Ziggo Digitale TV of KPN Interactieve TV?

Ziggo Digitale TV of KPN Interactieve TV?

Keuzes maken moeten we ook in 2012 en om de keuze wat makkelijker te maken willen wij graag jullie een handje helpen. In dit geval gaan we digitale televisie van KPN en Ziggo met elkaar vergelijken en we gaan hier diep op de materie in. Wij hopen dat hiermee de keuze voor Ziggo Digitale TV of KPN Interactieve TV een stuk eenvoudiger wordt.

In deze vergelijking gaan wij er van uit dat Ziggo ook in jouw woonplaats beschikbaar is. Ziggo is namelijk niet overal leverbaar en Ziggo heeft slechts enkele verzorginsgebieden waar ze ook werkelijk digitale televisie kunnen aanbieden. KPN heeft deze restrictie niet en kan vrijwel overal aangesloten worden.

Vereisten digitale televisie

Bij beide aanbieders zijn er vereisten. Zo is bij Ziggo vereist dat er een actief analoog abonnement actief is op het adres waar je woont. Dit analoge abonnement geeft jou direct de beschikking over een dertigtal zenders via het analoge signaal. Afhankelijk van de woonplaats zal het analoge pakket maximaal € 17,50 per maand kosten. Bij KPN is een dergelijke aansluiting niet verplicht, maar is het wel verplicht dat je een internetabonnement aanschaft. Je bent dus bij KPN direct ook klant van KPN internet en dat is bij Ziggo niet direct nodig.

Digitaal aanbod Ziggo en KPN

Het aanbod bij beide aanbieders is goed te noemen. Toch is er wel degelijk een verschil op te merken tussen beide aanbieders en hebben we de verschillen duidelijk zichtbaar voor je gemaakt.

Ziggo KPN
Aantal zenders +/- 60 +/- 50
EPG Ja Ja
Programma's terugkijken Ja (vandaag en gisteren) Ja (vandaag en gisteren, 3 zenders)
Films huren Ja Ja
Digitale ontvanger Ja (standaard) Ja (standaard)
CI+ Ja (€ 2,50 p/m) Nee
HD zenders Ja (€ 5,- p/m) Ja (€ 10,- p/m)
Opnemen & pauzeren Ja (€ 2,50 p/m) Ja (€ 5,- p/m)
Aansluitkosten € 30,- GRATIS

De grote verschillen ontstaan in het aanbod van HD-zenders. Bij zowel Ziggo en KPN krijg je in het additionele HD-pakket de zenders Nederland 1, 2, 3, RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, SBS6, Net5, Veronica, België Een, Ketnet, Discovery Showcase, Animal Planet en BBC in HD. Bij Ziggo krijg je dan echter ook nog Foxlife, BBC One, Fox, Eurosport, National Geopgraphic, History Channel, MTV en MyZen in HD er bij. Bij KPN heb je echter dan enkel nog National Geographic Wild en ESPN American in HD als extra. Het aanbod van HD-zenders is bij Ziggo dus wel degelijk groter en dat ook nog voor een lager bedrag!

Kosten abonnement

Zoals we al eerder aangaven is het niet vereist om bij Ziggo ook internet te nemen bij een digitaal televisieabonnement in tegenstelling tot KPN. Wel is het bij Ziggo vereist om een analoog televisiepakket aan te schaffen. Daarna heb je de keus uit diverse pakketten voor Ziggo televisie. Zo kun je TV Start afnemen voor 26,95 per maand. Je kunt ook gaan voor TV Complete zodat je live tv kunt pauzeren en programma's kunt opnemen. Dit pakket kost 36,95 per maand.

Bij KPN moeten we direct gaan kijken naar het goedkoopste beschikbare internetabonnement. Bij het internetabonnement heb je dan ook direct de beschikking over een draadloze modem, toegang tot HotSpots, Interactieve TV Online en ook een abonnement voor bellen zit er bij. Je hebt dus wellicht enkele diensten waarvoor je niet direct voor warm loopt, maar om toch de vergelijking af te maken kost dit alles € 45,- per maand. Hierbij gaan wij nu niet uit van acties die lopend zijn bij KPN.

