relatief laag, terwijl het rendement verbetert bij een grotere hoeveelheid panelen.

Ben je benieuwd naar de zonnepanelen prijzen? We hebben ze voor je op een rij gezet, maar vraag voor de exacte prijs gratis zonnepaneel offertes aan via Slimster.

Polykristal zonnepanelen laten monteren
Andere zonnepanelen bekijken?

Prijsopbouw polykristallijn zonnepanelen

Hoe worden polykristal zonnepanelen gemaakt?

Polykristallijne zonnepanelen: hoe gaat de productie van deze panelen?

 1. Vloeibare siliciumresten worden in grote blokken gegoten.
 2. Na afkoelen en uitharden ontstaat er blok silicium.
 3. Er worden dunne plakken gezaagd van dit blok, meerdere plakken vormen een zonnepaneel.
 4. Er wordt een negatieve en positieve laag aangebracht op paneel.
 5. Er worden dunne metalen lijntjes aangebracht, die energie overdragen naar dikkere metalen draden.

Waar het afkoelproces bij monokristal panelen langzaam gaat, gebeurt dit bij polykristal panelen snel. De grote blokken siliciumresten harden relatief snel uit, waardoor er geen egale structuur ontstaat: de kristallen kunnen verschillende kanten op wijzen. Hierdoor kan er rendementsverschil zitten in poly zonnepanelen.

blauwe zonnepanelen kopen

Kleur polykristallijn zonnepanelen

Zonnepanelen groeien in populariteit, maar toch vinden veel mensen de uitstraling van zonnepanelen maar niets. Vaak gaat het om de polykristallijn zonnepanelen met een helderblauwe kleur. Tegenwoordig zijn er ook al polykristal zonnepanelen op de markt met een donkerblauwe of zelfs zwarte achtergrond, waardoor de uitstraling verbetert.

Rendement van polykristallijne zonnepanelen

Er wordt vaak gedacht dat polykristallijne zonnepanelen een veel lager rendement hebben dan monokristal zonnepanelen. Hoewel er enig verschil is, is dit verschil in de praktijk niet zo groot. Omdat het rendement per paneel wel iets lager is, zijn deze panelen vooral geschikt op grotere dakoppervlaktes. Zo benut je jouw grote dak optimaal en haal je er een maximaal rendement uit.

Houd er rekening mee dat er ook onderling verschil is tussen deze blauwe zonnepanelen. Er zijn verschillende soorten en merken polykristal zonnepanelen, met verschillen in Wattpiek, rendement en garantie.

Opbrengst en terugverdientijd berekenen

Wat leveren polykristallijn zonnepanelen op en wat is de terugverdientijd?

Bekijk daarnaast ook hoe het terugleveren of salderen van energie werkt.

Bespaar op voorrijkosten Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Polykristallijne zonnepanelen monteren door ervaren vakman

Ga je blauwe zonnepanelen kopen? Het plaatsen van zonnepanelen is een flinke klus en geen aanrader om zelf te doen. Een ervaren vakman kan je adviseren over de beste optie voor jouw woning. Daarnaast weet deze specialist precies hoe hij de zonnepanelen goed en veilig monteert. Benieuwd hoe een installatie gaat: zonnepanelen installeren.

De montagekosten zijn van invloed op het totaalbedrag van je nieuwe blauwe zonnepanelen. Hoewel bedrijven soms stuntprijzen aanbieden wat betreft de montage, is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare en vakkundige vakman. Let op garantie, ervaring, beoordelingen en vergelijk altijd meerdere vakmannen voordat je met iemand in zee gaat. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt en dat je waar krijgt voor je geld.

Beste deal vinden voor nieuwe poly zonnepanelen

Ben je benieuwd naar de prijs van het plaatsen van poly zonnepanelen? Of wil je de mogelijkheden bespreken om zonnepanelen te installeren op jouw dak? Vraag gratis zonnepaneel offertes aan en vergelijk regionale installateurs. Door offertes van zonnepanelen te vergelijken, betaal je nooit te veel. Je beslist namelijk zelf met welke specialist je in zee gaat.

Direct 191 installateurs vergelijken

Energiecontrol
Kroon Zonnepanelen
Direct Zonnepanelen
Greentastic Zonnepanelen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal