Canal Digitaal

Canal Digitaal

Canal Digitaal is de grootste aanbieder van satelliet televisie in Nederland. Ook heeft Canal Digitaal het grootste aanbod in televisiezenders en HD televisie. Juist door het enorme aanbod van Canal Digitaal onderscheid deze aanbieder zich makkelijk ten opzichte van andere aanbieders van digitale televisie. Wil jij meer weten over digitale TV van Canal Digitaal? En wil je de laatste aanbiedingen en pakketten vergelijken van deze provider? Slimster helpt je graag op weg!

  • 400 digitale televisiezenders
  • 60 HD-zenders
  • Opnemen en TV pauzeren
  • Gratis satellietontvanger (t.w.v. 199 euro)
  • Alles-in-1 pakketten met internet en bellen
  • Beste HD-kwaliteit (volgens Consumentenbond)

Digitale TV van Canal Digitaal

Canal Digitaal heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Juist doordat Canal Digitaal werkt via satelliet is het aanbod van digitale televisiezenders in zowel SD als HD kwaliteit het grootste wat je momenteel in Nederland kunt krijgen. Dit heeft geresulteerd in een helder aanbod van verschillende pakketten waarbij de satelliet en digitale televisie ontvanger altijd gratis in bruikleen worden gegeven. Door te kiezen voor satelliet ben je altijd verzekerd van het meest aantal zenders in de beste beeldkwaliteit.

Decoder

De signalen die de decoder ontvangt vanaf de satelliet dienen eerst via de decoder te gaan om zo het signaal om te zetten in televisiebeelden. Deze decoder wordt bij CanalDigitaal gratis meegeleverd. Afhankelijk van het gekozen pakket krijg je een decoder met of zonder harddisk. Indien je gekozen hebt voor EntertainmentHD of TopHD krijg je de decoder met harddisk geleverd om zo ook programma's op te nemen of televisie even te pauzeren. Bij BasisHD en FamilieHD krijg je de decoder zonder harde schijf en dus kun je ook geen programma's opnemen of live pauzeren. Enkel tegen een meerprijs is dit wel mogelijk bij deze twee pakketten en dan krijg je dus ook de decoder met ingebouwde harde schijf.

Satelliet tv

Om televisie via satelliet te bekijken is natuurlijk een schotelontvanger nodig. CanalDigitaal stelt deze gratis beschikbaar bij hun pakketten. Standaard wordt elk pakket geleverd met een 64 cm Triax schotel, echter is het bij TopHD ook mogelijk om een TripleSat gratis te ontvangen in plaats van de Triax schotel. De montage van deze schotel kun je eenvoudig zelf doen, of door een monteur van Canal Digitaal laten uitvoeren.

Smartcard CanalDigitaal

Digitale televisie werkt ook bij CanalDigitaal enkel wanneer er een geactiveerde smartcard in de decoder aanwezig is. Op deze smartcard staat alle informatie opgeslagen om het juiste aanbod te kunnen vertonen. Zonder smartcard kun je dus geen digitale televisie bekijken via Canal Digitaal.

Tweede of derde televisie in huis

Ook Canal Digitaal biedt de mogelijkheid om een tweede of derde televisie in huis aan te sluiten op digitale televisie. Hiervoor moet je echter wel weer een decoder bijkopen inclusief een extra smartcard. Deze extra smartcard zal echter worden geactiveerd op het bestaande abonnement en dit kost dus maandelijks niets extra.

HD bij Canal Digitaal

CanalDigitaal heeft de laatste tijd hun aanbod flink verbeterd en uitgebreid. Zo zijn nu een behoorlijk aantal zenders in HD te ontvangen via de satelliet voor een scherpe prijs. Voor slechts 22,95 euro per maand is BasisHD al beschikbaar met ruim 260 zenders in normale kwaliteit en 62 zenders in HD kwaliteit. Hiervoor is geen apart internetabonnement nodig. Momenteel biedt CanalDigitaal de volgende zenders aan in HD:

canaldigitaal hd zenders

Andere providers vergelijken

Wil je ook de pakketten en aanbiedingen van andere providers vergelijken? Bij Slimster kun je alle internet (tv) providers vergelijken op prijzen, snelheid en extra diensten.