CI+ modules in een overzicht

CI+ modules in een overzicht

Steeds meer mensen maken gebruik van een zogenoemde CI+-module. Hierbij vervalt de digitale tuner naast de televisie en kan met de afstandsbediening van de televisie gewoon worden gezapt. Hiermee is het voordeel dat de digitale tuner van de aanbieder uit het zicht is en dat de tweede afstandsbediening overbodig is geworden.

Door dit grote voordeel zijn er inmiddels ook enkele fabrikanten die hun eigen CI+-modules op de markt hebben gezet, naast de bekende modules van Ziggo, UPC en KPN. In het onderstaande overzicht sommen wij de belangrijkste fabrikanten op met specifiek hun producten.

CI+ module

common interface plus

Met de aankoop van een losse CI+ module kan er aanzienlijk worden bespaart op de jaarlijkse kosten, aangezien het huurbedrag wegvalt. Wat er enkel nog nodig is, is de eenmalige aanschaf van een smartcard via de aanbieder zelf. De kosten hiervan variëren per aanbieder, maar zullen nooit hoger zijn dan € 15,- per kaart.

Smit CI+ modules

De eerste fabrikant die wij gaan bekijken is Smit. Deze fabrikant heeft de beste verhouding als het gaat om prijs/kwaliteit. De fabrikant biedt de standaard CI+-module aan die bij vrijwel elke aanbieder uitstekend werkt. Daarnaast biedt Smit ook een module aan voor de Interactieve CI+ waar Ziggo recentelijk mee uit is gekomen (Smit CI+ 1.3 Interactieve Ziggo Module). Hiermee zijn ook enkele digitale diensten van de kabelaar beschikbaar.

Het is waarschijnlijk dat ook andere aanbieders met deze module werkzaam zijn mochten zij in de toekomst ook interactieve diensten aan gaan bieden. De goedkoopste CI+-module van Smit is al leverbaar vanaf € 40,- en wie ook de interactieve diensten wil gaan gebruiken zal een bedrag vanaf € 70,- moeten neertellen voor deze module.

Alle digitale televisie pakketten vergelijken
Bekijk digitale TV

Quantis CI+ modules

De volgende fabrikant die wij gaan bekijken is Quantis. Deze fabrikant is bij de meeste hobbyisten inmiddels wel bekend en was ook een van de eerste in Nederland die met deze losse modules op de markt kwam. Kwaliteit staat dan ook erg hoog in het vaandel bij Quantis. De fabrikant biedt de standaard CI+-module aan die bij vrijwel elke aanbieder uitstekend werkt. Daarnaast biedt Quantis ook een module aan voor de Interactieve CI+ waar Ziggo recentelijk mee uit is gekomen (Quantis CI+ 1.3 Interactieve Module).

Hiermee zijn ook enkele digitale diensten van de kabelaar beschikbaar. Het is waarschijnlijk dat ook andere aanbieders met deze module werkzaam zijn mochten zij in de toekomst ook interactieve diensten aan gaan bieden. De goedkoopste CI+-module van Quantis is al leverbaar vanaf € 40,- en wie ook de interactieve diensten wil gaan gebruiken zal een bedrag vanaf € 70,- moeten neertellen voor deze module.

Neotion CI+ modules

De volgende fabrikant die wij gaan bekijken is Neotion. In Nederland is Neotion minder bekend in vergelijking tot de eerste twee genoemde fabrikanten, maar desalniettemin zeker geen fabrikant om te vergeten. De fabrikant biedt de standaard CI+-module aan die bij vrijwel elke aanbieder uitstekend werkt.

In tegenstelling tot Quantis en Smit biedt Neotion geen CI+ 1.3 module aan (alleen Neotion CI+ 1.2 modules), waardoor de fabrikant eigenlijk al direct afvalt als je ook gebruik wenst te maken van de digitale diensten van jou aanbieder. Het merk is veelal net iets goedkoper dan Smit en Quantis en kun je dan ook vaak voor net geen € 40,- al bemachtigen. Hiermee is Neotion de voordeligste oplossing.

