Open haardvuur op tv scherm

Open haardvuur op tv scherm

Niets geeft een woonkamer meer sfeer dan een knapperend haardvuur. Helaas is het niet in elke woning mogelijk een echte houtkachel te plaatsen. Wanneer het voor jou niet mogelijk is een echt haardvuur in de woning te hebben, dan is een digitaal haardvuur een perfect alternatief. Als je gezellig een boek wilt lezen, kun je via een speciale open haard-applicatie een rustgevend, knapperend haardvuur op de achtergrond aanzetten. Een Smart TV met open haard biedt een aantal voordelen. Op Slimster lees je meer over deze sfeervolle applicatie.

 • Sfeervol en rustgevend
 • Alternatief voor houtkachel
 • Geen rooklucht of houtblokken
 • App eenvoudig te downloaden

Open haard video streamen naar je TV

De makkelijkste manier om jouw tv te veranderen in een open haard is door een video te streamen. Dit kan een YouTube video zijn, zoals je hieronder ziet, maar ook een video van een andere streamingdienst. Ondere andere Netflix en Amazon Prime Video beschikken namelijk over verschillende open haard videos. In de app kun je zoeken op 'open haard' of op 'fireplace' om deze te vinden.

Een persoonlijke favoriet is de Fireplace 4K op Netflix. Met deze video maak je van jouw televisie eenvoudig een open haard tv. Nadeel is dat deze 'film' slechts 1 uur duurt. Daarna moet je hem dus opnieuw laten afspelen. Dit in tegenstelling tot de handige 4K haardvuur video op Youtube die je hieronder ziet. Deze speelt maar liefst 10 uur lang een open haard af.

Bij Amazon Prime Video hebben ze ook een haardvuur op tv app. Relaxing Beach Campfire is een video van maar liefst 8 uur lang. Hier zie je een relaxend kampvuur met de oceaan op de achtergrond. Niet helemaal een openhaard, maar wel heel erg rustgevend en helpt je bij het ontspannen.

Gratis 4K video van haardvuur voor tv

Geen Smart TV? Gebruik Google Chromecast

Heb jij een wat ouder model tv, zonder smart apps? Maak je geen zorgen. Je kunt met behulp van een Google Chromecast alsnog de open haard tv apps of videos vanaf je smartphone streamen naar je televisie. Sluit de Chromecast aan op je tv en verbind deze met het wifi-netwerk in huis. Vervolgens kun je de open haard video afspelen op je telefoon en casten naar je tv-scherm. Dit doe je door op het cast-icoon te klikken. Deze ziet eruit als een beeldscherm met 3 wifi-streepjes linksonderin.

 1. Zorg dat je smartphone of computer is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de Chromecast.
 2. Open YouTube en selecteer de haardvuur video.
 3. Tik op het cast-icoontje (in de YouTube-app staat deze bovenaan het startscherm).
 4. Selecteer het apparaat waar je naartoe wil casten en druk vervolgens op afspelen.

Sfeervolle open haard app

Wanneer je gaat voor een zogeheten haard app, heb je als voordeel dat je niets extra’s hoeft aan te schaffen. In het verleden koch je een DVD, CD of een VHS-band met een filmpje van een open haard, maar tegenwoordig kun je dit gewoon downloaden als app. Zonder extra apparatuur, maar via een speciale applicatie zet je zo een rustgevende open haard aan in de woonkamer. Een Smart TV met open haard app ziet er dan ongeveer zo uit als in de video hierboven.

Een populaire open haard tv app is de Virtual Fireplace HD App. Deze app kun je via Google Play of de App Store downloaden op jouw Smart TV om de gezelligheid van een open haardvuur na te bootsen op je televisie. Je hebt de keus uit verschillende open haarden, vlamkleurveranderende effecten en omgevingsgeluiden.

