Televisie op Marktplaats kopen

Televisie op Marktplaats kopen

Denk jij er over na om een nieuwe of tweedehands televisie via Marktplaats te kopen? Uiteraard is het aanbod heel divers, maar Marktplaats leent zich ook bij uitstek om met lege handen te komen staan. Ik heb daarom een paar handige tips verzameld waar je op moet letten bij de aankoop van een televisie op Marktplaats. Dus wil jij een televisie op Marktplaats kopen, lees dan de tips in de TVpedia van Slimster!

Televisie kopen op Marktplaats in 2024?

Op de website van Marktplaats, maar ook andere advertentiesites, staat het vol met aanbiedingen van televisies. Je komt soms gewoon je ogen te kort. Om eens een kijkje te nemen op Marktplaats is zo gek nog niet, want de meest uiteenlopende aanbiedingen komen voorbij en vaak kun je dus een leuke televisie voor weinig geld op de kop tikken.

Hij heeft dan misschien wel wat stof staan vangen en heeft misschien al wat branduren, maar je kunt vaak voor een klap minder geld een leuke televisie in huis hebben. Om onszelf ook een beetje een richting te geven op Marktplaats hebben wij de volgende zoekopdracht ingegeven op Marktplaats:

 • TV’s - LED, OLED en QLED
 • Prijs: tot € 800,-
 • Nieuw, zo goed als nieuw
 • 4K Ultra HD

TV advertenties

Op het moment van schrijven treffen we dan bijna 500 advertenties aan en dat is natuurlijk erg veel en kan onoverzichtelijk worden. De eerste paar advertenties willen we eigenlijk overslaan, omdat deze advertenties vaak niet de werkelijke prijs laten zien. Dit zijn namelijk advertenties van bedrijven en tv webshops. Vaak wordt ook dik betaald om bovenaan te staan in de Marktplaats TV sectie. De meeste particulieren of kleine bedrijven doen dit niet en dus de echte aanbieding treffen we hier ook niet aan.

Eerste televisie advertentie van particulier

De eerste echte serieuze advertentie, in onze ogen, die we aantreffen is van particulier uit Leusden. Het gaat hierbij om de Samsung UE65NU8000. Deze Samsung televisie wordt aangeboden voor een prijs van € 500,- en schijnt zo goed als nieuw te zijn. In dit geval moet je direct even kijken of de prijs wel een beetje kan matchen met de rest van Nederland en dan zul je al gauw zien dat de prijs bijna de helft goedkoper is dan bij winkels in Nederland.

Voordat je een televisie via Marktplaats koopt is het belangrijk om de verkoper te controleren. Onthoud: wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo! Marktplaats heeft een aantal veiligheidsfuncties om te laten zien of een verkoper betrouwbaar is. We zien dat de adverteerder 11 jaar actief is op Marktplaats en zijn bankrekening + ID zijn gecontroleerd.

Ook heeft hij enkele reviews van eerdere verkopen die allemaal positief zijn. Dit is natuurlijk geen garantie dat alles vlekkeloos verloopt, maar de signalen zijn wel betrouwbaar. Kies bij voorkeur voor het ophalen van je tv, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

tv kopen marktplaats

Tweedehands TV op marktplaats

Voor dit koopadvies hebben we natuurlijk ook even gekeken bij advertenties van bekende webshops op Marktplaats. Zo komen we een aantal televisies tegen van HelloTV. Dit is een grote webwinkel, maar ze verkopen tweedehands tv's op Marktplaats. Deze televisies zijn waarschijnlijk retour gestuurd. Je kunt bijvoorbeeld een Samsung UE65NU7170 kopen voor 529 euro. De gemiddelde nieuwprijs ligt rond de 850 euro voor dit model.

HelloTV geeft veel informatie in de advertentie over de mogelijkheden en staat van de televisie. Dit is dus een betrouwbare advertentie. We kennen HelloTV namelijk als vertrouwde webwinkel voor televisies. Ze beschikken over verschillende thuiswinkel keurmerken en hebben in de loop van de jaren enorm veel reviews verzameld. Zo hebben ze ruim 57.000 klanterviews op Kieskeurig en bijna 36.000 reviews op Trustpilot. Hier kun je met een gerust hart een 2e hands tv kopen.

TV op Marktplaats kopen bij particulier

Voor de grootste korting raden we aan om een televisie te kopen via een particulier op Marktplaats. Om de daadwerkelijke staat van de televisie te zien is het handig om het model met eigen ogen te bekijken. In dit soort gevallen raden wij altijd aan om hem op te gaan halen. Houd er wel rekening mee dat een webwinkel vaak garantie geeft op je aankoop, terwijl een particuliere verkoper dit natuurlijk niet doet.

Het gaat immers om grote bedragen en verzending is vaak nou niet echt makkelijk met een dergelijke televisie. Daarnaast mag je je vraagtekens er bij zetten of PostNL of UPS wel voorzichtig omgaan met dergelijke breekbare spullen. Daarnaast heb je als voordeel bij afhalen dat je eventueel ook het product nog kunt bekijken voordat je tot een koopovereenkomst komt.

Zorg voor goede foto's
Wil jij een TV via Marktplaats verkopen? Zorg dan altijd dat je zelf foto's maakt en dat deze van goede kwaliteit zijn. Dit wekt vertrouwen op bij de consument.

