Smart TV's met DLNA protocol vergelijken

Smart TV's met DLNA protocol

Steeds meer televisies, en dan vrijwel elke Smart TV, beschikt over het DLNA protocol. DLNA staat voor Digital Living Network Alliance en met dit protocol wordt het mogelijk gemaakt om apparaten in de nabijheid van elkaar via het netwerk met elkaar media kunnen uitwisselen. Als je dus een leuke video of mooie foto hebt staan op een smartphone kun je deze makkelijk streamen naar de televisie om deze dus groot te bekijken. Uiteraard moet de smartphone dan ook over dit protocol beschikken. Inmiddels is dit protocol meer een standaard geworden en wordt het in bijna alle televisies standaard ingebouwd. Via Slimster kun je alle televisies met DLNA protocol vergelijken en vind je de beste aanbieding!

0 resultaten

Momenteel geen aanbod

Wijzig je filterinstellingen of .

Televisies met DLNA vergelijken

Stream jij graag media van je telefoon of tablet naar de televisie, dan is een DLNA TV erg praktisch. Om het model te vinden dat voldoet aan jouw wensen kun je via Slimster alle televisies met DLNA vergelijken. Maak gebruik van de filteropties en vergelijk bijvoorbeeld op HD-beeldkwaliteit, HDR-ondersteuning en beeldformaat. Heb jij een tv met DLNA gevonden die je graag wilt kopen? Bekijk alle prijzen op de productpagina en ontdek snel welke webshop de laagste prijs heeft!

Dagelijks gebruik DLNA TV

Wanneer je graag gebruik wilt maken van DLNA is er eigenlijk weinig nodig om het werkend te krijgen op de televisie. Wanneer je dus over een tablet of smartphone beschikt die over dit protocol beschikt moeten we er in ieder geval voor zorgen dat zowel de televisie als de smartphone binnen hetzelfde thuisnetwerk opgenomen zijn. Hiervoor is een tv met WiFi verbinding of vaste netwerk aansluiting nodig en moet er een mediaserver zijn geïnstalleerd. Op tablets of smartphones is dit vaak standaard geïnstalleerd en op Windows PC's is dit de Windows Media Player. Op de computer moet dan even het nodige ingesteld worden om zo streaming te kunnen starten. Zo moet je op de computer aanvinken dat media gedeeld mag worden en dat ook externe apparaten de Media Player mogen aansturen. Als je dan met de televisie gaat zoeken binnen het netwerk zal zowel de computer als de smartphone of tablet worden herkend. Afhankelijk van wat jij wilt delen kun jij aangeven op de computer welke mappen op de computer of smartphone bekeken mogen worden door andere apparaten.