Aston CI+ modules

De fabrikant Aston is de meest onbekende fabrikant in het genoemde rijtje. Ook niet geheel onterecht, want Aston richt zich enkel op modules die geschikt zijn voor satelliet ontvangst. Afhankelijk van de gewenste satellieten zijn er verschillende modules leverbaar voor onder andere Conax, Irdeto en ViaAccess. Deze CI+ modules zijn dus geschikt wanneer je een abonnement voor digitale televisie bij CanalDigitaal hebt.

Televisies met CI+ module vergelijken

Via onze vergelijkingspagina kun je eenvoudig televisies vergelijken op jouw wensen. Hier kun je dus ook aangeven of je een televisie zoekt met CI of met CI+ modules. Aan de linkerkant zie je de vergelijkingsfilters, hier kun je onder het kopje CI/CI+ aanvinken wat je precies zoekt. Heb jij een geschikt model gevonden? Dan kun je deze gemakkelijk online kopen via Slimster. Bij ons koop je jouw nieuwe televisie en profiteer je van de scherpste online aanbiedingen!

Meer TV advies

 1. E
 2. Energielabel EU voor televisies
 1. G
 2. Geschiedenis van de (Nederlandse) televisie
 3. Google TV
 1. H
 2. HD-Ready of Full-HD TV?
 3. Hoe kun je 4K beelden ontvangen op Ultra HD televisie?
 4. Hoe Ziggo CI+ installeren Samsung TV
 1. N
 2. Netflix in Nederland
 1. O
 2. OLED vs QLED TV
 3. Open haardvuur op tv scherm
 1. S
 2. Sharp Aquos Net+
 3. Streamingdiensten in Nederland
 1. T
 2. Televisie op Marktplaats kopen
 3. Televisies geschikt voor ouderen
 4. TV Keuzehulp: advies welke tv te kopen
 5. TV schoonmaken: dit is de beste manier
 1. V
 2. Verschillen Plasma, LCD en LED TV's
 3. Viera Connect
 1. W
 2. Wat betekenen TV typenummers?
 3. Wat is 4K Ultra HD (UHD) TV?
 4. Wat is 8K Ultra HD TV?
 5. Wat is Ambilight?
 6. Wat is Android TV?
 7. Wat is Apple TV?
 8. Wat is AVCHD?
 9. Wat is Blu-Ray?
 10. Wat is Common Interface Plus (CI+)?
 11. Wat is contrastratio?
 12. Wat is crosstalk of ghosting?
 13. Wat is de ideale TV kijkafstand?
 14. Wat is de kijkhoek bij een TV?
 15. Wat is DLNA?
 16. Wat is DVB-T?
 17. Wat is DVI?
 18. Wat is een bendable TV?
 19. Wat is een Google Chromecast?
 20. Wat is HDMI?
 21. Wat is het Ziggo gebied?
 22. Wat is High Dynamic Range (HDR)?
 23. Wat is IPTV?
 24. Wat is local dimming?
 25. Wat is Mini LED?
 26. Wat is OLED TV?
 27. Wat is PAL?
 28. Wat is Plasma TV?
 29. Wat is QNED TV?
 30. Wat is Quantum Dot?
 31. Wat is Quattron TV technologie?
 32. Wat is Samsung QLED?
 33. Wat is SCART?
 34. Wat is Simplink?
 35. Wat is Smart TV?
 36. Wat is TMOS?
 37. Wat is WiDi?
 38. Wat kunnen onze ogen aan?
 39. Wat zijn de voordelen van Curved TV?
 40. Wat zijn de voordelen van digitale TV?
 41. Wat zijn de voordelen van interactieve TV?
 42. Wat zijn de voordelen van Smart TV met WiFi / internet?
 1. Z
 2. Ziggo CI+ gecertificeerde TV toestellen
 3. Ziggo Digitale TV of KPN Interactieve TV?