Alle beschikbare digitale TV pakketten vergelijken?
Bekijk digitale TV

Ziggo digitale TV of KPN interactieve TV conclusie

Qua aanbod lijkt Ziggo de betere kaarten in handen te hebben ten opzichte van KPN. Het aanbod HD-zenders in het HD-pakket zijn al beter en dat ook nog eens voor een lagere prijs! Ook is het mogelijk om een CI+-module aan te schaffen bij Ziggo waardoor een tuner niet meer in het zicht staat en er dus nooit meer twee afstandsbedieningen nodig zijn om de televisie en de tuner te bedienen. De aanvullende diensten zijn bij beide aanbieders gelijkwaardig en wellicht verschilt hier enkel de prijs.

Als voordeel heeft KPN wel dat je gebruik kunt maken van Interactieve TV Online, waarmee je dus televisie kunt kijken op de computer of tablet. Dit laatste komt door het feit dat je dus via de internetverbinding de computer of tablet moet inloggen om te kunnen kijken. Overigens is dit laatste ook mogelijk bij Ziggo indien je ook internet via Ziggo hebt, maar wij beperken ons enkel tot digitale televisie. Hiermee moeten we tot de conclusie komen dat het aanbod van Ziggo uitgebreider is en ook nog eens een stuk goedkoper als je eventueel extra zenders wenst te ontvangen.

Anderen bekeken ook

 1. C
 2. CI+ modules in een overzicht
 1. E
 2. Energielabel EU voor televisies
 1. G
 2. Geschiedenis van de (Nederlandse) televisie
 3. Google TV
 1. H
 2. HD-Ready of Full-HD TV?
 3. Hoe kun je 4K beelden ontvangen op Ultra HD televisie?
 4. Hoe Ziggo CI+ installeren Samsung TV
 1. L
 2. Levensduur TV: hoe lang gaat een televisie mee?
 1. N
 2. Netflix in Nederland
 1. O
 2. OLED vs QLED TV
 3. Open haardvuur op tv scherm
 1. S
 2. Sharp Aquos Net+
 3. Streamingdiensten in Nederland
 1. T
 2. Televisie op Marktplaats kopen
 3. Televisies geschikt voor ouderen
 4. TV gaat niet aan? Volg deze stappen
 5. TV Keuzehulp: advies welke tv te kopen
 6. TV schoonmaken: dit is de beste manier
 1. V
 2. Verschillen Plasma, LCD en LED TV's
 3. Viera Connect
 1. W
 2. Wat betekenen TV typenummers?
 3. Wat is 4K Ultra HD (UHD) TV?
 4. Wat is 8K Ultra HD TV?
 5. Wat is Ambilight?
 6. Wat is Android TV?
 7. Wat is Apple TV?
 8. Wat is AVCHD?
 9. Wat is Blu-Ray?
 10. Wat is Common Interface Plus (CI+)?
 11. Wat is contrastratio?
 12. Wat is crosstalk of ghosting?
 13. Wat is de ideale TV kijkafstand?
 14. Wat is de kijkhoek bij een TV?
 15. Wat is DLNA?
 16. Wat is DVB-T?
 17. Wat is DVI?
 18. Wat is een bendable TV?
 19. Wat is een Google Chromecast?
 20. Wat is HDMI?
 21. Wat is het Ziggo gebied?
 22. Wat is High Dynamic Range (HDR)?
 23. Wat is IPTV?
 24. Wat is local dimming?
 25. Wat is Mini LED?
 26. Wat is OLED TV?
 27. Wat is PAL?
 28. Wat is Plasma TV?
 29. Wat is QNED TV?
 30. Wat is Quantum Dot?
 31. Wat is Quattron TV technologie?
 32. Wat is Samsung QLED?
 33. Wat is SCART?
 34. Wat is Simplink?
 35. Wat is Smart TV?
 36. Wat is TMOS?
 37. Wat is WiDi?
 38. Wat kunnen onze ogen aan?
 39. Wat zijn de voordelen van Curved TV?
 40. Wat zijn de voordelen van digitale TV?
 41. Wat zijn de voordelen van interactieve TV?
 42. Wat zijn de voordelen van Smart TV met WiFi / internet?
 1. Z
 2. Ziggo CI+ gecertificeerde TV toestellen