Televisie op Marktplaats kopen

Televisie op Marktplaats kopen

Denk jij er over na om een nieuwe of tweedehands televisie via Marktplaats te kopen? Uiteraard is het aanbod heel divers, maar Marktplaats leent zich ook bij uitstek om met lege handen te komen staan. Ik heb daarom een paar handige tips verzameld waar je op moet letten bij de aankoop van een televisie op Marktplaats. Dus wil jij een televisie op Marktplaats kopen, lees dan de tips in de TVpedia van Slimster!

Televisie kopen op Marktplaats?

Op de website van Marktplaats, maar ook andere advertentiesites, staat het vol met aanbiedingen van televisies. Je komt soms gewoon je ogen te kort. Om eens een kijkje te nemen op Marktplaats is zo gek nog niet, want de meest uiteenlopende aanbiedingen komen voorbij en vaak kun je dus een leuke televisie voor weinig geld op de kop tikken.

Hij heeft dan misschien wel wat stof staan vangen en heeft misschien al wat branduren, maar je kunt vaak voor een klap minder geld een leuke televisie in huis hebben. Om onszelf ook een beetje een richting te geven op Marktplaats hebben wij de volgende zoekopdracht ingegeven op Marktplaats:

 • TV’s, Plasma, LCD en LED
 • Prijs: tot € 600,-
 • Nieuw, zo goed als nieuw
 • LED TV

Advertenties

Op het moment van schrijven treffen we dan 26 advertenties aan en dat is natuurlijk heel schappelijk en blijft ook overzichtelijk. De eerste paar advertenties willen we eigenlijk overslaan, omdat deze advertenties vaak niet de werkelijke prijs laten zien. Vaak wordt ook dik betaald om bovenaan te staan in de Marktplaats TV sectie. De meeste particulieren of kleine bedrijven doen dit niet en dus de echte aanbieding treffen we hier ook niet aan.

Eerste televisie

De eerste echte serieuze advertentie, in onze ogen, die we aantreffen is van een kleinere webwinkel. Het gaat hierbij om de Philips 42PFL7606H. Deze Philips televisie wordt aangeboden voor een prijs van € 479,- en schijnt compleet nieuw te zijn. In dit geval moet je direct even kijken of de prijs wel een beetje kan matchen met de rest van Nederland en dan zul je al gauw zien dat de prijs gemiddeld € 200,- lager ligt dan de rest van Nederland.

Bij ons gaat direct een alarmbel rinkelen. De bewuste webshop heeft ook een adres op de website staan, dus mocht je in de gelegenheid zijn kun je de transactie beter in de winkel afhandelen en dus niet laten bezorgen in dit geval. Onthoud: wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo!

tv kopen marktplaats

Tweede TV

Een tweede advertentie die ons interessant lijkt is van een Samsung UE40D5700. De prijs is op zich niet onaardig en het doet vermoeden dat het kan kloppen. Het opmerkelijke is echter dat Marktplaats vermeld dat de televisie € 500,- kost en op de website wordt geadverteerd met € 600,-. Voor dit laatste bedrag is hij plotseling niet meer interessant. Als ik dan ook verder kijk op de website is er geen mogelijkheid tot afhalen of bellen.

Er staan namelijk geen contactgegevens op de website. Enkel bij de Privacy Policy treffen we gegevens aan. Als we de Algemene Voorwaarden er op naslaan lijken deze voorwaarden ergens vandaan geplukt te zijn en niet eens verder ingevuld te zijn. Direct een reden om deze aanbieding links te laten liggen en verder te kijken! Dit lijkt niet op een betrouwbare webshop als je een Samsung televisie op Marktplaats wilt kopen.

Particulier kopen

De eerste advertentie van een particulier komen we tegen met een 42 inch AOC LED televisie. De advertentie komt betrouwbaar over met een doos die ook werkelijk bij hem lijkt te staan. Hij geeft aan dat ophalen of verzenden tot de mogelijkheden behoort. In dit soort gevallen raden wij altijd aan om hem op te gaan halen.

Het gaat immers om grote bedragen en verzending is vaak nou niet echt makkelijk met een dergelijke televisie. Daarnaast mag je je vraagtekens er bij zetten of PostNL of UPS wel voorzichtig omgaan met dergelijke breekbare spullen. Daarnaast heb je als voordeel bij afhalen dat je eventueel ook het product nog kunt bekijken voordat je tot een koopovereenkomst komt.

Ook een andere advertentie is van een particulier die een LG 42SL9500 aanbiedt. Een prima LED-televisie en hij mag weg voor € 600,-. Enkel biedt hij als mogelijkheid om af te halen en dat lijkt mij ook meer dan raadzaam zoals eerder uitgelegd. Jammer is dat hij productfoto’s van LG heeft gebruikt om de advertentie van foto’s te voorzien, maar dat mag de pret niet drukken als je in de buurt van Woerden woont.

Zorg voor goede foto's
Wil jij een TV via Marktplaats verkopen? Zorg dan altijd dat je zelf foto's maakt en dat deze van goede kwaliteit zijn. Dit wekt vertrouwen op bij de consument.

Marktplaats TV kooptips samengevat

Televisie op Marktplaats kopen? Op deze pagina heb je mijn eerste bevindingen kunnen lezen van de zoektocht naar het kopen van een TV via Marktplaats. Je komt de leukste aanbiedingen tegen, maar ook een hoop rommel. Webwinkels die hun waar via Marktplaats aanbieden hoeven op zich niet verkeerd te zijn, maar wekken direct argwaan. Het is namelijk een doeltreffend middel om traffic te genereren naar de website, maar het trekt ook juist mensen die enkel op koopjes af gaan. Bekijk ook mijn tips.

