Wat zijn de voordelen van Smart TV met WiFi / internet?

Wat zijn de voordelen van Smart TV met WiFi / internet?

Tegenwoordig is internet niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Maar waarom is het hebben van een televisie met wifi internet zo’n absolute pre? Een Smart TV is tegenwoordig erg populair en we vinden deze slimme televisies terug in veel huiskamers. Maar wat zijn de voordelen van Smart TV? We zullen op deze pagina bespreken waarom het hebben van een smart televisie een erom verstandige aankoop is.

Wat is een Smart TV?

Met een smart televisie wordt het mogelijk om op je tv internet gestuurde applicaties te gebruiken. Zo kun je onder andere surfen op het internet, video’s en films bekijken via Netflix of social updates van vrienden en kennissen bekijken.

Daarnaast hebben Smart TV’s allerlei extra functies en diensten zoals bijvoorbeeld ingebakken verhuurdiensten voor films, online video’s bekijken en nog veel meer. Via Slimster kun je alle merken Smart televisies vergelijken en vind je gemakkelijk de beste online aanbieding!

Voordelen Smart televisie

Er zijn een hoop voordelen te bedenken ten aanzien van een smart televisie. We zullen de belangrijkste voordelen bespreken en geven tevens aan welke mogelijkheden er allemaal zijn bij het kiezen van een Smart TV.

 • Televisie staat centraal in je huiskamer
 • Allerlei content gemakkelijk bekijken
 • Favoriete films en series (terug)kijken
Direct de beste smart televisies vergelijken?
Beste Smart TV's

1. Televisie staat centraal in je woning

Een televisie heeft altijd al een belangrijke en vooral centrale rol gespeeld in een gemiddeld huishouden. Met een smart televisie wordt deze status weer terug gewonnen. Het is namelijk mogelijk om meerdere apparaten met de televisie te verbinden, waardoor de tv als het waren fungeert als een soort mediahub. Bovendien nodigen de extra functies van een internet TV uit om meer aanwezig te zijn in de woonkamer. Geniet bijvoorbeeld van gezellige filmavondjes met het hele gezin!

2. Online content gemakkelijk bekijken

Met de nieuwste smart televisies is het gemakkelijk om films of series direct vanaf je televisie of vanaf een ander device te streamen. Geen gedoe meer met het aansluiten van een laptop of DVD-speler aan je tv, maar direct genieten van een film of serie. Denk hierbij aan apps als Netflix, Videoland, Pathé Thuis en HBO GO.

3. Favoriete afleveringen van een serie terugzien

Een voordeel van een Smart TV is dat het mogelijk wordt om een aflevering van een serie terug te kijken op je televisie. Normaal gesproken zou je als gebruiker naar een website als Uitzending Gemist gaan, maar dit is niet langer nodig met een smart televisie. Deze beschikt namelijk al over deze smart app.

Kanttekeningen van een Smart televisie

Een hoop smart televisie hebben op dit moment nog een user interface welke is ontwikkeld door de televisie producent zelf. Dit lijkt wellicht een minder belangrijke bijkomstigheid, maar het tegendeel is waar. Een smart televisie valt of staat met een gedegen besturingssysteem. Een groot deel van de smart televisies van nu heeft matige software, wat resulteert in ergernissen.

De juiste Smart TV kiezen

Een van de belangrijkste, zo niet het belangrijkst punt, waarop je moet letten bij het uitzoeken van de ideale smart televisie is het besturingssysteem. Een televisie met de verkeerde software functioneert niet goed met andere apparaten, wat uiteraard zonde is van het geld.

Android Smart TV

De Sony Smart TV's, Philips Smart TV's en Sharp Smart TV's zullen standaard worden uitgerust met het besturingssysteem Android TV. De eerste indrukken van dit besturingssyteem zijn zeer positief gestemd, wat op zich niet verrassend is aangezien het gemaakt is door de software mensen van Google.

