Smart TV vergelijken op besturingssysteem

Smart televisies kunnen gebruik maken van verschillende besturingssystemen. De bekendste zijn van Apple en Android. Bij de zoektocht naar jouw ideale nieuwe Smart TV is het handig om te weten van welk systeem een specifiek model gebruik maakt. Daarom kun je via Slimster eenvoudig vergelijken op platform. Deze service helpt jou bij het vinden van jouw favoriete Smart televisie. Dit kunnen zowel LED, LCD als OLED TV's zijn! Heb jij een geschikt model gevonden? Dan kun je deze TV goedkoop en veilig online bestellen bij een van onze aangesloten webshops.

Smart TV's vergelijken op besturingssysteem

Ieder smart platform heeft zo haar eigen interface met voordelen en nadelen. Voordat je een Smart TV gaat kopen is het slim om alle Smart TV besturingssystemen te vergelijken. Zo ontdek je hoe een bepaald platform werkt en zie je waarom deze juist wel of niet bij je past. Op Slimster geven we je meer informatie over bekende besturingssystemen, zoals Android, Tizen, WebOS en FireFox OS.

Android Smart televisie

Op de tablets en smartphones is er al een langere tijd een ‘strijd’ tussen het besturingssysteem van Apple en dat van Android. Door deze concurrentiestrijd worden de besturingssystemen steeds beter en daar pluk jij op de tablet en smartphone al de vruchten van. Ben jij een Android fan? Dan is er goed nieuws: Android komt namelijk ook met een besturingssysteem voor de Smart TV! TV modellen van Philips en Sony maken gebruik van dit platform.

Tizen Smart televisie

Tizen is door Samsung in eigen huis ontwikkeld en sinds 2015 gebruiken alle Samsung Smart TV's dit besturingssysteem. Samsung Tizen werkt snel en intuïtief, waardoor jij gemakkelijk door alle apps en functies navigeert. Gebruiksvriendelijkheid staat voorop bij Tizen TV en Tizen Apps. De modellen van Samsung met Tizen platform beschikken over een uitgebreid assortiment aan applicaties, zoals Netflix, YouTube, Videoland en Netflix. Alleen Samsung gebruikt Tizen.

WebOS Smart televisie

Steeds meer televisies beschikken al over Smart functies. De televisieproducenten zijn druk bezig om de televisie zo slim mogelijk te maken. Hiervoor worden verschillende invalshoeken en domeinen onderzocht. Een nieuwe ontwikkeling is dat er gebruik gemaakt wordt van bestaande technologieën van mobiele telefoons. Zo is dat ook gegaan met het mobiele besturingssysteem Web OS. Dit systeem is op tablets en smartphones succesvol doorontwikkeld en heeft nu de stap gemaakt naar de LG Smart TV's.

FireFox OS Smart televisie

De markt voor mobiele besturingssystemen is vol in ontwikkeling. In 2013 kwam daar een ‘nieuwe’ speler bij: Firefox. Nieuw is Firefox natuurlijk niet volledig, veel computers en laptops maken al gebruik van deze internetbrowser, maar nieuw op de smartphones was het wel. Firefox is echter nog niet verzadigd, zo blijkt in 2014. In samenwerking met televisieproducent Panasonic wordt het nieuwe mobiele besturingssysteem (Firefox OS) ook op de Panasonic Smart TV's gebracht.