Marktplaats TV kooptips samengevat

Televisie op Marktplaats kopen? Op deze pagina heb je mijn eerste bevindingen kunnen lezen van de zoektocht naar het kopen van een TV via Marktplaats. Je komt de leukste aanbiedingen tegen, maar ook een hoop rommel. Webwinkels die hun waar via Marktplaats aanbieden hoeven op zich niet verkeerd te zijn, maar wekken direct argwaan. Het is namelijk een doeltreffend middel om traffic te genereren naar de website, maar het trekt ook juist mensen die enkel op koopjes af gaan. Bekijk ook mijn tips.

 • Laat een televisie NOOIT verzenden, maar ga deze ophalen! Je kan de transportbedrijven nooit vertrouwen met een dergelijk product en vaak kan er bij schade nooit iets verhaald worden.
 • Ga het product zelf ophalen en laat de verkoper desnoods even zien hoe hij werkt. Mocht de verkoper hier moeilijk over gaan doen kun je je afvragen of alles nog wel werkt. Uiteraard werkt dit principe anders wanneer je een nieuwe televisie koopt waarop dan nog volledige fabrieksgarantie zit en je ook een aankoopbewijs hebt. Deze regel geldt dus enkel tussen twee particuliere consumenten.
 • Kijk of alle accessoires aanwezig zijn en raadpleeg de website van de fabrikant om te kijken welke accessoires er meegeleverd moeten worden.
 • Ga niet met webwinkels in zee die geen adresgegevens achterlaten op de website of de prijzen onwerkelijk laag zijn. Dit kan gewoon niet goed zijn!
 • Koop een niet al te oude televisie. Vaak gaat deze dan nog maar kort mee en is hij waarschijnlijk met een bepaalde reden in de verkoop gedaan (defecte aansluiting of wazig beeld). Een televisie van 2 jaar oud zal nog prima een aantal jaar mee kunnen gaan. Sowieso altijd vragen of er mankementen of dergelijke zijn en kijk of je de televisie ook werkend kunt zien.
 • Vergelijk de prijs in de advertentie met de werkelijke verkoopprijs op internet indien je een advertentie van een webshop voorbij ziet komen. Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dit vaak ook zo.
 • Kijk vooral naar schades op de bezel. Het kan zijn dat de televisie toevallig een keer gevallen is. Hierdoor kan de bezel beschadigd zijn geraakt. Kijk vooral op de hoeken of je hiervan iets ziet en vraag hoe dit is gekomen mocht je een dergelijke schade zien. Als de verkoper dit niet goed weet uit te leggen voor jou gevoel zal de televisie waarschijnlijk ook meer onder de leden hebben dan op het oog te zien is.

Wie nog meer tips of ervaringen heeft hoor ik graag! Ik wil graag deze lijst goed aanvullen zodat we een mooi overzicht krijgen. Wellicht kunnen we met ervaringen van andere een soort blacklist aanleggen!

Meer televisie advies

 1. C
 2. CI+ modules in een overzicht
 1. E
 2. Energielabel EU voor televisies
 1. G
 2. Geschiedenis van de (Nederlandse) televisie
 3. Google TV
 1. H
 2. HD-Ready of Full-HD TV?
 3. Hoe kun je 4K beelden ontvangen op Ultra HD televisie?
 4. Hoe Ziggo CI+ installeren Samsung TV
 1. N
 2. Netflix in Nederland
 1. O
 2. OLED vs QLED TV
 3. Open haardvuur op tv scherm
 1. S
 2. Sharp Aquos Net+
 3. Streamingdiensten in Nederland
 1. T
 2. Televisies geschikt voor ouderen
 3. TV Keuzehulp: advies welke tv te kopen
 4. TV schoonmaken: dit is de beste manier
 1. V
 2. Verschillen Plasma, LCD en LED TV's
 3. Viera Connect
 1. W
 2. Wat betekenen TV typenummers?
 3. Wat is 4K Ultra HD (UHD) TV?
 4. Wat is 8K Ultra HD TV?
 5. Wat is Ambilight?
 6. Wat is Android TV?
 7. Wat is Apple TV?
 8. Wat is AVCHD?
 9. Wat is Blu-Ray?
 10. Wat is Common Interface Plus (CI+)?
 11. Wat is contrastratio?
 12. Wat is crosstalk of ghosting?
 13. Wat is de ideale TV kijkafstand?
 14. Wat is de kijkhoek bij een TV?
 15. Wat is DLNA?
 16. Wat is DVB-T?
 17. Wat is DVI?
 18. Wat is een bendable TV?
 19. Wat is een Google Chromecast?
 20. Wat is HDMI?
 21. Wat is het Ziggo gebied?
 22. Wat is High Dynamic Range (HDR)?
 23. Wat is IPTV?
 24. Wat is local dimming?
 25. Wat is Mini LED?
 26. Wat is OLED TV?
 27. Wat is PAL?
 28. Wat is Plasma TV?
 29. Wat is QNED TV?
 30. Wat is Quantum Dot?
 31. Wat is Quattron TV technologie?
 32. Wat is Samsung QLED?
 33. Wat is SCART?
 34. Wat is Simplink?
 35. Wat is Smart TV?
 36. Wat is TMOS?
 37. Wat is WiDi?
 38. Wat kunnen onze ogen aan?
 39. Wat zijn de voordelen van Curved TV?
 40. Wat zijn de voordelen van digitale TV?
 41. Wat zijn de voordelen van interactieve TV?
 42. Wat zijn de voordelen van Smart TV met WiFi / internet?
 1. Z
 2. Ziggo CI+ gecertificeerde TV toestellen
 3. Ziggo Digitale TV of KPN Interactieve TV?