Internet vergelijken

Internet vergelijken

Bijna ieder huishouden is wel aangesloten op het internet. Er zijn daarom ook ontzettend veel abonnementen om uit te kiezen. Maar hoe vind je de beste? Internet vergelijken is heel eenvoudig via Slimster. Doe de postcodecheck en vergelijk internet thuis van de grootste providers in Nederland. Bekijk alle pakketten en aanbiedingen voor ADSL, kabel en glasvezel. Wij helpen jou graag bij het besparen op jouw internetabonnement!

Providers internet vergelijken

Waarom internet vergelijken?

Heb jij al jaren hetzelfde internetabonnement? Dan is de kans groot dat jij te veel betaalt voor jouw internet pakket. De prijs stijgt vaak wel elk jaar, terwijl de internetsnelheid gelijk blijft. Daarom is het slim om ieder jaar te controleren of er geen betere aanbieding beschikbaar is. Een andere provider kan voor dezelfde kosten misschien wel veel sneller internet aanbieden. Andere providers hebben leuke cadeaus bij overstappen, zoals Fox Sports om de Eredivisie te volgen. Wil jij weten of je ergens goedkoper uit bent? Via Slimster kun je internet aanbieders vergelijken op prijzen, snelheid en extra's zoals zenderaanbod of interactieve tv.

  • Eenvoudig thuis internet vergelijken
  • Vind direct de laagste prijs
  • Makkelijk overstappen naar een nieuwe provider

ADSL, kabel of glasvezel

Bij het vergelijken van internet pakketten heb je de keus uit ADSL, kabelinternet en glasvezel. Afhankelijk van jouw internetgedrag en voorkeuren kun je bepalen welk type verbinding het best is. Doe uiteraard eerst de postcodecheck om te controleren welke aansluitingen mogelijk zijn op jouw adres. Vervolgens kun je in de vergelijker aangeven welke internetsnelheid jij tenminste wilt ontvangen en vergelijk de aanbiedingen.

ADSL internet

ADSL staat voor Assymetric Digital Subscriber Line en werkt via een koperdraad telefoonlijn. Het voordeel van ADSL is dat deze internetaansluiting het goedkoopst is. Helaas is de maximale snelheid lager dan bij kabel of glasvezel (tot 200 mb/s). Andere nadelen van ADSL zijn het verschil tussen downloadsnelheid en uploadsnelheid én de gevoeligheid voor storingen. Gebruik je internet niet frequent? Dan is ADSL wel een goedkope en goede optie.

Kabelinternet

Internet via de kabel is een stuk sneller met snelheden tot wel 400 mb/s. Helaas ben je vaak wel aangewezen op een specifieke provider in jouw regio. Zo is dit in een groot deel van Nederland namelijk Ziggo. In Zeeland is DELTA de kabelprovider. Kabelinternet is duurder dan ADSL, maar je krijgt er wel standaard een tv-pakket bij. Maak je vaker gebruik van internet en heb je bijvoorbeeld een Smart TV? Dan is kabel praktischer dan ADSL.

Glasvezelinternet

Internet via glasvezel is in steeds meer woonwijken beschikbaar. Het glasvezelnetwerk biedt veel voordelen. Zo is deze internetverbinding het meest stabiel en is er geen verschil tussen downloaden en uploaden. Ook de internetsnelheid is veel hoger, namelijk tot wel 1000 mb/s, Tegenwoordig biedt elke internetprovider wel een glasvezelabonnement, daardoor kun je veel pakketten vergelijken. Wil jij altijd verbonden zijn, digitale tv kijken en veel bestanden downloaden of verzenden? Dan is glasvezelinternet voor jou de beste keus!

Alleen internet pakket

Gebruik jij alleen internet thuis, maar heb je geen digitale tv en vaste telefonie nodig? Dan kun je kiezen voor een abonnement met alleen internet. Deze internetpakketten zijn goedkoper, want je betaalt niet voor televisie en bellen. Dit is een goede optie wanneer je geen vaste telefoon hebt en altijd mobiel belt. Maar ook als je eigenlijk nooit tv kijkt, maar meer gebruik maakt van streamingdiensten op een Smart TV. Denk bijvoorbeeld aan Netflix en Videoland.

Wil jij alleen internet vergelijken via Slimster? Doe de postcode check en zie direct alle aanbiedingen voor jouw adres. Vergelijk providers op internetsnelheid en maandelijkse prijs. Zo vind jij altijd de beste internet aanbieding!

Beste internetabonnement vinden

Op zoek naar het beste internet abonnement voor de scherpste prijs? Bepaal dan eerst wat jij nodig hebt. Denk goed na over de internetsnelheid die je wenst, wat je maximale budget per maand is en of je andere diensten zoals tv en telefonie wilt. In de vergelijker hierboven kun je precies aangeven wat jij zoekt. Wij zetten vervolgens de beste, snelste en goedkoopste internet pakketten voor je op een rijtje. Dit kan ADSL, kabel of glasvezel zijn. Houd bij het vergelijken van ADSL rekening met het feit dat je de maximale snelheid vaak niet haalt. Hoe verder je van de wijkcentrale zit, des te trager het internet wordt.

Internetproviders vergelijken

Via Slimster kun je onafhankelijk de bekendste en grootste internetproviders vergelijken. Zo kun je eenvoudig de onderstaande internet aanbieders vergelijken.

Of toch internet, bellen én televisie?

Je kunt dus kiezen voor alleen internet vergelijken, wanneer je op zoek bent naar een goedkoop internetpakket. Wil je echter internet, telefonie en digitale tv in 1 pakket? Kies dan voor het vergelijken van alles-in-1-pakketten. Deze pakketten combineren snel internet met digitale televisie en vaste telefonie. Je hebt maar 1 abonnement nodig voor al deze diensten. Hierdoor ben je goedkoper uit, krijg je alles overzichtelijk op 1 factuur en is het aansluiten nog makkelijker.

Bovendien krijg je vaak korting bij het afsluiten van een alles in 1 abonnement. Providers zijn namelijk blij wanneer je alle diensten bij hun afneemt, zo blijft er niks over voor hun concurrentie!

Eenvoudig overstappen

Benieuwd of je kunt besparen op jouw internet pakket? Via Slimster kun je makkelijk internet vergelijken op basis van jouw voorkeuren. Heb jij een provider gevonden met een mooie aanbieding? Dan kun je direct overstappen! Klik door naar de provider en vul daar jouw gegevens in. Vervolgens gaat de provider aan de slag om jouw nieuwe internetaansluiting te realiseren. Natuurlijk heb je altijd 14 dagen bedenktijd en kun je kosteloos annuleren.

overstappen internet