 • Laat een televisie NOOIT verzenden, maar ga deze ophalen! Je kan de transportbedrijven nooit vertrouwen met een dergelijk product en vaak kan er bij schade nooit iets verhaald worden.
 • Ga het product zelf ophalen en laat de verkoper desnoods even zien hoe hij werkt. Mocht de verkoper hier moeilijk over gaan doen kun je je afvragen of alles nog wel werkt. Uiteraard werkt dit principe anders wanneer je een nieuwe televisie koopt waarop dan nog volledige fabrieksgarantie zit en je ook een aankoopbewijs hebt. Deze regel geldt dus enkel tussen twee particuliere consumenten.
 • Kijk of alle accessoires aanwezig zijn en raadpleeg de website van de fabrikant om te kijken welke accessoires er meegeleverd moeten worden.
 • Ga niet met webwinkels in zee die geen adresgegevens achterlaten op de website of de prijzen onwerkelijk laag zijn. Dit kan gewoon niet goed zijn!
 • Koop een niet al te oude televisie. Vaak gaat deze dan nog maar kort mee en is hij waarschijnlijk met een bepaalde reden in de verkoop gedaan (defecte aansluiting of wazig beeld). Een televisie van 2 jaar oud zal nog prima een aantal jaar mee kunnen gaan. Sowieso altijd vragen of er mankementen of dergelijke zijn en kijk of je de televisie ook werkend kunt zien.
 • Vergelijk de prijs in de advertentie met de werkelijke verkoopprijs op internet indien je een advertentie van een webshop voorbij ziet komen. Bij verschillen van meer dan € 100,- onder de verkoopprijs is het af te raden om verder te kijken.
 • Kijk vooral naar schades op de bezel. Het kan zijn dat de televisie toevallig een keer gevallen is. Hierdoor kan de bezel beschadigd zijn geraakt. Kijk vooral op de hoeken of je hiervan iets ziet en vraag hoe dit is gekomen mocht je een dergelijke schade zien. Als de verkoper dit niet goed weet uit te leggen voor jou gevoel zal de televisie waarschijnlijk ook meer onder de leden hebben dan op het oog te zien is.

Wie nog meer tips of ervaringen heeft hoor ik graag! Ik wil graag deze lijst goed aanvullen zodat we een mooi overzicht krijgen. Wellicht kunnen we met ervaringen van andere een soort blacklist aanleggen!

Anderen bekeken ook

 1. C
 2. CI+ modules in een overzicht
 1. E
 2. Energielabel EU voor televisies
 1. G
 2. Geschiedenis van de (Nederlandse) televisie
 3. Google TV
 1. H
 2. HD-Ready of Full-HD TV?
 3. Hoe kun je 4K beelden ontvangen op Ultra HD televisie?
 4. Hoe Ziggo CI+ installeren Samsung TV
 1. N
 2. Netflix in Nederland
 1. O
 2. OLED vs QLED TV
 3. Open haardvuur op tv scherm
 1. S
 2. Sharp Aquos Net+
 3. Streamingdiensten in Nederland
 1. T
 2. Televisies geschikt voor ouderen
 3. TV Keuzehulp: advies welke tv te kopen
 4. TV schoonmaken: dit is de beste manier
 1. V
 2. Verschillen Plasma, LCD en LED TV's
 3. Viera Connect
 4. Voordelen en nadelen actieve en passieve 3D TV
 1. W
 2. Wat betekenen TV typenummers?
 3. Wat is 4K Ultra HD (UHD) TV?
 4. Wat is 8K Ultra HD TV?
 5. Wat is Ambilight?
 6. Wat is Android TV?
 7. Wat is Apple TV?
 8. Wat is AVCHD?
 9. Wat is Blu-Ray?
 10. Wat is Common Interface Plus (CI+)?
 11. Wat is contrastratio?
 12. Wat is crosstalk of ghosting?
 13. Wat is de ideale TV kijkafstand?
 14. Wat is de kijkhoek bij een TV?
 15. Wat is DLNA?
 16. Wat is DVB-T?
 17. Wat is DVI?
 18. Wat is een bendable TV?
 19. Wat is een Google Chromecast?
 20. Wat is HDMI?
 21. Wat is het Ziggo gebied?
 22. Wat is High Dynamic Range (HDR)?
 23. Wat is IPTV?
 24. Wat is local dimming?
 25. Wat is Mini LED?
 26. Wat is OLED TV?
 27. Wat is PAL?
 28. Wat is Plasma TV?
 29. Wat is QNED TV?
 30. Wat is Quantum Dot?
 31. Wat is Quattron TV technologie?
 32. Wat is Samsung QLED?
 33. Wat is SCART?
 34. Wat is Simplink?
 35. Wat is Smart TV?
 36. Wat is TMOS?
 37. Wat is WiDi?
 38. Wat kunnen onze ogen aan?
 39. Wat zijn de voordelen van Curved TV?
 40. Wat zijn de voordelen van digitale TV?
 41. Wat zijn de voordelen van interactieve TV?
 42. Wat zijn de voordelen van Smart TV met WiFi / internet?
 1. Z
 2. Ziggo CI+ gecertificeerde TV toestellen
 3. Ziggo Digitale TV of KPN Interactieve TV?