WebOS Smart televisies

WebOS is het besturingssysteem dat gebruikt wordt voor de LG Smart TV's. Het systeem werkt prima en er is een groot scala aan app’s beschikbaar waaronder: Spotify, Netflix, Uitzendinggemist, Youtube en Facebook. Besturingssystemen voor Smart televisies worden natuurlijk continu doorontwikkeld. Zo heeft LG haar tv's in de loop van jaren van diverse updates voorzien. Anno 2018 zijn de LG Smart TV's met WebOS 3.5 de nieuwe standaard.

FireFox OS TV's

FireFox OS TV's Firefox is vooral bekend als internet browser op de computer, maar is tegelijkertijd ook actief op de smart phone en de televisiemarkt. Het besturingssysteem van Firefox OS is gebruiksvriendelijk en er is de mogelijkheid tot een gepersonaliseerde inrichting. Kortom een besturingssysteem met veel potentie. De Panasonic Smart TV's maken gebruik van dit systeem.

Samsung Tizen

Het Tizen besturingssysteem is door Samsung ontwikkeld en sinds 2015 wordt dit systeem gebruikt op al hun Smart TV's. Samsung Tizen werkt snel en intuïtief. Dit maakt het voor jou gemakkelijk om alle functies en apps te gebruiken. De Tizen televisies navigeren erg makkelijk en daarom werd dit platform door De Consumentenbond als meest positieve systeem beoordeeld in vergelijking met andere platforms.

Anderen bekeken ook

 1. C
 2. CI+ modules in een overzicht
 1. E
 2. Energielabel EU voor televisies
 1. G
 2. Geschiedenis van de (Nederlandse) televisie
 3. Google TV
 1. H
 2. HD-Ready of Full-HD TV?
 3. Hoe kun je 4K beelden ontvangen op Ultra HD televisie?
 4. Hoe Ziggo CI+ installeren Samsung TV
 1. N
 2. Netflix in Nederland
 1. O
 2. OLED vs QLED TV
 3. Open haardvuur op tv scherm
 1. S
 2. Sharp Aquos Net+
 3. Streamingdiensten in Nederland
 1. T
 2. Televisie op Marktplaats kopen
 3. Televisies geschikt voor ouderen
 4. TV Keuzehulp: advies welke tv te kopen
 5. TV schoonmaken: dit is de beste manier
 1. V
 2. Verschillen Plasma, LCD en LED TV's
 3. Viera Connect
 1. W
 2. Wat betekenen TV typenummers?
 3. Wat is 4K Ultra HD (UHD) TV?
 4. Wat is 8K Ultra HD TV?
 5. Wat is Ambilight?
 6. Wat is Android TV?
 7. Wat is Apple TV?
 8. Wat is AVCHD?
 9. Wat is Blu-Ray?
 10. Wat is Common Interface Plus (CI+)?
 11. Wat is contrastratio?
 12. Wat is crosstalk of ghosting?
 13. Wat is de ideale TV kijkafstand?
 14. Wat is de kijkhoek bij een TV?
 15. Wat is DLNA?
 16. Wat is DVB-T?
 17. Wat is DVI?
 18. Wat is een bendable TV?
 19. Wat is een Google Chromecast?
 20. Wat is HDMI?
 21. Wat is het Ziggo gebied?
 22. Wat is High Dynamic Range (HDR)?
 23. Wat is IPTV?
 24. Wat is local dimming?
 25. Wat is Mini LED?
 26. Wat is OLED TV?
 27. Wat is PAL?
 28. Wat is Plasma TV?
 29. Wat is QNED TV?
 30. Wat is Quantum Dot?
 31. Wat is Quattron TV technologie?
 32. Wat is Samsung QLED?
 33. Wat is SCART?
 34. Wat is Simplink?
 35. Wat is Smart TV?
 36. Wat is TMOS?
 37. Wat is WiDi?
 38. Wat kunnen onze ogen aan?
 39. Wat zijn de voordelen van Curved TV?
 40. Wat zijn de voordelen van digitale TV?
 41. Wat zijn de voordelen van interactieve TV?
 1. Z
 2. Ziggo CI+ gecertificeerde TV toestellen
 3. Ziggo Digitale TV of KPN Interactieve TV?