Een andere goede open haard app is Blaze 4K Virtual Fireplace. Ook met deze Google Play applicatie kun je jouw tv-scherm transformeren tot een prachtige open haard. Blaze heeft 6 verschillende open haarden met prachtige grafische beelden en bijpassende geluidseffecten.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende manieren om een open haard af te spelen op jouw tv. Zo kun je avondjes met vrienden en familie voorzien van een knusse ambiance. Installeer een open haard tv app of stream een video vanaf Netflix of YouTube naar je scherm.

Smart TV met open haardvuur vergelijken

Via Slimster kun je veel verschillende televisie modellen en merken met elkaar vergelijken. Dit doe je allemaal eenvoudig én online. Aan de linkerzijde van de website vind je een filtermenu. Je kunt daar filters instellen om jouw voorkeuren en wensen door te geven. Ga je bijvoorbeeld voor een open haard op Samsung TV of heb je liever een OLED tv van LG?

Slimster maakt een online vergelijking van de modellen en aanbiedingen. Je komt zo eenvoudig uit bij de televisies die het beste bij jou passen. Deze kun je allemaal online bestellen door in te gaan op een aanbieding. Zo hoef je niet zelf het hele web af te speuren om jouw open haard televisie te kopen!

Direct de beste Smart TV's van 2024 zien?
Beste Smart TV

Meer televisie advies

 1. C
 2. CI+ modules in een overzicht
 1. E
 2. Energielabel EU voor televisies
 1. G
 2. Geschiedenis van de (Nederlandse) televisie
 3. Google TV
 1. H
 2. HD-Ready of Full-HD TV?
 3. Hoe kun je 4K beelden ontvangen op Ultra HD televisie?
 4. Hoe Ziggo CI+ installeren Samsung TV
 1. N
 2. Netflix in Nederland
 1. O
 2. OLED vs QLED TV
 1. S
 2. Sharp Aquos Net+
 3. Streamingdiensten in Nederland
 1. T
 2. Televisie op Marktplaats kopen
 3. Televisies geschikt voor ouderen
 4. TV Keuzehulp: advies welke tv te kopen
 5. TV schoonmaken: dit is de beste manier
 1. V
 2. Verschillen Plasma, LCD en LED TV's
 3. Viera Connect
 1. W
 2. Wat betekenen TV typenummers?
 3. Wat is 4K Ultra HD (UHD) TV?
 4. Wat is 8K Ultra HD TV?
 5. Wat is Ambilight?
 6. Wat is Android TV?
 7. Wat is Apple TV?
 8. Wat is AVCHD?
 9. Wat is Blu-Ray?
 10. Wat is Common Interface Plus (CI+)?
 11. Wat is contrastratio?
 12. Wat is crosstalk of ghosting?
 13. Wat is de ideale TV kijkafstand?
 14. Wat is de kijkhoek bij een TV?
 15. Wat is DLNA?
 16. Wat is DVB-T?
 17. Wat is DVI?
 18. Wat is een bendable TV?
 19. Wat is een Google Chromecast?
 20. Wat is HDMI?
 21. Wat is het Ziggo gebied?
 22. Wat is High Dynamic Range (HDR)?
 23. Wat is IPTV?
 24. Wat is local dimming?
 25. Wat is Mini LED?
 26. Wat is OLED TV?
 27. Wat is PAL?
 28. Wat is Plasma TV?
 29. Wat is QNED TV?
 30. Wat is Quantum Dot?
 31. Wat is Quattron TV technologie?
 32. Wat is Samsung QLED?
 33. Wat is SCART?
 34. Wat is Simplink?
 35. Wat is Smart TV?
 36. Wat is TMOS?
 37. Wat is WiDi?
 38. Wat kunnen onze ogen aan?
 39. Wat zijn de voordelen van Curved TV?
 40. Wat zijn de voordelen van digitale TV?
 41. Wat zijn de voordelen van interactieve TV?
 42. Wat zijn de voordelen van Smart TV met WiFi / internet?
 1. Z
 2. Ziggo CI+ gecertificeerde TV toestellen
 3. Ziggo Digitale TV of KPN Interactieve TV?